Sydsvenskan > Ekonomi

Friday, 23 February, 07:16

Sydsvenskan - 30 aug 11 kl. 23:58

Akelius tackar svenska lagar för vinstenAkelius tänker bli större i Tyskland, men satsar också på England och Kanada. Över hälften av inköpspengarna går utanför Sveriges gränser. Ett motiv är att riskerna ska spridas på flera valutor.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Larsson Hyreshuskungen Roger Akelius, Tyskland, England, Kanada, Sveriges, Roger Akelius, Malmö, Värnhem, Akelius, Sydsverige, Ekelund, Caroli Citys, Hyresgästföreningen, Bahamas, Akelius Invest, Foundation, Berlin, Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akelius, tackarsvenska , lagarför , vinsten
DI - 07 okt 14 kl. 13:18

Akelius tacksam mot S

Roger Akelius väntar sig tuffare lagar för fastighetsbolag efter regeringsskiftet. Men han är tacksam för hyresregleringen, säger han till Placeringsguiden..

Skånskan - 12 nov 15 kl. 14:00

Akelius får ge sig om sammanslagning

RIBERSBORG Akelius fastigheter har inte några bra argument för att slå samman två fastigheter till en och på så sätt hindra de boende i den ena att köpa den.Det handlar om de två fastigheterna Vittsjöborg tre och fyra vid Limhamnsvägen. Fyran ingick i den stora affären när Akelius fastigheter tog över flera av husen i Ulla Åbergs dödsbo, bland annat Kronprinsen.

Alingsås tidning - 09 mar 16 kl. 05:30

Så vill Akelius lösa flyktingkrisen

Akelius Foundation donerar 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar. Akelius Foundation har, tillsammans med SOS Barnbyar, tagit fram ett program för att hjälpa barn som flyr från Syrien, genom Turkiet och in i Europa. Det är inte första gången som Akelius Foundation donerar pengar till SOS Barnbyar, och med de ytterligare 100 miljoner kronor som nu skänks har Akelius Foundation skänkt en halv miljard kronor.

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 08:40

Roger Akelius ska skänka 100 miljoner till Unicef

En av Sverige rikaste affärsmän utmanar svenska folket – och kan förlora en förmögenhet. Affärerna för svenske fastighetskungen Roger Akelius går lysande. Hans imperium är i dag värderat till 98 miljarder kronor och förra året gick bolaget – som har ett fastighetsbestånd på 46.

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 08:20

Akelius säljer 4 300 lägenheter

Fastighetsbolaget Akelius har gjort upp om att sälja 119 fastigheter med totalt 4 300 lägenheter i Göteborgs-området, Borås, Trollhättan, Skövde, Lysekil och Karlstad till bolaget Willhem, skriver Akelius i ett pressmeddelande.Prislappen uppgår till 5 miljarder kronor, vilket motsvarar 16 000 kronor per kvadratmeter."Vi är väldigt nöjda med att Willhem är köpare.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 18:08

Politikerna gick på Akelius linje

Malmö RIBERSBORG
Politikerna i stadsbyggnadsnämnden körde över tjänstemännen. Man har inga invändningar mot att det görs en ny detaljplan för fastigheterna Vittsjöborg tre och fyra. Det innebär i sin tur att möjligheten för de boende i Vittsjöborg tre att kunna köpa det hus de bor i troligen försvinner.

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 08:51

Roger Akelius ger bort 70 miljoner

”Det känns bra”, säger den kände entreprenören till Di. Miljardären Roger Akelius skänker pengarna till barn som fallit offer för krig, svält och katastrofer och tillsammans med vad Unicef fick i december – från bland annat företag och privatpersoner – blir det 140 miljoner kronor totalt till de svårt utsatta flyktingbarnen. ”Det känns bra, men jag hoppas att det känns bättre för mottagarna.

Kristianstadsbladet - 06 jul 12 kl. 10:26

Det finns lagar han upphäver

Springsteensommar över Europa, och allt är som vanligt. Santiago Bernabéu i Madrid och San Siro i Milano får mastodontmässor, festivalpublik i Lissabon och Landgraaf räknar in den ena arenadängan efter den andra.
Bättre så här: en dubbel i Paris, inomhus och dessutom med första- kvällen inbokad den fjärde juli.

Dagens PS - 19 dec 16 kl. 11:16

Kunde få rekordsumma – tackar nej till 120 Mdr

Tvisten mellan Apple och EU-kommissionen, som du kan läsa mer om här, fortsätter på måndagen när it-jätten i veckan planerar att överklaga kravet på motsvarande 120 miljarder kronor i kvarskatt. Och det gör även Irland som skulle kunna erhålla den rekordhöga summan, rapporterar BBC. Apple nekar att man skulle ha betalat för lite i skatt och menar företaget pekats ut eftersom det är ”ett lägligt mål”.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 11 kl. 11:04

Akelius satsar i Storbritannien

Fastighetsbolaget Akelius planerar att köpa upp till 10 000 lägenheter i London med omnejd under en kommande femårsperiod, skriver Financial Times. Enligt tidningen planerar Akelius att satsa 2 miljarder pund, drygt 18 miljarder kronor, på bostadsmarknaden i Storbritannien. Akelius äger i dag 35 000 lägenheter i Sverige och Tyskland..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.