Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 20 October, 10:31

Kristianstadsbladet - 31 aug 11 kl. 16:39

Berättelsen om Råbelöfsbanan når ut till flerMellan 1952 och 1961 körde de stora världsnamnen inom motorsporten på Råbelöfsbanan. 1956 och 1957 kördes VM för sportvagnar samt 1959 och 1961 VM för motorcyklar. Under flera år på 50-talet kördes Grand Prix och Skåneloppet, vilket också lockade världsstjärnorna.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Råbelöfsbanan, Svensson På, Kristianstad, VM, Grand Prix, Råbelöv, Bruzelius, Vinslöv, Regionmuseet, Råbelöfs, John Murray, Murray

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Berättelsenom , Råbelöfsbanan, nårut till , fler

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Gymnasium polisbevakas efter hot på nätet

Poliser finns på plats vid entréerna på Sundsta- och Älvkullegymnasiet i Karlstad. Under torsdagen riktades hot i sociala medier mot skolan. "Jag kommer dit med en AA-12 och jag kommer inte att kolla vem du är", skriver en person på nätet.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Två års väntan på ett avslag

Mohammad och Hamid är två killar som kom hit under hösten 2015. Den första tiden beskriver de som ensam och smått kaosartad — men nu har de rotat sig och vill gärna stanna. Fast de har fått avslag på asylansökan..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fortsatt smittrisk efter fågelsjuka

Samtliga fåglar som drabbats av fågelsmittan Newcastlesjuka på en gård utanför Linköping har nu avlivats. Inga nya fall av sjukan har rapporterats hittills enligt Jordbruksverket. Men arbetet med sanering fortsätter.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Succékaptenen om konflikten: Ovärdigt

I somras ledde Niels Nielsen Danmark till EM-silver i fotboll. Nu riskerar hans förra lag uteslutning ur VM-kvalet. - Detta hade inte hänt med herrlandslaget, säger han sedan kvalmatchen mot Sverige ställts in.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Volvo och Ericsson rusar på stigande börs

De rapporterande börsjättarna Ericssons och Volvos aktier rusar vid börsöppningen. Ericssons förlust var större än väntat och vd talar om en accelererad takt i kostnadsbesparingarna under fjärde kvartalet. Efter tio minuters handel har aktien stigit med över 4 procent.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Andersson Wij åker på turné

Tomas Andersson Wij ger sig ut på vägarna för en landsomfattande turné i början av nästa år. I ett pressmeddelande lovar han att "göra saker, musikaliskt och visuellt, som jag inte gjort tidigare".(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Världsberömd magiker utreds för våldtäkt

Den kände amerikanske trollkonstnären David Blaine anklagas för våldtäkt. En kvinna säger sig ha blivit drogad och våldtagen av Blaine i London för 13 år sedan, skriver The Daily Beast. Scotland Yard utreder händelsen, som anmäldes i november förra året.

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Fattiga kvinnor får inte längre liv

Svenska folket lever allt längre. Men för en grupp - kvinnor med låg inkomst - står utvecklingen still, visar en studie från Institutet för social forskning vid Stockholms universitet, som SVT Nyheter rapporterar om.(TT).

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Föroreningar dödar fler än krig och sjukdomar

Miljöföroreningar dödar fler människor i världen varje år än krig, rökning, hungersnöd eller sjukdomar som aids, malaria eller tuberkulos, visar en ny internationell studie. De flesta av dödsfallen sker i hjärtsjukdomar, stroke och lungcancer.(TT).

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Lastbil i diket på E 22 – begränsad framkomlighet

En lastbil har kört i diket på E 22 utanför Linderöd. Vägen har stängts av i södergående riktning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.