Kristianstadsbladet > Nyheter

Monday, 02 May, 07:55

Kristianstadsbladet - 31 aug 11 kl. 16:39

Berättelsen om Råbelöfsbanan når ut till flerMellan 1952 och 1961 körde de stora världsnamnen inom motorsporten på Råbelöfsbanan. 1956 och 1957 kördes VM för sportvagnar samt 1959 och 1961 VM för motorcyklar. Under flera år på 50-talet kördes Grand Prix och Skåneloppet, vilket också lockade världsstjärnorna.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Råbelöfsbanan, Svensson På, Kristianstad, VM, Grand Prix, Råbelöv, Bruzelius, Vinslöv, Regionmuseet, Råbelöfs, John Murray, Murray

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Berättelsenom , Råbelöfsbanan, nårut till , fler

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Greenpeaceläcka om handelsavtal

Miljöorganisationen Greenpeace säger sig ha kommit över läckta dokument som visar att frihandelsavtalet TTIP utgör ett allvarligt hot "mot klimatet, miljön och konsumentsäkerheten".(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Historisk USA-kryssning till Kuba

Milstolpe efter milstolpe avverkas raskt i normaliseringen av relationerna mellan USA och Kuba. Nu har det första amerikanska kryssningsfartyget på ett halvt sekel satt kurs mot Havanna.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Dansk polischef anmäld för rasism

En högt uppsatt chef på den danska säkerhetspolisen PET har anmälts för rasism och för att uppmana till olagligheter under sin tid som chefspolisinspektör i Nordsjälland, rapporterar radio24syv. dk.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Våg av knivöverfall i Köpenhamn

En våg av knivvåld har drabbat Köpenhamn. De senaste åren har antalet knivöverfall ökat och befinner sig nu på den högsta nivån på fem år, enligt siffror från polisen i den danska huvudstaden.(TT).

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Signalfel i Sundsvall sinkar tåg

Ett allvarligt signalfel i Sundsvall påverkar tågtrafiken förbi staden. Det gäller tåg från Stockholm och Gävle mot Sundsvall och norrut mot Örnsköldsvik och Umeå och västerut mot Ånge och Östersund, meddelar Trafikverket. Det finns ingen prognos för när tågen kan börja köra normalt igen.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Beyoncé toppar USA-listan

Beyoncés nya skiva fortsätter att gå som tåget. Hennes "Lemonade" toppar nu den amerikanska albumlistan och är 2016 års hittills bäst säljande skiva under första veckan efter skivsläpp. Därmed puttar hon även ned Princes "Best of"-skiva från förstaplatsen.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Hallå - dags att deklarera!

Skynda, skynda - dags att deklarera! Det kan bli dyrt om du inte gör det. För den som missat det ska inkomstdeklarationen, som vanligt, lämnas in senast den 2 maj.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Våldsam första maj i Seattle

Två Seattle-poliser skadades och minst sju personer greps på söndagen när en grupp demonstranter kastade stenar, flaskor och molotovcocktails och slog sönder fönster i staden i samband med söndagens första maj-demonstrationer.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Oklart om MP-topparna utmanas

Tidsfristen för att föreslå utmanare till Miljöpartiets ledare Gustav Fridolin och Åsa Romson har gått ut. De sittande språkrörens framtid avgörs vid MP:s kongress, som inleds den 13 maj, men partiets valberedning vill inte kommentera förslagen som eventuellt har kommit in.(TT).

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

CIA twittrade "live" fem år senare

Det var fem år sedan Usama bin Laden dödades i en CIA-attack, men nu har CIA twittrat hela händelseförloppet för att markera femårsdagen. "För att markera den femte årsdagen av Usama bin Ladin-operationen i Abbottabad kommer vi att twittra räden som om den hände i dag #UBLRaid", skrev @CIA på Twitter.(TT).Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.