Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Thursday, 21 November, 14:16

Nya Wermlands Tidningen - 09 sep 11 kl. 07:30

Återställ en rättvis beskattning
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Återställen , rättvis, beskattning
Dagens PS - 16 jul 18 kl. 09:18

Ledarkollen: Finns det rättvis sjukvård?

Idag handlar ledarkollen om Trump och Putin, om ordning i skolan, om personalen i förskolan och om det finns rättvis sjukvård. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Putin och Trump har kvinnohatet gemensamt DN anser att världens två största ledare driver en politik som innebär att de har “kvinnohatet gemensamt”: “Både Trump och Putin har anklagats för att bedriva ett slags”war on women”.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 11:49

"Välkomnar riksdagens pensionsgrupps förslag "


Replik till Göran Dandelo ”S lovar införa en ny, differentierad, pensionärsskatt”, 1/8.Tydligen har inte Göran Dandelo läst min artikel ordentligt eller har han valt att missförstå den.Socialdemokraterna vill:1) Avskaffa skatteklyftan, det vill säga det som pensionärerna betalar mer i skatt än löntagarna.

Ekonomistas - 19 nov 13 kl. 05:44

Nationalstatens makt och möjlighet att beskatta: Vad säger forskningen?

Bland statens centrala funktioner återfinns makten att beskatta medborgarna. Skatteintäkterna finansierar den offentliga sektorns verksamhet och utgör även en central del omfördelningspolitiken. Men trots att staten äger juridisk makt att beskatta sätter en mängd ekonomiska och samhälleliga fenomen gränser för statens möjlighet att beskatta.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 15 kl. 09:22

Atkinsondieten – recept för minskade klyftor

Första maj 1970. Olof Palme står i talarstolen på Norra Bantorget i Stockholm och recenserar folkhemmet: ”Bit för bit har det gamla klassamhället upplösts. I dag talar vi om jämlikhet.

Uppsalanyheter.se - 12 sep 15 kl. 00:57

Sallén vann arbetsseger mot Alvik

Sallén Basket vann en riktig arbetsseger mot Alvik när deras träningsturnering inleddes på fredagen. Det var mycket slarv i passningsspelet och strul med bollen på mittplan som orsakade många turnovers inledningsvis men man jobbade sig in i matchen och tog en rättvis seger till slut.Sallén Basket vann en riktig arbetsseger mot Alvik när deras träningsturnering inleddes på fredagen.

Ekonomistas - 07 okt 15 kl. 19:44

Bör prisökningen på bostäder stoppas?

Riksbanken, OECD, IMF och senast Konjunkturinstitutet varnar för att utvecklingen av bostadspriserna i Sverige är ohållbar och kommer att sluta med att bubblan spricker. De tre senaste åren har priset på bostadrätter i storstäderna ökat med ca 14 procent per år. Samtidigt har disponibelinkomsten per capita ökat med ca 4,5 procent per år.

Dagensanalys.se - 07 nov 16 kl. 13:41

Kan inte regeringen räkna?

Regeringens föreslagna ändringar i skattereglerna för små ägarledda företag, visar på en pinsam brist på kunskaper i matematik och förståelse för företagandets villkor. Det här borde uppröra fler än oss mikroföretagare, eftersom det i förlängningen skakar om fundamenten för vårt välstånd. Den enklaste delen av förslaget är att skatten på utdelning från ägarledda aktiebolag ska höjas från 20% till 25%.

Cornucopia - 10 aug 19 kl. 09:28

Lägst marginalskatt för egenföretagare med lön över brytpunkten

Många egenföretagare tar inte ut lön över brytpunkten för statlig skatt för att undvika marginalbeskattningen. Men vill eller behöver man ta ut intäkter ur företaget från över brytpunkten så är det bästa att på marginalen ta ut två tredjedelar som lön och en tredjedel som utdelning. Grafer och siffror nedan.

HBL - 24 mar 14 kl. 18:40

Detaljerna ännu i det blå kring ny vårdreform

ÖSTNYLAND. Vad reformen egentligen innebär för Östnyland ser man först när lagtexten är klar. Ännu vet ingen hur mycket kommunernas makt beskärs i framtiden.

Cornucopia - 26 jul 14 kl. 13:19

Svenska p/e-tal och den sänkta bolagsskatten

Under alliansregimen har bolagsskatten sänkt från 28% till 22%. Detta påverkar förstås de svenska börsbolagens p/e-tal, då p/e räknas ut på resultat efter skatt.
När vi får ett regimskifte till hösten så kommer det bli en tävling om att genomföra åtminstone några av de vallöften som vänstersocialisterna slängt ur sig.

Barometern - 28 aug 14 kl. 06:14

?Pensionärer ska inte behöva vara oroliga?

Pensionärerna är oroliga, de känner sig dåligt bemötta av politiker och de efterlyser satsningar på Sveriges äldre. Hur ser Lena Hallengren (S) på kritiken? – Jag förstår frustrationen, de har rätt att vara förbannade och besvikna.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.