VA > Ekonomi

Friday, 15 November, 21:06

VA - 09 sep 11 kl. 10:53

"Konjunkturen på väg nedåt"9 september


Stockholmsbörsen faller på fredagen. Klockan 9.55 hade OMXS-index sjunkit med 0,8 procent till 288,3. Nedgången var i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna och kom sedan den amerikanske centralbankschefen Ben Bernanke inte presenterat några nya stimulanser för USA:s ekonomi, vilket marknaden hoppats på.
Läs mer på VA
Läs mer om:
OMXS, Europabörserna, Ben Bernanke, USA, Barack Obama, TT,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konjunkturen, vägnedåt
VA - 09 feb 11 kl. 09:49

Riksbanken: konjunkturen stärks visar undersökning

9 februari Konjunkturen har fortsatt att stärkas och förväntningarna pekar mot en positiv utveckling också under det kommande halvåret, även om det märks en viss dämpning i förväntningarna. Riskerna runt konjunkturläget har också minskat jämfört med september. Det framgår av en enkätundersökning som Riksbanken genomförde bland medelstora och stora företag i januari.

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 10:30

Konjunkturen påverkar inte hushållens konsumtion - utom för utlandsresor och bilar

Vare sig lågkonjunktur eller ens recession har någon större påverkan på hushållens ständigt stigande konsumtion. Det enda som i princip påverkas är resor och inköp av nya bilar. Istället sägs pengarna gå till att lyxa till det hemma när ekonomin går dåligt.

Cornucopia - 12 nov 13 kl. 10:01

Varsel i småbåtsbranschen - en titt på konjunkturen

Igår varslade segelbåtsvarvet Hallberg-Rassy på Orust. Stampen/GP sätter krigsrubriker med storvarsel, vilket föranleder att det är dags att påminna om konjunkturläget. Sedan konjunkturbarometern bottnade har jag släppt det hela, fullt inställd på att konjunkturen är på väg uppåt.

Cornucopia - 25 jun 14 kl. 08:02

Höghus, börsen och konjunkturen

När husen sträcker sig mot himlen gör även börsen det. I samband med högkonjunktur bygger man höga hus i Sverige, och detta kan med lite curve-fitting och fooled by randomness matchas mot kommande börsnedgång och konjunkturnedgång. Här följer en sammanställning från 80-talet och framåt.

Cornucopia - 27 mar 18 kl. 09:33

Konjunkturbarometern faller vidare - KI menar att konjunkturen stärks

Konjunkturinstituets (KI:s) konjunkturbarometer fortsätter som väntat att falla nu när högkonjunkturen är på väg ut ur överhettningen. KI menar dock att konjunkturen förstärks och kommer toppa först 2019.
Konjunkturinstitutets barometerindikator 199607 - 201803Som väntat fortsätter vandringen bort från överhettningen av ekonomin och konjunkturindikatorn föll vidare.

Cornucopia - 24 jun 18 kl. 20:03

Centralbankerna: Handelskriget har redan börjat påverka konjunkturen

Centralbankernas samarbetsorganisation Bank of International Settlements (BIS) konstaterar i sin nya årliga ekonomiska rapport att det eskalerande handelskriget redan har påverkat konjunkturen.
Konjunkturen har börjat bli trumpen.BIS skriver (min fetstil):"One possible trigger of an economic slowdown or downturn could be an escalation of protectionist measures.

Cornucopia - 03 nov 18 kl. 12:21

Nybilsregistreringarna och konjunkturen

Nybilsregistreringar av personbilar är en stark konjunkturindikator, som släpar efter konjunkturläget något. Den senaste högkonjunkturen har driven av de artificiellt låga räntorna har dock brutit mot detta mönster. Frågan är om vi har ett paradigmskifte, eller om detta bara är ännu ett utfall av att konstlade räntor har gett en konstlad högkonjunktur?

Cornucopia - 05 jan 19 kl. 16:47

Butiksdöden i Sydsverige - inte ett ord om konjunkturen

Expressen har en artikel om hur butiksdöden sprider sig snabbt i Sydsverige. Läsvärt, i synnerhet för alla bortförklaringar till det hela. Ingenstans nämns att konjunkturen är på väg att tvärnita.

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 10:14

Konjunkturen dippar för småföretagen

Konjunkturindikatorn uppges i dag ligga långt under det historiska snittet, skriver SvD. När konjunkturen toppade låg indikatorn i Småföretagarbarometern på 76. Det var 2016.

DI - 30 mar 11 kl. 09:42

SCB: Storföretagen optimister om konjunkturen

De största företagen i 18 branscher bedömer överlag att konjunkturläget är bra eller tillfredställande samt att det kommer att stärkas ytterligare till hösten. Ytterst få av storföretagen bedömer att konjunkturen kommer att försämras under det närmaste halvåret och optimismen frodas inom i stort sett samtliga Det skriver SCB angående snabbindikatorn på konjunkturen..

Kristianstadsbladet - 14 maj 12 kl. 13:07

Konjunkturen slog till - 300 sägs upp

Konjunkturen slog undan benen på Berg & Partner och bemanningsföretaget Effekt Personal. 300 personer sägs nu upp till följd av konkurs.
?

Fler nyheter från VA

VA - 4 timmar sedan

Nya trähus ska lagra koldioxid – högsta träbyggnaderna i dag

I över ett sekel var det förbjudet att bygga trähus högre än två våningar på grund av brandrisken. Nu kommer höghusen i trä som ska rädda klimatet. .

VA - 4 timmar sedan

En tidsresa tillbaka till 1800-talet

Ofta är det små flygplan och jeepar som gäller när man ska på safari. Men med Rovos Rail går resan med tåg. Ett nygammalt sätt som samtidigt är avkopplande och oftast mer hållbart.

VA - 5 timmar sedan

Netflix visar upp sin nordiska satsning

Netflixproduktioner som presenterades var bland annat actionthrillern Red Dot och skräckfilmen Cadaver. .

VA - 6 timmar sedan

Spotify måste ha minst en tredjedel av ljudmarknaden

”Vi måste fortsätta att hitta en miljard eller två miljarder nya dollar i intäkter varenda enskilt år framöver”,  sade Daniel Ek. .

VA - 6 timmar sedan

Så mycket kostade den sällsynta rådiamanten

Brittiska Petra Diamonds sålde på fredagen en ovanlig blå rådiamant på 20,08 carat för 14,9 miljoner dollar, motsvarande 145 miljoner kronor. .

VA - 6 timmar sedan

Apples annonsintäkter spås öka drastisk – passera 100 miljarder

 Nyckeln är tv-streamingsatsningen Apple TV+, som lanserades i september. .

VA - 7 timmar sedan

Elektas nedgång den största på fyra år

Efter lunchtid var aktien ned över 13%. .

VA - 8 timmar sedan

Finansinspektionen tar hårdare tag mot penningtvätt – tredubblar satsningar

Finansinspektionen, FI, kommer under nästa år ytterligare skärpa arbetet mot penningtvätt. .

VA - 9 timmar sedan

Fler unga väljer att jobba som konsulter: Så gynnas arbetsgivarna

Andelen unga medarbetare har länge varit högre bland konsulter, jämfört med övriga arbetsmarknaden. Det är en trend som rekryteringsföretaget Gazella ser fortsätta växa och det finns många fördelar för arbetstagaren – som också gynnar arbetsgivaren. .

VA - 9 timmar sedan

”ICA-aktien kan rasa 75%”

Måns Larsson, på Makuria Investment Manager, ser ICA som en blankningskandidat och  att bolaget tog skada av en ökad konkurrens i Sverige. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.