Aftonbladet > Nyheter

Thursday, 14 November, 02:47

Aftonbladet - 09 sep 11 kl. 12:27

Unga är inte pjoskiga, de vill ha tillgänglighetSvenskt Näringsliv: Öppna sjukvårdsmottagningar i varuhusenEnklare vårdkliniker i dagligvaruhus en framgång i USA..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Näringsliv, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungaär inte , pjoskigade vill ha , tillgänglighet
Sydöstran - 08 jul 16 kl. 06:00

Föreläste för unga om tillgänglighet

Gert Månsson föreläste under torsdagen om hur arrangörer och funktionärer bör tänka för att göra idrottsevenemang tillgängliga för alla..

SmålandsPosten - 12 jan 15 kl. 06:44

Många fördelar för skolor som arbetar med tillgänglighet

Bristande tillgänglighet i skolan klassas från och med 1 januari 2015 som diskriminering. Tillägget i diskrimineringslagen sänder en viktig signal: Samhället ska erbjuda alla barn och elever en tillgänglig förskola och skola. Den målsättningen bidrar till att verksamheterna blir bättre för alla barn.

BT - 04 mar 13 kl. 13:10

Lyft frågor om tillgänglighet

Det är märkligt att tillgänglighetsfrågor för utsatta grupper inte lyfts fram mer och bättre i medierna. Medierna har enligt min mening ett ansvar att göra detta samtidigt som livs-situationen kan bli bättre för exempelvis personer med olika funktionsnedsättningar. Det slår mig ofta när jag läser en dagstidning att rapporteringen om tillgängligheten i samhället för utsatta människor ofta är ensidigt belyst.

SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 09:52

Bristande tillgänglighet klassas som diskriminering

Restaurangägare, näringsidkare och andra ansvariga för platser dit allmänheten har tillträde kan nu fällas för diskriminering om de brister i tillgängligheten för funktionsnedsatta. – Förhoppningsvis sätter detta lite press. Diskriminering tror jag ingen vill bli förknippad med, säger tillgänglighetskonsult Maarit Lundwall.

Trelleborgs Allehanda - 05 okt 14 kl. 14:02

Tillgänglighet på Bah Kuhnkes agenda


Kulturens tillgänglighet - det är en av de viktigaste frågorna för nya kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP). I en intervju i TV4:s "Nyhetsmorgon" på söndagen berättade hon vilka kulturfrågor som engagerar henne mest. - Den stora frågan handlar om att göra kulturen tillgänglig för så många som möjligt.

Kristianstadsbladet - 05 okt 14 kl. 14:02

Tillgänglighet på Bah Kuhnkes agenda


Kulturens tillgänglighet - det är en av de viktigaste frågorna för nya kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP). I en intervju i TV4:s "Nyhetsmorgon" på söndagen berättade hon vilka kulturfrågor som engagerar henne mest. - Den stora frågan handlar om att göra kulturen tillgänglig för så många som möjligt.

Trelleborgs Allehanda - 19 jun 13 kl. 15:46

Kommunen kan bli bättre på tillgänglighet

Trelleborg får både beröm och kritik i en undersökning om hur kommunerna arbetar med tillgänglighet.
Trelleborgs kommun får beröm för att de gör insatser för att driva på privata aktörers arbete med tillgänglighetsanpassningar, men kritik för att det inte ställs krav på tillgänglighet när anslag till kulturverksamhet beviljas. Det är resultatet av vårdföretaget Humanas tillgänglighetsbarometer.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 07:00

Tillgänglighet föll i rankning

Kristianstad har rasat i assistansföretaget Humanas årliga tillgänglighetsbarometer. Därmed bryts ett av den styrande femklöverns vallöften inför valet 2010.
Humana har haft sin barometer i fem år.

Barometern - 06 feb 14 kl. 09:50

Tillgänglighet ett måste

”De hittills blyga infrastruktursatsningarna kommer, om inget görs, att resultera i att Kalmar län hamnar på efterkälken och att Sverige går miste om en viktig handelsförbindelse öster ut.” Kalmar är på väg att isoleras från resten av landet. Regionen är en av Europas minst tillgängliga och utan omfattande infrastruktursatsningar riskerar Kalmar och därmed hela Sverige att gå miste om framtida handelsmöjligheter över Östersjön.

BT - 27 okt 14 kl. 11:12

Borås bäst på tillgänglighet

När EU-kommissionen granskade europeiska städers tillgänglighet hamnade Borås bland de sju bästa. Tillgängligheten i Borås har förbättrats så pass mycket på senare år att kommunen som enda svenska stad nu har nominerats till priset Access City Award. Det är EU-kommissionen som granskat totalt 62 europeiska städers arbete med tillgänglighet.

Trelleborgs Allehanda - 14 jun 13 kl. 09:15

Svårt ställa krav på tillgänglighet

Kulturnämnden menar att det är svårt att ställa kravet att allt ska vara tillgängligt för alla. Det framgår av nämndens svar på förslaget till målprogram för tillgänglighet i Trelleborgs kommun.
-Skrivningen att kulturutbudet som får stöd från kommunen ska vara öppet och tillgängligt för alla är väl tuff, menar Love Nilsson (MP), ordförande i kulturnämnden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.