VA > Ekonomi

Tuesday, 25 September, 23:39

VA - 23 aug 11 kl. 20:43

Sociala investeringar på framväxt23 augusti


Trots den rådande börsoron världen över så funderar småsparare och investerare över hur de ska placera sina pengar. Och om du för en liten stund kopplar bort den rådande ekonomiska krisen och föreställer dig en framtida möjlig investeringsportfölj. Vid sidan av en trygg pensionsfond, som i sin tur innehåller några procent sociala investeringar i Indien och Afrika, har du aktier i bostäder för låginkomsttagare i en afrikansk storstad och i en lokal byggfirma. Dessutom har du köpt obligationer i solenergianläggningar i Nordafrika och Indien. Precis så skulle den kunna se ut, skriver VA:s systertidning CSR i Praktiken.
Läs mer på VA
Läs mer om:
Indien, Afrika, Nordafrika, VA, CSR, Praktiken, Amit Bouri, Global Impact Investing, GIIN, Global Impact Investings, JP Morgan, Rockefeller Foundation, Kenya, Uganda, Amon Anderson, Acumen Fund, Östafrika, USA, Acumen, Juhudi Kilimo, Anderson, SOI, ROI, Deutsche Bank, Charity Bank, Citygroup, Capricorn Investment Group, PGGM, Holland, TIAA-DREF, Wells Fargo, Rockefeller, Reporting, Standards, IRIS, Jansson, Swedfunds Östafrikakontor, Nairobi, IT, Sverige,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociala, investeringar, framväxt
Västerbottens Folkblad - 09 maj 12 kl. 00:09

Sociala investeringar och ungdomsjobb i Umeå

I förra veckan besökte SSU-basen Gabriel Wikström Umeå för att ta del av Umeå kommuns satsningar på sociala investeringar och kommunala ungdomsjobb till kollektivavtalets lägsta lön. I förra veckan besökte SSU-basen Gabriel Wikström Umeå för att ta del av Umeå ? Continue reading ?.

Skånskan - 26 sep 14 kl. 14:34

Sociala investeringar ger avkastning

Utanförskapets pris – En bok om förebyggande sociala investeringar..

UNT - 30 jan 17 kl. 11:00

Gör fler sociala investeringar

Sociala investeringar och social hänsyn vid upphandling kan bli ett effektivt sätt integrera nyanlända och se till att de får jobb så fort som möjligt, skriver Linnéa Engström och Karin Lekberg..

VA - 07 mar 18 kl. 01:53

Hon ska få de stora drakarna att göra sociala investeringar

Hon var tidigt ute som affärsaktivist. Idag jobbar Anna Ryott för att få med sig alla på sociala investeringar. .

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 16:00

Sociala medier tar över som den främsta nyhetskällan

En ny undersökning visar var många kanske redan misstänker – alltfler internetanvändare ratar traditionella nyhetskällor som TV, radio och tidningar till förmån för sociala mediers nyhetsflöden. Det är Pew Research som undersökt 4,600 amerikaner, av vilka hela 62 procent uppger att de får sina nyheter via Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och (lite överraskande) Snapchat, skriver man i studien som heter News Use Across Social Media Platforms 2016. Samma siffra år 2012 låg på 49 procent, så ökningen är märkbar.

NT - 15 feb 16 kl. 16:00

Miljardär satsar i kommunens sociala insatser

Miljardären Laurent Leksell, huvudägare i medicinteknikbolaget Elekta, ska bidra med sociala investeringar i Norrköping..

Kristianstadsbladet - 20 okt 17 kl. 00:01

Behovet av sociala investeringar i Östra Göinge ökar

Trygghetsfrågorna bör ha en framskjuten plats i det lokala politiska arbetet framöver..

Politologerna - 17 dec 17 kl. 08:55

Lucka 17#: Politiska kandidater på sociala medier

Inlägget är samförfattat av Linn Sandberg och Patrik Öhberg Etablerade medier har inte längre samma självklara roll som den förmedlande länken mellan politiker och väljare. Sociala medier har underlättat för politiker att nå ut till sina väljare. Genom att använda Facebook och Twitter kan en politiker på ett enklare sätt föra fram sitt budskap och i högre grad påverka hur hon framstår inför sina väljare och följare.

