Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 19 November, 06:38

Aftonbladet - 09 sep 11 kl. 08:41

?De skulle ha tillsyn?Pappan misstnks ha misshandlat tvillingarna p familjehemmet ? en r nu avliden och den andra vrdas fr allvarliga skador.Fick daglig hjlp av Socialtjnsten ? nd mrkte ingen ngot..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De skulle ha tillsyn
BT - 08 okt 12 kl. 14:18

Tillsyn av fastigheter behöver samordnas

Som fastighetsägare idag har man många olika lagar att följa och leva upp till. Och det kommer nya i en strid ström. Det är allt från regleringar som gäller buller, fukt och skadedjur till ventilation, avfall och brand.

BT - 18 jul 14 kl. 15:44

Begick självmord på Säs ? på avdelning utan tillsyn

I februari begick en man självmord på Södra Älvsborgs sjukhus. Trots tidigare självmordsförsök hade mannen ingen tillsyn på avdelningen. Nu lex Maria-anmäler sjukhuset själva händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Barometern - 10 sep 14 kl. 15:00

Dubbel tillsyn pågår

Dubbel tillsyn pågår med anledningen av händelserna vid den privata förskolan i Högsby kommun, där den på onsdagen dömde 21-årige praktikanten var anställd. – Högsby kommun håller på med en tillsyn, som tillsynsmyndighet då det är en privat förskola. Dessutom har Skolinspektionen inlett en tillsyn, eftersom man vill se hur kommunen har skött denna tillsyn, säger kommunchef Anders Johansson, som fram till den 1 september var verksamhetschef och därmed både skolchef och socialchef.

BT - 01 mar 12 kl. 12:11

KU vill utreda reguljär tillsyn

Justitieombudsmannen (JO) knäar under klagomål och får mindre tid för inspektioner och mer strukturerad tillsyn. Riksdagens konstitutionsutskott (KU) föreslår därför att riksdagen begär att regeringen utreder frågan om reguljär tillsyn.
KU vill ha en utredning av i vilken form ordinarie tillsyn ska ske av Migrationsverkets, Kriminalvårdens och socialförsäkringsområdets verksamheter.

BT - 09 jul 13 kl. 12:29

Striktare tillsyn av alkoholreklam

Alkoholreklamen har ökat markant de senaste åren, både i fråga om medieinvesteringar och genom spridningsvägar i digitala medier. Därför föreslår nu regeringens utredare Göran Lundahl en skärpt tillsyn av marknadsföringen. Bland annat ska konsumentombudsmannen kunna ingripa snabbare och i större utsträckning direkt kunna meddela vitessanktionerade förbud.

BT - 14 nov 13 kl. 09:37

Avslutar tillsyn på Säs

Säs har rättat till brister på gynekologiska avdelningen och nu avslutar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sin tillsyn. Efter ett beslut i september ställdes krav på Säs att säkerställa att anmälningsskyldigheten efterlevdes på gynekologiska mottagningen. Ivo har också gjort en tillsyn av arbetet med våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld.

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 07:30

Hemtjänsten kan ge tillsyn via bildtelefoni

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Omsorgsförvaltningen tittar på möjligheterna att införa ny teknik inom omsorgen, bland annat nattlig kameraövervakning.
Den tekniska utvecklingen inom vård och omsorg gör att omsorgsförvaltningen just nu ser över vad som kan vara intressant att satsa på. E-hemtjänst är en variant som innebär att vissa hemtjänstinsatser kan genomföras med hjälp av enklare kommunikationsteknik, till exempel tillsyn genom bildtelefoni.

Barometern - 04 aug 14 kl. 06:49

Crossbanor utan tillsyn

Ingen tillsyn görs i dag på gokart- och crosskartbanor. Frågan faller mellan stolarna hos Konsumentverket och Rikspolisstyrelsen. För den som vill starta en gokart- eller crosskartbana i?

Regeringen - 20 jun 17 kl. 11:27

Tillsyn över vissa installationer för alternativa drivmedel

I denna proposition föreslås att kommuner ska utöva tillsyn över att lagen om krav på installationer för alternativa drivmedel och förordningen om krav på installationer för alternativa drivmedel följs i fråga om tankstationer för väte. Tillsynen ska utövas av samma kommunala nämnd som utför tillsyn över tankstationen enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor. En kommun ska få sluta avtal med ackrediterade organ om att det ackrediterade organet ska bistå kommunen i kommunens tillsyn.

Regeringen - 28 jun 17 kl. 10:54

Miljötillsyn och sanktioner - en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet

Miljötillsynsutredningen har överlämnat sitt betänkande Miljötillsyn och sanktioner - en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet till regeringen..

Regeringen - 27 sep 17 kl. 14:46

Remittering av betänkandet SOU 2017:63 Miljötillsyn och sanktioner – en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet

Här kan du ta del av till vilka instanser som Miljö- och energidepartementet har remitterat betänkandet SOU 2017:63 Miljötillsyn och sanktioner – en tillsyn präglad av ansvar, respekt och enkelhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.