VA > Ekonomi

Thursday, 19 July, 17:40

VA - 23 aug 11 kl. 20:43

Sociala investeringar på framväxt23 augusti


Trots den rådande börsoron världen över så funderar småsparare och investerare över hur de ska placera sina pengar. Och om du för en liten stund kopplar bort den rådande ekonomiska krisen och föreställer dig en framtida möjlig investeringsportfölj. Vid sidan av en trygg pensionsfond, som i sin tur innehåller några procent sociala investeringar i Indien och Afrika, har du aktier i bostäder för låginkomsttagare i en afrikansk storstad och i en lokal byggfirma. Dessutom har du köpt obligationer i solenergianläggningar i Nordafrika och Indien. Precis så skulle den kunna se ut, skriver VA:s systertidning CSR i Praktiken.
Läs mer på VA
Läs mer om:
Indien, Afrika, Nordafrika, VA, CSR, Praktiken, Amit Bouri, Global Impact Investing, GIIN, Global Impact Investings, JP Morgan, Rockefeller Foundation, Kenya, Uganda, Amon Anderson, Acumen Fund, Östafrika, USA, Acumen, Juhudi Kilimo, Anderson, SOI, ROI, Deutsche Bank, Charity Bank, Citygroup, Capricorn Investment Group, PGGM, Holland, TIAA-DREF, Wells Fargo, Rockefeller, Reporting, Standards, IRIS, Jansson, Swedfunds Östafrikakontor, Nairobi, IT, Sverige,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociala, investeringar, framväxt
Västerbottens Folkblad - 09 maj 12 kl. 00:09

Sociala investeringar och ungdomsjobb i Umeå

I förra veckan besökte SSU-basen Gabriel Wikström Umeå för att ta del av Umeå kommuns satsningar på sociala investeringar och kommunala ungdomsjobb till kollektivavtalets lägsta lön. I förra veckan besökte SSU-basen Gabriel Wikström Umeå för att ta del av Umeå ? Continue reading ?.

Skånskan - 26 sep 14 kl. 14:34

Sociala investeringar ger avkastning

Utanförskapets pris – En bok om förebyggande sociala investeringar..

UNT - 30 jan 17 kl. 11:00

Gör fler sociala investeringar

Sociala investeringar och social hänsyn vid upphandling kan bli ett effektivt sätt integrera nyanlända och se till att de får jobb så fort som möjligt, skriver Linnéa Engström och Karin Lekberg..

VA - 07 mar 18 kl. 01:53

Hon ska få de stora drakarna att göra sociala investeringar

Hon var tidigt ute som affärsaktivist. Idag jobbar Anna Ryott för att få med sig alla på sociala investeringar. .

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 16:00

Sociala medier tar över som den främsta nyhetskällan

En ny undersökning visar var många kanske redan misstänker – alltfler internetanvändare ratar traditionella nyhetskällor som TV, radio och tidningar till förmån för sociala mediers nyhetsflöden. Det är Pew Research som undersökt 4,600 amerikaner, av vilka hela 62 procent uppger att de får sina nyheter via Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och (lite överraskande) Snapchat, skriver man i studien som heter News Use Across Social Media Platforms 2016. Samma siffra år 2012 låg på 49 procent, så ökningen är märkbar.

NT - 15 feb 16 kl. 16:00

Miljardär satsar i kommunens sociala insatser

Miljardären Laurent Leksell, huvudägare i medicinteknikbolaget Elekta, ska bidra med sociala investeringar i Norrköping..

Kristianstadsbladet - 20 okt 17 kl. 00:01

Behovet av sociala investeringar i Östra Göinge ökar

Trygghetsfrågorna bör ha en framskjuten plats i det lokala politiska arbetet framöver..

Politologerna - 17 dec 17 kl. 08:55

Lucka 17#: Politiska kandidater på sociala medier

Inlägget är samförfattat av Linn Sandberg och Patrik Öhberg Etablerade medier har inte längre samma självklara roll som den förmedlande länken mellan politiker och väljare. Sociala medier har underlättat för politiker att nå ut till sina väljare. Genom att använda Facebook och Twitter kan en politiker på ett enklare sätt föra fram sitt budskap och i högre grad påverka hur hon framstår inför sina väljare och följare.

Dagensanalys.se - 05 sep 17 kl. 10:32

4 hygienfaktorer som krävs för att inte sumpa din strategi för sociala media

Idag måste du i princip ha en strategi för sociala medier. Men det finns fyra hygienfaktorer för din hemsida som du måste ha koll på, annars riskerar dina investeringar i Facebook, Twitter, Instagram, etc. att vara förgäves.

Dagensanalys.se - 05 aug 16 kl. 13:00

Sociala medier viktigare än YouTube för videokampanjer

Enligt en nyligen publicerad branschstudie kring framtidens digitala video så visar det sig att majoriteten av amerikanska företag upplever att sociala medier är de viktigaste plattformarna för en framgångsrik videobaserad annonskampanj. Dessa ses som viktigare samarbetspartners än videotjänster som YouTube. Studien konstaterar att 65 procent av de 300 amerikanska annonsörerna och markering-företagen ansåg att sociala medier som Facebook, Snapchat och Twitter var viktigare än streaming-sajter som YouTube eller Vevo.

Fler nyheter från VA

VA - 1 timme sedan

Nu lanserar H&M-konkurrenten svensk e-handelssajt

Asos har lanserat på svenska. .

VA - 2 timmar sedan

Mänskligheten har blivit alltmer korkad efter 70-talets intelligensboom – i alla fall i Norge

Den starka trenden där mänsklighetens intelligens stadigt ökade under 1900-talet har plötsligt upphört. Det visar en omfattande norsk studie av hela 730 000 IQ-tester kopplade till mönstring. .

VA - 3 timmar sedan

Brakförlust för krisande Fingerprint

Högre omsättning än väntat – men betungande förlust för biometriföretaget. .

VA - 6 timmar sedan

Trump hotar med biltullar – nu lurar EU på motangrepp

EU förväntas införas starka motåtgärder om USA slår till med biltullar. .

VA - 6 timmar sedan

Netflix nya giv: Ska göra radio

Satsar på komedi i etern. .

VA - 7 timmar sedan

Raketstart på börsen för bettingbolaget

Lovande resultat satte fart på Betssons aktie. .

VA - 8 timmar sedan

Amazon beställer scifi-serie baserad på svenske konstnärens målningar

Simon Stålenhags dystopiska verk ska bli tv-serie. .

VA - Igår: 16:23

De har skapat en dejtingapp för vänskap: ”Drömmen är att bli lika stor som Tinder”

Claudia Gård och Ulrika Lilja träffades genom en Facebook-grupp för entreprenörer – två och ett halvt år senare sammanför deras app GoFrendly tusentals kvinnor på vänskapsdejter. Nu ska riskkapital hjälpa dem att inta Europa. .

VA - Igår: 15:57

Gardell gör miljardklipp efter Ericssons starka rapport

Aktivistfonden Cevian håvar in miljarder. .

VA - Igår: 14:08

Rekordbeloppet bekräftat: Google ska böta 4,34 miljarder euro

Har brutit mot EU:s konkurrensregler. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.