Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 11 November, 20:34

Helsingborgs Dagblad - 09 sep 11 kl. 09:17

Marknadsräntorna fortsätter nedMarknadsräntorna fortsatte ned under den inledande handeln. Kronan försvagades mot dollarn. Tioårig statsobligation: 1,85 procent (1,89). Tvåårig statsobligation: 1,22 procent (1,27). Euro: 8:93 kronor (8:93).
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marknadsräntornafortsätter , ned
Cornucopia - 02 mar 17 kl. 12:53

Har de svenska marknadsräntorna vänt upp?

SBAB höjde i dagarna sin listränta för tvååriga bolån. Man hänvisade till höjda upplåningskostnader (dvs högre räntor på bolåneobligationerna), men har svenska marknadsräntor egentligen vänt upp?
Svenska marknadsräntor under 2016 och 2017.

Cornucopia - 23 okt 15 kl. 09:21

Marknadsräntorna föll

De svenska marknadsräntorna föll under eftermiddagen igår och marknaden kan på inget sätt sägas bry sig om att svenska staten kommer behöva låna ett antal obudgeterade ofinanseriade tiotal miljarder till om året framöver. 
Gårdagens uppgång i marknadsräntorna kom av sig och byttes till ett fall under eftermiddagen. Nedan följer Riksbankens uppdaterade siffror för igår, som även kan bekräftas via Finansportalen.

Cornucopia - 21 okt 15 kl. 09:59

De svenska marknadsräntorna

Media uppmärksammade ett litet hopp i de svenska marknadsräntorna igår, i samband med att Riksgälden sköt upp sin prognos över statens upplåningsbehov. Nedan följer grafer över rörelsen, som visserligen syns, men som inte kan sägas vara anmärkningsvärd.
Trots gårdagens rörelse på räntemarknaderna, som ingalunda var begränsad till Sverige, så är de svenska statslåneräntorna fortfarande i ett bottenläge.

DI - 19 sep 13 kl. 16:31

Räntor och valutor: Räntorna ned och kronan stärks

Marknadsräntorna sjönk kraftigt samtidigt som dollarn försvagades och börserna tog ett glädjeskutt efter att Federal Reserve överraskande valde att vila på hanen och inte börja skära ned på sina månatliga tillgångsköp..

Cornucopia - 05 jun 15 kl. 13:37

Marknadsräntorna på årshögsta

Trots Riksbankens panikartade räntesänkningar och kvantitativa lättnader är nu flera av marknadsräntorna på årshögsta. Marknaden sviker alltså successivt den svenska skuldbubblan och bostadsbubblan och kräver nu högre räntor för att finansiera vansinnet.
Svenska långa marknadsräntor under 2015.

Nyhetskanalen - 07 jun 12 kl. 16:28

Marknadsräntorna steg kraftigt

Marknadsräntorna steg kraftigt i dag. Kronan stärktes mot dollarn, men försvagades något mot euron. Under dagen emitterade Spanien tioåriga statsobligationer för 2,1 miljarder euro.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 12 kl. 16:32

Marknadsräntorna föll

Marknadsräntorna, framför allt de långa, föll på onsdagen. Svaga siffror om svenska konsumenters förtroende för ekonomin från Konjunkturinstitutet förstärkte en allmän europeisk trend med sjunkande räntor. Kronan har försvagats mot både dollarn och euron.

Cornucopia - 03 mar 15 kl. 09:24

Marknadsräntorna fortsätter uppåt

Medan Swedbank kapar sina inlåningsräntor till i princip noll över hela brädet, så fortsätter de långa räntorna stiga på obligationsmarknaderna. Att förra veckans rusning berodde på månadsskifte kan alltså avfärdas.Svenska långa marknadsräntor sedan årsskiftet.

SvD - 27 dec 12 kl. 16:23

Marknadsräntorna sjönk

Räntan på den tvååriga statsobligationen sjönk en punkt till 0,85 procent (0,86) under torsdagens handel medan den tioåriga räntan gick ned till 1,57 procent (1,60)..

DI - 12 nov 13 kl. 09:14

Räntor & Valutor: Marknadsräntorna öppnar uppåt

Svenska marknadsräntor följer USA och Europa i spåren och öppnar några punkter högre. På valutamarknaden har dollarn stärkts, särskilt mot yenen. För svensk del kommer nu närmast KPI-statistik från SCB och internationellt inväntar marknaden resultatet av den kinesiska centralkommitténs plenum, som avslutas på tisdagen..

DI - 03 jun 15 kl. 09:55

Marknadsräntorna stiger igen

Europeiska marknadsräntor stiger åter kraftigt. Högre inflation i EMU och optimism om Grekland pekas ut som orsaker..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Regionernas underskott är goda nyheter.

Det handlar om notan för fler och friskare år..

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Hundratals ensamkommande kan bli bostadslösa

Hundratals ensamkommande ungdomar måste lämna Migrationsverkets boenden i början av februari. Nu går frågan om bostad och försörjningsstöd över till kommunerna, men Sveriges Kommuner och Landsting kan inte garantera att alla får tak över huvudet. Den 31.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Grundare av syrisk räddningstjänst funnen död

Den brittiske grundaren av den syriska räddningstjänsten De vita hjälmarna har påträffats död i Istanbul, uppger organisationen. Med frakturer på benen och i skallen hittades kroppen utanför flerfamiljshuset där James le Mesurier bodde. Det fanns inga n.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Boeing: 737 Max i luften i januari igen

Flygplanstillverkaren Boeing bedömer att flygplansmodellen 737 Max kommer att kunna flyga kommersiell trafik igen i januari nästa år. Det innebär att bolaget flyttar fram flygstarten för olycksplanet en månad. Flygplansmodellen har efter två katastrofal.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Samordnad hatattack mot judar i Norden

Judiska församlingar i Norden har utsatts för en koordinerat hatattack med antisemitiska klistermärken som satts upp i anslutning till kristallnattens årsdag. Judiska centralrådets ordförande Aron Verständig säger att attacken är unik i sin omfattning..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Färre nyanlända – så många får din kommun

Alla utom en kommun tar emot färre nyanlända än tidigare..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Patti Smith ser tiden försvinna i ”Apans år”

Rockstjärnan reser och drömmer i ”Apans år”..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bennison blev årets genombrott

En vecka efter A-landslagsdebuten fortsätter Hanna Bennison att skörda framgångar. Den 17-åriga mittfältaren från FC Rosengård utsågs under Fotbollsgalan till årets genombrott i damallsvenskan. Hanna Bennison fick chansen att glänsa under sitt första la.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

The Black Crowes återförenas nästa år

Det amerikanska bandet The Black Crowes ger sig ut på en återföreningsturné i USA nästa sommar, skriver Pitchfork. Bandet, med bröderna Chris och Rich Robinson i spetsen, splittrades 2015 efter ett bråk om pengar och rättigheter bröderna emellan. Turnén.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man misstänks ha rövat bort barn till Irak

En man som misstänks ha fört bort flera barn från Sverige till Irak har häktats vid Uddevalla tingsrätt. Mannen ska ha fört bort tre barn 2015 enligt handlingar från tingsrätten, uppger P4 Väst. I dag ska det äldsta av barnen vara i 15-årsåldern.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.