Nyheter 24 > Utrikes

Monday, 06 July, 03:33

Nyheter 24 - 01 sep 11 kl. 08:29

Snart är vi sju miljarder människor vid liv
I oktober kan det vara dags för världens 7 000 000 000:e människa att födas. VÄRLDEN. När Jesus föddes uppgick siffran levande människor på jorden till ungefär 300 miljoner. Nu, ungefär 2011 år senare, är jorden befolkad med strax under sju miljarder människor ? och snart passeras även den sjunde miljarden, rapporterar The Hindu.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
VÄrlden, Jesus, The Hindu, Indien, Kina, Jason Clay, Värdsnaturfonden WWF, Jacque Fresco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart är vi sju, miljardermänniskor vid , liv
BT - 31 okt 11 kl. 00:35

Välkomna sju miljarder

I dag blir vi sju miljarder människor enligt FN:s beräkningar. Nu ökar befolkningen på jorden med omkring 200.000 människor varje dag, men det är först på senare år det verkligen gått undan.

Trelleborgs Allehanda - 31 okt 11 kl. 06:30

Sju miljarder skäl att fira

Foto: Karim Kadim
Idag blir vi sju miljarder människor på jorden enligt FN:s beräkningar. Så många människor har aldrig förr levt på vår planet.
Om denna historiska milstolpe ska firas eller inte råder det delade meningar om med tanke på alla de utmaningar som mänskligheten står inför.

YLE - 05 nov 14 kl. 16:40

EU-stöd för sju miljarder användes fel

Felanvända EU-medel, flygplatser som inte används, jordbruksstöd för åkrar där det bara växer sly och buskage. Det är några av de exempel på felanvända EU-pengar som Europeiska revisionsrätten påtalar i sin årsrapport för fjolåret som presenterades på onsdagen. Vi besökte en fårfarm som fick stöd för 150 får, men det fanns inte ett enda får på gården.

Nyheter 24 - 31 okt 11 kl. 07:23

Nu är vi sju miljarder människor


Enligt FN:s beräkningar blev vi sju miljarder människor på jorden under natten till måndag. Vi blir fler och fler människor på jorden och i natt passerade vi sju miljarder invånare, enligt FN:s beräkningar. Detta trots att befolkningsökningen planat ut i de flesta av världens rika länder.

Regeringen - 31 okt 11 kl. 13:52

"Sju miljarder på samma lilla klot"

I år blir vi för första gången sju miljarder människor på vår jord - delvis eftersom vi lever längre och färre barn dör. Fler människor innebär både utmaningar och möjligheter. Det skriver biståndsminister Gunilla Carlsson och Babatunde Osotimehin, chef för FN:s befolkningsfond (UNFPA).

Nyhetskanalen - 25 okt 11 kl. 14:53

Snart sju miljarder människor på jorden

Vi blir allt fler här på jordklotet. Vid månadskiftet är vi sju miljarder människor. Det är raskt marscherat med tanke på att vi var två miljarder färre människor för bara 25 år sedan..

Sydsvenskan - 20 sep 17 kl. 04:30

Skatterna sänks med sju miljarder

Regeringen föreslår satsningar på över 40 miljarder kronor i budgeten för 2018. Barnbidraget höjs med 200 kronor, medan skatterna sänks med totalt sju miljarder. – Vi kommer att ha den lägsta statsskulden sedan 1977.

GöteborgsPosten - 20 sep 17 kl. 10:11

Skatterna sänks med sju miljarder

Regeringen föreslår satsningar på över 40 miljarder kronor i budgeten för 2018. Barnbidraget höjs med 200 kronor, medan skatterna sänks med totalt sju miljarder..

NSD - 18 aug 11 kl. 03:33

Snart är vi sju miljarder

Världens befolkning har ökat med en miljard de senaste tolv åren. I slutet av året blir vi sju miljarder, enligt Frankrikes institut för demografiska studier, INED..

UNT - 30 okt 11 kl. 10:02

Nu blir vi sju miljarder på jorden

I dagarna blir vi sju miljarder människor på planeten. Snabbast växer befolkningen i världens fattigaste länder, menar läkaren och professorn i internationell hälsa, Hans Rosling..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.