Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 19 November, 05:42

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 11 kl. 10:49

Strömsborg Årets industriminne 2011Strömsborgs ullspinneri vid Helge å sydöst om Osby har av Sveriges industriminnesförening tilldelats utmärkelsen Årets industriminne 2011. Spinneriet anlades 1837 och representerar en småskalig industri som var vanlig i hela landet. Eldsjälar i Osby hembygdsförening har restaurerat maskinpark, vattenhjul och byggnader för ett långsiktigt bevarande av den autentiska industrimiljön..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Årets, Helge, Osby, Sveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: StrömsborgÅrets , industriminne, 2011
Nerikes Allehanda - 27 dec 13 kl. 19:10

Strömsborg står och förfaller

Strömsborg har stått tomt i flera år. Men nu vill man få liv i den kulturminnesmärkta byggnaden igen. – Vi vill inte att den ska stå där och förfalla, säger Hannah Ljung (C)..

Corren - 25 okt 16 kl. 05:30

Boende försvinner från Strömsborg

2013 blev en avdelning på Strömsborg vigd åt äldre funktionshindrade..

DalaDemokraten - 12 jun 13 kl. 05:50

Grannar oroliga för Strömsborgs framtid

AVESTA Planerna för Strömsborg, den gamla chefsvillan i Skogsboområdet har ställts ut. En granne är orolig för att flyktingar eller missbrukare ....

Nya Wermlands Tidningen - 22 feb 13 kl. 07:30

Var det fullsatt i Strömsborg i går kväll?

Sven Ek, hembygdsföreningens ordförande i Lennartsfors.

Nya Wermlands Tidningen - 19 jul 18 kl. 06:00

Country Roads, take me to Strömsborg

Förra året var det Elvisafton, i år är det country som står på schemat.

Magazin24 - 16 maj 19 kl. 09:12

"Vad händer på Strömsborg?"

Debattartikel från personal som larmar om kaos..

Nerikes Allehanda - 23 dec 14 kl. 11:37

Hovrätten fastslår friande dom för Strömpisbrand

En 21-årig man friades i tingsrätten från försök till grov mordbrand riktat mot Strömpis sommaren 2011 – trots att hans fingeravtryck fanns på en dunk med bensin. Hovrätten gör samma bedömning och fastställer i dag den friande domen..

Magazin24 - 04 jul 12 kl. 14:52

Positivt resultat för Ridskolan Strömsholm

I slutet av juni hade Ridskolan Strömsholm AB årsstämma och redovisade ett positivt resultat för 2011 och en bra prognos för 2012. Det har varit några år med förlust och besvärlig ekonomi för Ridskolan Strömsholm. Men nu har siffrorna stigit och 2011 var ett positivt år för Strömsholm.

YLE - 13 apr 15 kl. 05:00

Kasper Strömman: Från fula bloggar till marxistisk-leninistisk webbdesign

Från helamputerad symbolik och världens sämsta digitalfotobilder till vacker marxistisk-leninistisk webbsidedesign! FINLANDS ARBETARPARTI Den grafiska analysen av Finlands arbetarparti börjar dåligt då deras sajt överhuvudtaget inte fungerar. Alls.

BT - 15 jan 15 kl. 12:25

Strängare stalkningslag utan effekt

Lagskärpningarna om olaga förföljelse, stalkning, och om kontaktförbudet som infördes för drygt tre år sedan har inte haft någon större inverkan i praktiken. Det konstaterar Brottsförebyggande rådet (Brå). Myndigheten har på uppdrag av regeringen utvärderat förändringarna som infördes i oktober 2011.

Skånskan - 22 feb 16 kl. 17:14

FC Höllviken blir BK Höllviken 2011

FOTBOLL FC Höllviken byter namn till BK Höllviken 2011.Det beslutet tog på söndagen årsmötet i fotbollsföreningarna BK & FC Höllviken.
Klubbens elitlag i herrfotbollens division 1 byter sålunda namn från FC Höllviken till BK Höllviken 2011.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nytt ”Half-life” på gång till VR

Den klassiska förstapersonsskjutaren "Half-life" får ett nytt spel. Det rör sig om ett VR-spel med undertiteln "Alyx", och beskrivs av utvecklaren Valve som deras flaggskeppstitel till VR. "Half-life"-serien, framför allt "Half-life 2" från 2004 och des.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Sätter vi med alla dessa mål ribban för högt för Helsingborgs lasarett?”

Det skriver skriver fyra företrädare för alliansen i Skåne..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Genetiskt genombrott mot asksjuka

Brittiska forskare har hittat gener som gör askträd immuna mot aggressiv askskottsjuka. Det ökar hoppet om att kunna rädda hotade bestånd i Sverige och övriga Europa. Genom att analysera askar som har klarat sig har forskarna hittat en uppsättning gener.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rygg och psyke bakom mycket sjukskrivning

Stress och depression, följt av problem med rygg och leder. Det är de vanligaste orsakerna till att folk i Sverige blir långtidssjukskrivna, enligt en ny rapport från AFA Försäkring. Psykiska orsaker ligger i topp i samtliga län enligt statistiken som A.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Sophus i brand i Landskrona

Räddningstjänsten har larmats till en brand i ett sophus i Norrestad..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Lam: Demonstranterna måste ge upp

Hongkongs ledare Carrie Lam säger att de demonstranter som fortfarande befinner sig på Polytechnic University måste kapitulera om de vill undvika ett våldsamt slut på belägringen av universitetet. Lam säger att omkring hundra personer fortfarande befinn.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Barn till IS-kvinnor flögs till Moskva

Drygt 30 barn i åldrarna ett till tre år har flugits till Ryssland från Irak, där mödrarna antingen avtjänar straff eller inväntar rättegång för misstänkt medlemskap i terrorrörelsen IS. Barnen har tills nu befunnit sig i fängelser. Barnen fördes vid an.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flera renolyckor på kort tid

Inom loppet av några timmar dödades fyra renar i lika många trafikolyckor i trakterna kring Övertorneå, skriver Haparandabladet. Det började med att en bilist på måndagseftermiddagen skadades i samband med en kollision med en ren i Juoksengi. Bara en ha.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

15 döda i gruvexplosion i Kina

Minst 15 personer har omkommit i en explosion i en kolgruva i provinsen Shanxi i norra Kina, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. Ytterligare nio personer skadades, totalt befann sig 35 personer i gruvan vid explosionen. Gruvolyckor med dödlig.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Svagt nedåt på Asiens börser

Börserna i Kina och Japan inledde handelsdagen något nedåt i försiktig väntan på hur handelssamtalen mellan USA och Kina kommer att utvecklas. I Tokyo minskade Nikkei 225-index liksom det bredare Topixindex 0,2 procent. I Hongkong var Hang Seng-index så.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.