Dagensanalys.se - 05 sep 17 kl. 10:32

4 hygienfaktorer som krävs för att inte sumpa din strategi för sociala media

Idag måste du i princip ha en strategi för sociala medier. Men det finns fyra hygienfaktorer för din hemsida som du måste ha koll på, annars riskerar dina investeringar i Facebook, Twitter, Instagram, etc. att vara förgäves.

Dagensanalys.se - 05 aug 16 kl. 13:00

Sociala medier viktigare än YouTube för videokampanjer

Enligt en nyligen publicerad branschstudie kring framtidens digitala video så visar det sig att majoriteten av amerikanska företag upplever att sociala medier är de viktigaste plattformarna för en framgångsrik videobaserad annonskampanj. Dessa ses som viktigare samarbetspartners än videotjänster som YouTube. Studien konstaterar att 65 procent av de 300 amerikanska annonsörerna och markering-företagen ansåg att sociala medier som Facebook, Snapchat och Twitter var viktigare än streaming-sajter som YouTube eller Vevo.

Fler nyheter från VA

VA - 7 timmar sedan

Live på VA: Här kan du följa managementeliten av företagsledare som gästar Norden i morgon

Följ med på ett av de största affärseventen i världen. Veckans Affärer sänder live från Helsingfors. .

VA - 8 timmar sedan

Hetast på Wall Street: 8 aktier som (nästan) alla analytiker älskar

Det råder Amazon-hysteri – även på börsen. .

VA - 9 timmar sedan

Svenska batteridrottningen tecknade just sitt första kommersiella avtal – med Kinas batterikung

Efter flera år av utveckling har Christina Lampe-Önnerud tecknat ett jätteavtal med en av de tio största batteritillverkarna i världen. .

VA - 12 timmar sedan

Svenske disruptive-experten: Apple är som Alcatraz – och så kan Samsung få "fångarna" att vilja fly

Apple har blivit vår tids Alcatraz där kunderna blir inlåsta, trots att banbrytande innovationer som Iphone lyser med sin frånvaro av nyheter efter att Steve Jobs gick bort. .

VA - 14 timmar sedan

Uppgifter: Handelsbanken skakas av metoo-härva

Ledningen ska ha valt att tysta ned och separera de inblandade, rapporterar Dagens Industri. .

VA - 14 timmar sedan

Morgan Stanley hittar ny svensk favoritaktie: ”Kursnedgång ger köptillfälle”

Amerikanska investmentbanken plockar upp köpstämpeln. .

VA - Igår: 16:50

Den motvilliga riskkapitalisten: ”Mina bästa investeringar har gett sju gånger pengarna”

Amerikanska affärsängeln Suzanne Biegel jobbar för att fler investerare ska sätta på sig genusglasögon.  .

VA - Igår: 16:35

Så här enkelt fixar ditt företag kontor i Stockholms innerstad

I våras öppnade Stockholms nya coworking-kontor UMA Kungsbron. Kontoret följer samma filosofi som övriga anläggningar i UMA Workspace-konceptet, som drivs av det finska fastighetsbolaget Technopolis. Ledorden är att öka företagens flexibilitet.

VA - Igår: 16:24

Vill du investera i god djurhållning och kött av hög kvalitet? Nu har du chansen

Älskar du kött i världsklass samtidigt som du vill att djuren ska ha det bra under sin levnadstid? Då kan du nu vara med och förändra synen på djurhållning så att djuren slaktas lugnt och värdigt i sin gårdsmiljö – och slipper långa stressande transporter som dessutom försämrar köttkvaliteten. .

VA - Igår: 15:26

Kursexplosion på över 60% för medicinbolaget – efter nytt emissionsbesked

Xintela är måndagsbörsens största raket. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.