Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 23 November, 02:45

Affärsvärlden - 09 sep 11 kl. 10:19

Historiskt patentsystem klart i USASent i gr kvll rstade den amerikanska senaten igenom den strsta reformeringen av det amerikanska patentsystemet sedan 1952. Strsta nyheten r att USA infr ?first to file?..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historiskt, patentsystemklart i , USA
Eurosport - 24 sep 11 kl. 23:37

Golf - Solheim Cup - Lika - men fördel USA

Solheim cup avgörs inte förrän i morgon. Frågan är dock om golftävlingen i praktiken inte redan är avgjord. Ställningen, 8-8, betyder klar fördel USA - i alla fall historiskt sett.

Regeringen - 10 dec 12 kl. 16:09

Nytt patentsystem i EU nära förestående

Ministrar med ansvar för konkurrenskraft ska slutligt bekräfta överenkommelsen om ett nytt förbättrat patentsystem i EU, när de träffas på rådsmöte den 10 december. Offentlig upphandling och forskning är andra punkter på dagordningen. Statsråden Ewa Björling och Stefan Attefall samt statssekreterare Peter Honeth deltar i mötet som hålls i Bryssel.

Regeringen - 07 dec 11 kl. 12:54

Ingen överenskommelse om nytt patentsystem i Europa - förhandlingarna fortsätter

EU:s handelsministrar lyckades inte uppnå en överenskommelse om ett nytt europeiskt patentsystem på rådsmötet den 5-6 december. Det polska ordförandeskapet arbetar nu vidare för att få till stånd en överenskommelse före årsskiftet. Handelsminister Ewa Björling deltog i förhandlingarna.

Computer Sweden - 12 dec 12 kl. 03:16

EU godkänner nytt patentsystem

Ett nytt paneuropeiskt patentsystem kommer enligt EU göra det upp till 80 procent billigare att registrera patent. .

IDG - 12 dec 12 kl. 03:16

EU godkänner nytt patentsystem

Ett nytt paneuropeiskt patentsystem kommer enligt EU göra det upp till 80 procent billigare att registrera patent..

Regeringen - 15 feb 16 kl. 15:40

Lagförslag om enhetligt patentsystem

Snart införs ett enhetligt patentsystem i EU. Nu föreslår regeringen ökad rättssäkerhet för användare av det nya systemet..

Regeringen - 11 mar 16 kl. 10:53

Lagförslag om enhetligt patentsystem

Snart införs ett enhetligt patentsystem i EU. I en proposition till riksdagen föreslår regeringen ökad rättssäkerhet för användare av det nya systemet..

YLE - 02 jul 16 kl. 07:56

Internet står inför ett historiskt maktskifte – vem bryr sig?

Visste du att internet står vid randen av ett historiskt maktskifte? Nej, tänkte väl det. Alla använder vi internet dagligen, men få av oss vet eller bryr sig om hur internet styrs och vem som har makten över det.

IDG - 19 sep 11 kl. 16:06

USA godkänner patentreformen

President Barack Obama har med en underskrift givit klartecken till den största förändringen i USAs patentsystem på 50 år..

SR - 2 timmar sedan

Våldet mot kvinnor i USA:s ursprungsbefolkning ska minskas

USA har presenterat en nationell handlingsplan för att bekämpa det omfattande våldet mot flickor och kvinnor som tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Storbankerna tror på rekyl i tillväxten

SCB:s BNP-statistik för det tredje kvartalet väntas visa att tillväxten växlade upp något. Enligt Infront Datas prognosenkät väntas Sveriges BNP ha ökat 0,2 procent under tredje kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Morgan Stanley: Banker fortfarande billigaste sektorn i Europa

Banker är fortfarande den billigaste aktiesektorn i Europa med en undervärdering på 15 procent vid nuvarande ränteläge och inflationsförväntningar..

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

Euroländernas PMI-siffror under förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 50,3 i november, jämfört med 50,6 föregående månad..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Lyft för Multiq

Bildskärmsleverantören rapporterar en kraftigt lkad vinst för kvartalet och bedömer att helåret kommer att bli mycket bra för bolaget..

Affärsvärlden - 12 timmar sedan

Hälsovårdsbolag i topp på börsen

Stockholmsbörsen handlades försiktigt uppåt vid lunchtid på fredagen. Hälsovårdsbolagen gick framåt, men även ett flertal verkstadsbolag. Efter en förhoppningsfull inledning på fredagens handel sökte sig index tillbaka mot oförändrade nivåer..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Här är Tesla Cybertruck – inspirerad av Bond-bil

Nu är Tesla Cybertruck presenterad. Företagets första elpickup..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

DNB: Bra läge att ta hem vinsten i investmentbolaget

Kursen i investmentbolaget har gått upp med över 40 procent sedan årsskiftet och därmed har det uppstått en "särskilt bra" tidpunkt att ta hem vinst..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Ninja Casino fälls - spelreklamen inte måttfull

Uttryck som "Blixtsnabba utbetalningar" och "Här är klockrena vägen till guldet" strider mot lagen om måttfullhet i spelreklam och får inte användas i marknadsföring om spel. Det beslutar Patent- och marknadsdomstolen som nu för första gången prövat frågan om måttfullhetskrav i spelreklamen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Ferronordic ser ytterligare återhämtning på marknaden

Ferronordic bedömer att marknaden under återstoden av 2019 och 2020 fortsätter att återhämta sig i ungefär samma takt som tidigare under innevarande år. Potential för ytterligare tillväxt finns om genomförandet av de så kallade Nationella Projekten sätter fart. Det framgår av delårsrapporten..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Tele2 vinnare på börsen efter riktkurshöjning

Stockholmsbörsen inledde veckans sista handelsdag med en uppgång, men vände snart ned mot nollstrecket i likhet med de större kontinentala börserna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.