Newsmill > Opinion

Saturday, 16 November, 22:05

Newsmill - 09 sep 11 kl. 09:51

Svenskt krigsmateriel till diktaturens herrar underminerar demokratistödhttp://www.newsmill.se/trackback/39285Kriget mot terrorismen leder till att biståndet styrs av nya "säkerhetspolitiska" intressen. När denna agenda kombineras med handelspolitiska intressen sätts de mänskliga rättigheterna och kvinnors rättigheter än mer åt sidan, skriver Magnus Walan vid Diakonia..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Magnus Walan, Diakonia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, krigsmaterieltill , diktaturens, herrar, underminerar, demokratistöd
Skånskan - 11 okt 19 kl. 15:14

Ett delvis svenskt krig

Regeringen har fått riksdagen med sig på att driva på för ett europeiskt vapenembargo mot Turkiet.
Sverige borde ibland vara lite mer som Finland när det gäller utrikespolitiken. Det finska beskedet om att sluta sälja vapen till Turkiet kom nästan omgående efter att uppgifterna om att Erdogans trupper gått in i Syrien bekräftades, när Sverige fortfarande befann sig på det vagt beklagande stadiet.

Aftonbladet - 16 aug 13 kl. 06:18

Svenskt krigsmateriel kan användas i Egypten

Har sålt pansarplåt och ammunition.

Cornucopia - 24 mar 19 kl. 11:25

Scenario: Nedskjutning av svenskt signalspaningsplan

Nedan följer ett scenario där den fascist-kleptokratiska Putin-diktaturen i Kreml beordrar en nedskjutning av ett svenskt signalspaningsplan över Östersjön, för att höja populariteten för diktaturens president i Ryssland. Scenariot är hypotetiskt.
Ryska Mig-31 Foxhound.

SR - 8 timmar sedan

Svenskt Näringslivs vd: ”Helt bakom klimatmålen”

Under det senaste året har Svenskt Näringsliv svängt och står nu bakom Sveriges skarpare klimatmål..

Cornucopia - 21 dec 17 kl. 14:01

Lång tid innan svenskt totalförsvar återupprättats - nästan 20 år efter Georgienkriget

Gårdagens presentation från försvarsberedningen kring återupprättat totalförsvar är fagra ord, men stannar just vid ord. Åtgärderna ska först påbörjas år 2021, givet finansiering, och inte vara fullt genomförda förrän 2025. Då har det gått 17 år sedan "det kaukasiska lackumstestet" gav utslag när Ryssland anföll Georgien under olympiska spelen 2008.

Sydsvenskan - 28 jan 11 kl. 06:30

Svenskt företag säljer till Kinas militärindustri

Efter massakern på Himmelska fridens torg i Peking 1989 införde EU ett vapenembargo mot Kina. Trots det fortsätter europeiska företag att leverera till Kinas militärindustri.
Kinas armé ligger fortfarande långt efter USA, men styrkebalansen ändras.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 01:30

Åtalas för att ha sålt krigsmateriel


En 46-årig Växjöbo åtalas för att bland annat ha tillverkat krigsmateriel och sålt det utomlands. Vid en husrannsakan hittades både eldkastare och elchockvapen, skriver Smålandsposten.Mannen misstänks för att under flera år tillverkat krigsmateriel i form av konverteringssatser till pistoler och automatkarbiner.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 14 kl. 01:33

Åtalas för att ha sålt krigsmateriel

En 46-årig Växjöbo åtalas för att bland annat ha tillverkat krigsmateriel och sålt det utomlands. Vid en husrannsakan hittades både eldkastare och elchockvapen, skriver Smålandsposten. Mannen misstänks för att under flera år tillverkat krigsmateriel i form av konverteringssatser till pistoler och automatkarbiner.

BT - 02 sep 14 kl. 01:30

Åtalas för att ha sålt krigsmateriel

En 46-årig Växjöbo åtalas för att bland annat ha tillverkat krigsmateriel och sålt det utomlands. Vid en husrannsakan hittades både eldkastare och elchockvapen, skriver Smålandsposten. Mannen misstänks för att under flera år tillverkat krigsmateriel i form av konverteringssatser till pistoler och automatkarbiner.

Regeringen - 21 mar 16 kl. 16:33

Strategisk exportkontroll 2015 – krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden

I skrivelsen redogör regeringen för den svenska exportkontrollpolitiken i fråga om krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden under år 2015. Skrivelsen innehåller också en redovisning av den export som har förekommit under året. Dessutom beskrivs samarbetet inom EU och i andra internationella forum i frågor som rör strategisk exportkontroll av såväl krigsmateriel som produkter med dubbla användningsområden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.