VA > Ekonomi

Monday, 18 November, 12:40

VA - 09 sep 11 kl. 07:00

Råvaror: Här svänger det?9 september Inom råvarusektorn är slagen extra kraftiga till följd av osäkerheten i konjunkturen, men intressant nog är både koppar- och oljepriset nästan oförändrade de senaste tre månaderna. Oljepriset handlas dock på en historisk mycket hög nivå, och om världen undviker en recession kan oljan sannolikt parkera över 100 dollar per fat.
För bolagen råder också stora inbördes skillnader, där Lundin Petroleum höjt produktionsprognosen 2011 med stöd av en god utveckling av prospekteringsportföljen. Alliance Oil håller fast vid sin prognos vilket orsakat spekulationer om en sänkning, medan SSAB ser ett svagt tredje kvartal till följd av prispress och oron i Europa.
Sektorn har sett ganska omfattande revideringar av vinstförväntningarna, ner 6 proc
Läs mer på VA
Läs mer om:
Lundin Petroleum, Oil, SSAB, Europa, PA Resources, Boliden, Osäkert, HassanScanpix,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RåvarorHär , svängerdet
BT - 31 mar 14 kl. 08:04

Mer än tre gånger dyrare glass med sockrade råvarupriser

Sommar, sol och en svalkande glass. Somrigt så det förslår, men billigt är det inte. Ska hela familjen ha varsin pinn- eller strutglass blir det ett rejält hål i plånboken.

YLE - 18 okt 16 kl. 03:49

Piratkopierade varor hotar tusentals liv

När vi hör talas om piratkopior tänker vi ofta på trendiga väskor, kläder eller lyxklockor. Men falska versioner av vardagliga varor är mycket farligare. De stora riskerna ligger i falska reservdelar, falska mediciner och falska delar inom industrin.

YLE - 23 maj 14 kl. 16:12

En era i Karis tar slut när Henelius stänger butiken

En av Finlands äldsta köpmän, 85-åriga Inge-May Henelius, ska stänga sin butik.
Hon har haft butik i 64 år. Affären K-extra Henelius på Karisvägen i Karis stänger sista juni 2014.

Skånskan - 25 mar 16 kl. 16:50

Blåste säljare på över 300 000 Beställde varor på internet 108 gånger

MALMÖ Vid 108 tillfällen beställde kvinnan varor från internetvaruhuset Zalando, för sammanlagt 351 368 kronor, i andras namn. Nu döms hon till två års fängelse.Kvinnan har sagt att hon visst hade för avsikt att betala.

Trelleborgs Allehanda - 15 maj 14 kl. 09:29

Företagare får svårt att lasta varor

En kvinnlig företagare i Trelleborg har fått stora svårigheter att få in sina varor efter att kommunen ändrat stoppbestämmelserna utanför butiken. Nu överklagar hon beslutet.
- Åter igen har kommunen infört en bestämmelse utan att diskutera med företagarna först, säger Britta Brink, ordförande i Viqtoria, nätverket för kvinnliga företagare i Trelleborg, som hjälpt sin kollega att överklaga beslutet.

BT - 12 jan 15 kl. 11:16

Fängelse för boråsare som bluffade till sig varor

En 35-åring som åtalats för bluffar med allt från exklusiva sportbilar till akvariefiskar och hemelektronik dömdes på måndagen till ett års fängelse. Han fälldes bland annat för grovt bedrägeri och bedrägeri, försök till bedrägeri och urkundsförfalskning. En övervakningskamera på Mediamarkt i Knalleland fångade mannen på bild då han lämnade varuhuset med varor som han lurat till sig genom att påstå att han kom från ett företag.

SmålandsPosten - 12 sep 13 kl. 06:41

Boktipset Stila stänger dörren

I slutet av denna månad stänger Eva Lorentzon och Helen Arnesson dörren till sin kontors- och presentbutik Stila. För Tingsrydsborna känd som Boktipset i många år. Skälet till butiksavvecklingen är att kundunderlaget inte räcker till.

