VA > Ekonomi

Sunday, 24 March, 10:42

VA - 23 aug 11 kl. 20:43

Sociala investeringar på framväxt23 augusti


Trots den rådande börsoron världen över så funderar småsparare och investerare över hur de ska placera sina pengar. Och om du för en liten stund kopplar bort den rådande ekonomiska krisen och föreställer dig en framtida möjlig investeringsportfölj. Vid sidan av en trygg pensionsfond, som i sin tur innehåller några procent sociala investeringar i Indien och Afrika, har du aktier i bostäder för låginkomsttagare i en afrikansk storstad och i en lokal byggfirma. Dessutom har du köpt obligationer i solenergianläggningar i Nordafrika och Indien. Precis så skulle den kunna se ut, skriver VA:s systertidning CSR i Praktiken.
Läs mer på VA
Läs mer om:
Indien, Afrika, Nordafrika, VA, CSR, Praktiken, Amit Bouri, Global Impact Investing, GIIN, Global Impact Investings, JP Morgan, Rockefeller Foundation, Kenya, Uganda, Amon Anderson, Acumen Fund, Östafrika, USA, Acumen, Juhudi Kilimo, Anderson, SOI, ROI, Deutsche Bank, Charity Bank, Citygroup, Capricorn Investment Group, PGGM, Holland, TIAA-DREF, Wells Fargo, Rockefeller, Reporting, Standards, IRIS, Jansson, Swedfunds Östafrikakontor, Nairobi, IT, Sverige,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociala, investeringar, framväxt
Västerbottens Folkblad - 09 maj 12 kl. 00:09

Sociala investeringar och ungdomsjobb i Umeå

I förra veckan besökte SSU-basen Gabriel Wikström Umeå för att ta del av Umeå kommuns satsningar på sociala investeringar och kommunala ungdomsjobb till kollektivavtalets lägsta lön. I förra veckan besökte SSU-basen Gabriel Wikström Umeå för att ta del av Umeå ? Continue reading ?.

Skånskan - 26 sep 14 kl. 14:34

Sociala investeringar ger avkastning

Utanförskapets pris – En bok om förebyggande sociala investeringar..

UNT - 30 jan 17 kl. 11:00

Gör fler sociala investeringar

Sociala investeringar och social hänsyn vid upphandling kan bli ett effektivt sätt integrera nyanlända och se till att de får jobb så fort som möjligt, skriver Linnéa Engström och Karin Lekberg..

VA - 07 mar 18 kl. 01:53

Hon ska få de stora drakarna att göra sociala investeringar

Hon var tidigt ute som affärsaktivist. Idag jobbar Anna Ryott för att få med sig alla på sociala investeringar. .

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 16:00

Sociala medier tar över som den främsta nyhetskällan

En ny undersökning visar var många kanske redan misstänker – alltfler internetanvändare ratar traditionella nyhetskällor som TV, radio och tidningar till förmån för sociala mediers nyhetsflöden. Det är Pew Research som undersökt 4,600 amerikaner, av vilka hela 62 procent uppger att de får sina nyheter via Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och (lite överraskande) Snapchat, skriver man i studien som heter News Use Across Social Media Platforms 2016. Samma siffra år 2012 låg på 49 procent, så ökningen är märkbar.

NT - 15 feb 16 kl. 16:00

Miljardär satsar i kommunens sociala insatser

Miljardären Laurent Leksell, huvudägare i medicinteknikbolaget Elekta, ska bidra med sociala investeringar i Norrköping..

Kristianstadsbladet - 20 okt 17 kl. 00:01

Behovet av sociala investeringar i Östra Göinge ökar

Trygghetsfrågorna bör ha en framskjuten plats i det lokala politiska arbetet framöver..

Politologerna - 17 dec 17 kl. 08:55

Lucka 17#: Politiska kandidater på sociala medier

Inlägget är samförfattat av Linn Sandberg och Patrik Öhberg Etablerade medier har inte längre samma självklara roll som den förmedlande länken mellan politiker och väljare. Sociala medier har underlättat för politiker att nå ut till sina väljare. Genom att använda Facebook och Twitter kan en politiker på ett enklare sätt föra fram sitt budskap och i högre grad påverka hur hon framstår inför sina väljare och följare.

Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:39

Studie: Investeringar i sök och sociala medier förväntas öka under året

En ny rapport berättar att mediabyråer ser ökade investeringar på sök och sociala medier under 2019. Google, Youtube, Facebook/Instagram, Amazon och Linkedin kommer att få skörda flest annonspengar under året. Mer än hälften av mediebyråerna förväntas öka sina investeringar i dessa fem.

Dagensanalys.se - 05 sep 17 kl. 10:32

4 hygienfaktorer som krävs för att inte sumpa din strategi för sociala media

Idag måste du i princip ha en strategi för sociala medier. Men det finns fyra hygienfaktorer för din hemsida som du måste ha koll på, annars riskerar dina investeringar i Facebook, Twitter, Instagram, etc. att vara förgäves.

Fler nyheter från VA

VA - Igår: 16:03

Tele2-kunders röstbrevlådor öppna för avlyssning – aktien faller

Miljoner röstbrevlådor hos teleoperatören kan avlyssnas. .

VA - Igår: 15:26

Forna tonårsidolen går mot sitt andra stora genombrott – som vd för familjeföretaget

I sex år turnerade Amit Paul jorden runt med supergruppen A-teens och hängde med världsartister som Britney Spears och Nsync. Nu hoppas han på en ny global succé när familjeföretaget fått sin efterlängtade genombrottsorder. .

VA - Igår: 15:03

”I dag handlar entreprenörsdrömmen om att bygga bättre företag – inte större”

Storskaligheten ser ut att bli en kort parentes i ekonomihistorien. Som liten har du alla företagsfördelar. Entreprenörsdrömmen i dag handlar om att bygga bättre företag, inte större företag, skriver Per Olof Lindsten.

VA - Igår: 13:52

5 kritiska röster om nya Swedbank-rapporten: ”Det räcker inte”

I dag släpptes den preliminära rapporten från Forensic Risk Alliance kring penningtvättsanklagelserna på Swedbank. Responsen har inte låtit vänta på sig – här är fem kritiska  röster.   .

VA - Igår: 13:25

Per Bolund föreslås bli MP:s nya språkrör

Nuvarande finansmarknadsministern föreslås bli Isabella Lövins nya parhäst. .

VA - Igår: 13:06

Blågul totaldominans bland Nordens 10 hetaste aktier att köpa just nu

7 svenska aktier kvalar in på veckans topplista. Här är aktierna med starkast köpsignaler på Nordens börser enligt teknisk analys. .

VA - Igår: 11:49

Swedbanks vd självkritisk om sina tvärsäkra uttalanden: ”Det var olyckligt”

Swedbanks vd Birgitte Bonnesen talar ut om nya rapporten som rör penningmisstankar och vad hon hade gjort annorlunda i dag. .

VA - Igår: 11:36

Walmart gör som Google – storsatsar på ny teknik för gamers

Google, Microsoft – och nu även Walmart. Plötsligt är strömmade speltjänster det nya svarta. .

VA - I förrgår: 10:22

”Fångad i det digitala drogträsket”

För femtio år sedan var det coolt att röka och ingen pratade om riskerna. Snart kommer du inte att kunna se dina barn i ögonen och samtidigt äga aktier i sociala mediajättar som Facebook, Google eller Snapchat. .

VA - I förrgår: 09:55

Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras

Sluta fokusera på att få bort hindren för att kvinnor ska nå toppen och börja se till att män med uppblåst ego inte når dit. Det receptet ges i en ny bok. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.