Nyteknik > Teknik

Wednesday, 13 November, 06:32

Nyteknik - 09 sep 11 kl. 13:30

Så rasade World Trade CenterTvillingtornens stomme i stål klarade själva flygplanskraschen. Istället var det den häftiga branden från flygbränslet som fick byggnaderna att kollapsa. I dag används raset i undervisningen på KTH..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
World Trade Center, KTH

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , rasade, World, Trade, Center
SVT - 11 sep 18 kl. 15:12

Efter 17 år nu öppnar World Trade Centers tunnelbana igen

Nästan 3000 personer dog i attacken mot World Trade Center i New York den 11 september 2001. När de två tornen rasade samman förstördes även World Trade Centers tunnelbanestation och det är först nu – 17 år senare – som stationen har öppnats igen..

Nyheter 24 - 30 apr 12 kl. 15:30

BILDEXTRA: Nu är nya World Trade Center högst i New York


One World Trade Center, som hållt på att byggas upp sedan de gamla tvillingtornen rasade efter terrorattackerna 2001, är nu över 100 våningar hög och därmed når tornet högre över havet än Empire State Building.  .

SmålandsPosten - 08 jul 18 kl. 12:34

Delar av World Trade Centers tak har rasat ner

Strax efter klockan 12 på söndagen rasade delar av World Trade Centers tak ner..

SmålandsPosten - 06 sep 18 kl. 14:18

Därför rasade skärmtaket på World Trade Center

Felaktiga infästningar. Det är Skanskas besked efter att byggjätten utrett takraset som skedde på World Trade Center i Växjö i juli..

Sydsvenskan - 03 maj 13 kl. 06:30

Nya World Trade Center toppen för New York

Den syns från alla möjliga vinklar på södra Manhattan. På strandpromenaden längs East River har jag sett våning för våning byggas. Igår lades de sista bitarna på One World Trade Center och skyskrapan blir med sina 541 meter därmed den tredje högsta i världen, om man inkluderar den 124 meter höga spiran.

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 15:24

Four World Trade Center rest


I det djupa såret efter tvillingtornen World Trade Center på Manhattan har ett nytt torn vuxit upp. Four World Trade Center invigdes officiellt i onsdags. Med sina 72 våningar och 297,7 meter är skyskrapan med dess speglande glas en stolt symbol för New York - och samtidigt ett minnesmärke över de över 2 700 människor som dödades i 11 september-attacken 2001.

BT - 14 nov 13 kl. 15:28

Four World Trade Center rest

I det djupa såret efter tvillingtornen World Trade Center på Manhattan har ett nytt torn vuxit upp. Four World Trade Center invigdes officiellt i onsdags. Med sina 72 våningar och 297,7 meter är skyskrapan med dess speglande glas en stolt symbol för New York - och samtidigt ett minnesmärke över de över 2 700 människor som dödades i 11 september-attacken 2001.

Nyhetskanalen - 30 apr 12 kl. 21:03

Nya World Trade Center högst i New York

Nybygget på den plats där World Trade Centers tvillingskrapor i New York stod fram till den 11 september 2001 är nu så högt att det dominerar stadens siluett. Efter måndagens arbetsinsats är tornet något högre än utsiktsdäcket på den ärevördiga 1930-talsskrapan Empire State Building, 381 meter.Nya One World Trade Center ska vara färdigt nästa år och då nå 541,3 meter eller 104 våningar.

Nyhetskanalen - 08 aug 12 kl. 15:28

Pådrag efter brandlarm i World Trade Center

Över 80 brandmän ryckte på onsdagsmorgonen ut till nya World Trade Center i New York där en brand hade rapporterats. En talesperson för brandkåren sade kort därefter att det varit en eldsvåda men att man fått den under kontroll.Senare kom det emellertid fram att det aldrig varit någon brand, utan att den som larmade bara sett en svetslåga.

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 13 kl. 15:30

Four World Trade Center rest

I det djupa såret efter tvillingtornen World Trade Center på Manhattan har ett nytt torn vuxit upp. Four World Trade Center invigdes officiellt i onsdags. Med sina 72 våningar och 297,7 meter är skyskrapan med dess speglande glas en stolt symbol för New York — och samtidigt ett minnesmärke över de över 2 700 människor som dödades i 11 september-attacken 2001.

UNT - 14 nov 13 kl. 15:24

Four World Trade Center rest

I det djupa såret efter tvillingtornen World Trade Center på Manhattan har nu ett nytt torn vuxit upp. I går invigdes Four World Trade Center, den första skyskrapan på Ground Zero efter 11 september-attackerna 2001.(TT).

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Forskarnas enkla lösning kan förutse blixtnedslagen

Deras algoritm har lärt sig vilket väder som ger åsknedslag. Enligt forskarna har systemet 80 procents träffsäkerhet – inom en radie på 30 kilometer, och ett tidspann på 10–30 minuter..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Cyberattack mot Labour mitt i brittiska valrörelsen

Labourpartiet har utsatts för en cyberattack, rapporterar tv-kanalen Sky News..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Första kinesiska elbilen som ska erövra Europa

Biltillverkaren från Shanghai rör sig snabbt. Den 29 november kommer Aiways att lansera sin el-suv U5 i Kina – och inom kort ska modellen testa vingarna i Europa..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Klimatförändringar bryter upp USA:s kärnavfallsgrav

Efter stora kärnvapentester är delar av Marshallöarna mer radioaktivt än Tjernobyl. Nu riskerar kärnavfall att läcka från "graven" som ska hålla resterna på plats..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Se matens klimatavtryck redan i affären

Klimatmärkta livsmedel ska hjälpa konsumenterna att minska sitt klimatavtryck. Men kritiker varnar för svåra beräkningar och att ett ensidigt fokus på klimatpåverkan riskerar att gå ut över andra miljöfrågor..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Drönare kan få obegränsad flygtid med solenergi

Den italienska försvars- och flygteknikgruppen Leonardo har investerat i Skydweller Aero, som utvecklar drönare som drivs med solenergi..

Nyteknik - 19 timmar sedan

"Hesa Fredrik" ljöd i Bankeryd – ingen vet varför

Sent på måndagskvällen började "Hesa Fredrik" tjuta i Bankeryd norr om Jönköping. Varför det viktiga meddelandet till allmänheten (VMA) gick ut är oklart..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Eftermarknadskitet som gör bilen självkörande

En uppsättning kameror och en dator är allt som behövs för att göra din bil åtminstone delvis självkörande. Amerikanska startupen Ghost Locomotion har dragit in över 600 miljoner kronor till idén om ett eftermarknadskit..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Grön rekordbyggnad i London kan fånga nio ton koldioxid varje år

Med 3 700 kvadratmeter grön fasad kan engelska Citicape House slå nytt europeiskt rekord. Det växtbeklädda bygget väntas också bidra till att fånga nio ton koldioxid per år och producera sex ton syre..

Nyteknik - 22 timmar sedan

”Svensk industri kan hamna på efterkälken”

Smart manufacturing, IoT och 5G – det är många begrepp industriföretag kommunicerar tillsammans med industri 4.0. Trots detta inser få relevansen med att delta i standardiseringsarbetet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.