Newsmill > Opinion

Thursday, 27 June, 01:57

Newsmill - 24 aug 11 kl. 10:47

Replik: Sprid inte felaktigheter om RFSULraren UlfSilfverling levererar en rad felaktigheter om RFSU i sin artikel. Vi debatterar grna sexualundervisning i svenska skolan men d med rtt fakta som grund. Det skriverKristina Ljungros, ordfrande fr RFSU ochHans Olsson, sakkunnig i sexualundervisning hos RFSU. .
Läs mer på Newsmill

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Replik, Spridinte , felaktigheterom , RFSU
Expressen - 03 apr 15 kl. 04:08

RFSU:s film stjälper mer än den hjälper

RFSU visar i sin replik att organisationen inte alls vill förstå kritiken mot det nya material som de nu sprider till Sveriges skolor. Man säger sig vilja göra sex bättre med respekt för egna och andras gränser. Problemet är att RFSU inte inser att man själv gör precis tvärtom, när man vill tvinga 13-åringar att se och därefter diskutera innehållet i explicita sexakter som leder till orgasm..

Barometern - 04 dec 13 kl. 08:01

Rydells replik känns mest som en efterkonstruktion

Slutreplik i debatt om Grön rehabilitering
I en replik på min artikel om Grön ­Rehabilitering anklagar Miljöpartiets Jessica Rydell mig för att fara med osanningar. Jag har letat efter ­konkreta exempel på detta i hennes utan resultat.
Att anklaga sin motståndare för att ljuga utan själv kunna ge exempel på felaktigheter är en ofta använd, och oärlig, debatteknik.

Sydsvenskan - 22 sep 11 kl. 20:37

Replik:"Myter om riskkapitalbolag"

Det är bra att riskkapitalbolagens ökade intresse för välfärdssektorn diskuteras. Men debatten måste grunda sig på fakta, skriver Marie Reinius, VD för Svenska riskkapitalföreningen.
I ett debattinlägg under Aktuella frågor (14.

DN - 20 aug 12 kl. 16:41

"Många felaktigheter i artikeln om Assange"

Det känns angeläget att korrigera åtminstone en del av de felaktigheter som Helene Bergman och Anders Carlgren för fram som sanning i sin artikel om ?fallet Assange? i DN den 19 augusti 2012.

SvD - 19 aug 16 kl. 16:42

”Felaktigheter om Malmö högskola”

Två Lundaprofessorer framför svepande resonemang och ­direkta felaktigheter om Malmö högskola som en flumskola. Alla universitet behöver inte se likadana ut och Malmö högskola och Lunds universitet kompletterar varandra, skriver Kerstin Tham, rektor för Malmö högskola, i en replik..

Newsmill - 09 mar 11 kl. 12:47

Replik: Hyresgästföreningen värnar demokratin och rättssäkerheten

Det är ogörligt att i en replik gå in i detaljer och bemöta alla de felaktigheter som finns i inlägget från bostadsrättsföreningen Skottet 2 på Newsmill. Vi på Hyresgästföreningen region Stockholm kan bara konstatera att det är ett mycket märkligt inlägg och att det inte finns någon grund för de allvarliga anklagelser om maktövergrepp och bristande demokrati som bostadsrättsföreningen Skottet 2 riktar mot oss. Att bostadsrättsföreningen Skottet 2 beskyller oss för att vara en odemokratisk organisation, finner vi mycket märkligt..

DalaDemokraten - 08 sep 17 kl. 06:30

Replik: Johansson har fel - kraftverken förstör både fiske och miljö

Sällan har så många felaktigheter skrivits i en debattartikel. Jag ger här en referenslista att studera, skriver Ronnie Hermansson, Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg, i en replik till Walter Johansson, Svensk Vattenkraftförening..

Nyheter 24 - 07 okt 13 kl. 15:09

KD-ledamot trött på "RFSU-propaganda" i skolanHar klagat på "homoagenda"

Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) har en egen agenda och har tagit skolan som sin arena för att sprida sin propaganda. Det menar Kristdemokraternas riksdagsledamot Annelie Enochson, som tidigare kritiserat organisationens "homoagenda".Hon har lämnat in en motion till riksdagen där hon bland annat varnar för vad som kommer hända när sex- och samlevnadsfrågor tas upp i flera olika skolämnen, något RFSU förespråkar.

BT - 25 sep 13 kl. 12:47

Kan man ta RFSU på allvar?

Att RFSU tar sig själva på stort allvar är lätt att se. De anser sig sitta inne med den enda kompetensen på området sex och samlevnad och har också lyckats få med sig media, skolledare och politiker, vilket lett till att de har en för en fristående intresseorganisation helt unik maktposition vad gäller skolans undervisning och vilka värderingar som tillåts i det offentliga. Frågan om de är pålitliga och sakliga är därför extremt befogad, och nu senast i P1 Morgons debatt (18/9) kring vår nya minister, Elisabeth Svantesson, uttrycker sig RFSU-ordföranden Kristina Ljungros på ett sätt som får en att undra hur hennes organisation alls kan tas på allvar.

Sydsvenskan - 10 apr 13 kl. 17:27

?Sprid inte en ofullständig och kränkande bild?

Slutsatserna när det gäller att komma in på och slutföra en lärarutbildning är ofullständiga och felaktiga.
Det skriver Mia Andersson, studie- och karriärvägledare på Malmö högkola, i en replik på Heidi Avellans lördagskrönika..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.