Nerikes Allehanda - 25 maj 14 kl. 05:17

När EU tränger sig in i sovrummet

I dag är det val till Europaparlamentet, som det heter officiellt. Finns det något mer osexigt än Europeiska unionen? De tiotusentals byråkraterna i Bryssel.

Barometern - 14 okt 13 kl. 13:56

Saluhall hänger på

Kalmarföretaget Middagskorgen har skrivit avtal med saluhallen i Kalmar om veckoleveranser av matkassar. ? Det är första gången en saluhall erbjuder detta, säger Cecilia Strömberg på Middagskorgen.

BT - 27 feb 14 kl. 12:08

Man stal från Åhlens ? två gånger

En 58-årig man, hemmahörandes i Göteborg, har dömts till villkorlig dom och dagsböter för stöld samt snatteri. Händelsen inträffade i början av november ifjol i Åhlens-butiken på Lille Brogatan i Borås. Den dömde ska ha tagit varor för ett sammanlagt värde av knappt 1 800 kronor.

DI - 02 maj 14 kl. 13:45

Råvaror: Oljan stiger

Priserna på råvaror justeras generellt upp något inför den alltid så betydelsefulla jobbrapporten från USA. Även ädelmetallerna hänger med högre, medan många basmetaller, förutom koppar, visar något lägre priser..

Fler nyheter från VA

VA - 1 timme sedan

Fingerprint Cards fortsätter rasa – UBS upprepar säljrekommendation

Efter ett ras på över 13 procent i fredags fortsätter utförslöpan för Fingerprint Cards även på måndagen.  .

VA - 1 timme sedan

Nu ökar efterfrågan på nyproduktion

Det är fortsatt fördel för köparna på marknaden för nyproduktion, men den tydliga trenden är att säljarna vinner mark och att efterfrågan på nyproduktion ökar. Det visar Fastighetsbyråns Mäklarpanel, enligt ett pressmeddelande. .

VA - 2 timmar sedan

Floppade Wework skär ner på personalstyrkan – uppåt 6000 kan få gå

Coworking-jätten Wework, som floppat rejält med sin planerade börsnotering, siktar på att dra ned sin personalstyrka med 4 000 personer. Det rapporterar New York Times. .

VA - 3 timmar sedan

Recipharm lägger miljardbud på brittiska läkemedelsbolaget

Kontraktstillverkaren Recipharm lägger ett bud på inhalationsbolaget Consort Medical värt 505 miljoner pund eller nästan 6,3 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. .

VA - 3 timmar sedan

Måndagsbörsen vänder upp – kundanskaffningsbolaget rasar

Stockholm börjar veckans handel upp drygt 0,1 procent. .

VA - 3 timmar sedan

Fyra aktier att lägga vantarna på nu – två att avvakta med

Börsveckan rekommenderar köp i Momentum, Maxfastigheter, Stille och CAG men avvakta i Collector och TF Bank. Det framgår av senaste numret av Börsveckan. .

VA - 3 timmar sedan

Apple totalstoppar appar kopplade till vejpning

Apple har stoppat 181 appar relaterade till så kallad vejpning från bolagets butik App Store. Det rapporterar tv-kanalen CNBC:s nätupplaga. .

VA - 4 timmar sedan

”Konstruktiva samtal” mellan USA och Kina

Kina och USA hade på lördagen ”konstruktiva samtal” om handelsförhandlingarna. Det uppgav den kinesiska nyhetsbyrån Xinhua enligt Reuters. .

VA - I förrgår: 16:16

Nya trähus ska lagra koldioxid – högsta träbyggnaderna i dag

I över ett sekel var det förbjudet att bygga trähus högre än två våningar på grund av brandrisken. Nu kommer höghusen i trä som ska rädda klimatet. .

VA - I förrgår: 16:17

En tidsresa tillbaka till 1800-talet

Ofta är det små flygplan och jeepar som gäller när man ska på safari. Men med Rovos Rail går resan med tåg. Ett nygammalt sätt som samtidigt är avkopplande och oftast mer hållbart.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.