BT > Nyheter

Saturday, 03 December, 22:51

BT - 09 aug 11 kl. 07:38

Kritik mot att avlopp döms ut
I Borås kommun finns det runt 6000 avloppsanläggningar i privata fastigheter.
Många av dem kommer att behöva byggas om inom de närmaste åren. Miljökontoret arbetar för fullt med att inventera anläggningar.
Nu skriver LRF till Borås stad i protest mot kommunens krav.
Sedan ett år tillbaka har kommunen inspekterat avloppsanläggningar runtom i kommunen.
Läs mer på BT

Läs mer om:
Borås, LRF, Jansson, JTI, Naturvårdsverket, Schöndell, Leif Schöndell

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot att , avlopp, dömsut
Expressen - 2 timmar sedan

Bristol Citys kritik mot IFK Göteborg

 I somras riktade Mats Gren kritik mot Palermo för att det var svårt att få direktkontakt med klubben. Nu riktar Bristol City kritik mot Blåvitt av exakt samma anledning.   – Det var inte lätt att få kontakt med dem, säger chefsscouten Des Taylor till GT.

SmålandsPosten - 01 apr 14 kl. 06:24

Kritik mot bristande långsiktighet

Det saknas långsiktig planering för underhåll av byggnader, gator och VA-anläggningar i Uppvidinge Kommun. Det var en av bristerna som PwC kom fram till i sin revisionsrapport när de granskade kommunen. En granskning av Upp­vidinge kommuns förvaltning av byggnader, gator och VA-anläggningar har genomförts av revisionsbyrån PwC och presenterats i en revisionsrapport.

YA - 15 okt 13 kl. 06:30

Många avlopp inte godkända

Foto: Sprisse Nilsson
En tredjedel av de enskilda avloppen i Ystads kommun är inte godkända. Det visar en inventering som Ystad-Österlenregionens miljöförbund gjort. Nu kräver bybor svar om vad kommunen tänker göra åt problemet.

BT - 03 sep 11 kl. 10:24

Avlopp i Fäxhult politisk fråga

Avloppen i stugområdet Fäxhult blir en politisk fråga. Det kan bli tal om att bygga ut kommunalt vatten och avlopp till området. Upprinnelsen till att avloppsfrågan lyfts upp till politisk nivå är den avloppsinventering som gjorts i området.

Expressen - 1 timme sedan

Magnus Nygren riktar kritik mot Wikegård

Färjestads lagkapten Magnus Nygren riktar kritik till C More-experten Niklas Wikegård som inte tyckte huvudtacklingen mot Andreas Jämtin var något att tjafsa om. – Karlstad och Värmland har väl aldrig varit någon favorit hos den mannen. Det förvånar väl ingen direkt att han blir arg, säger Nygren.

Trelleborgs Allehanda - 24 maj 13 kl. 09:06

Avlopp på landet kan subventioneras

Tekniska nämnden föreslår att kommunen går in med nästan tre miljoner kronor i skattepengar för att subventionera utbyggnaden av avlopp till 68 fastigheter på landsbygden.
-Får vi inte de pengarna när kommunfullmäktige tar upp frågan så tvingas vi lägga ner projektet, menar Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.Det handlar om utbyggnaden av avlopp till Norra Gylle, Fröjdenborg, Långskiftet samt vatten och avlopp till området väster om Fuglie.

LV - 18 nov 14 kl. 08:26

Kritik mot krav och kostnad för avlopp

Alla enskilda avlopp runt om i kommunen kontrollera, besiktas och bedöms för att se vilka åtgärder som behövs för att de ska klara utsläppskraven . Högst krav ställs på avloppsanläggningar nära sjöar och vattendrag. Där är det många som inte klarar kontrollen utan krav på åtgärder som i många fall kan kosta stora pengar.

Trelleborgs Allehanda - 01 jun 12 kl. 10:00

Enskilda avlopp ska sättas under lupp

Till hösten ska kommunen satsa på att syna alla enskilda avlopp. De som har avlopp som inte uppfyller kraven kommer vara tvungna att byta eller komplettera sin anläggning.
Just nu söker miljöförvaltningen två nya medarbetare som ska arbeta bland annat med inventeringen.

UT - 01 okt 14 kl. 14:41

Mellandyrt vatten och avlopp i Ulricehamn

När Nils Holgersson-gruppen jämför kostnaden för vatten och avlopp i landets kommuner hamnar Ulricehamn ungefär i mitten. I Tranemo är vattnet dyrare. I Västra Götaland har kostnaderna för vatten och avlopp höjts med 4,2 procent från föregående år.

SmålandsPosten - 10 dec 14 kl. 06:29

Hårdare tag för den med dåligt avlopp

Miljö- och byggförvaltningen kommer under nästa år att sätta fokus på bristfälliga avlopp. Men genom att erbjuda en ”morot” vill nämndordföranden göra det lite billigare att få det gjort. I kommunen finns det ungefär 4?

Trelleborgs Allehanda - 22 nov 12 kl. 06:30

Nya avlopp blir dyrt för husägare

Arkiv: Scanpix
Nästa år får 250 fastighetsägare krav på att de måste skrota stenkistor och filterbrunnar för att ansluta sina hus till kommunalt avlopp. Och det är bara första steget i en dyr process.
På landsbygden i Trelleborgs kommun finns cirka 1 700 hus med enskilda avlopp.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

En chans att avvisa missnöjet

Redan det faktum att det finns avlidna på namnlistorna gör att varken kongresshusmotståndets argument eller folkomröstningskrav kan tas på allvar..

BT - 15 minuter sedan

Åttonde raka för Forsbergs Leipzig

Emil Forsberg och hans Leipzig fortsätter att imponera i bundesligafotbollen. Den åttonde raka segern kom mot Schalke 04, 2-1. Forsberg var inblandad i segermålet då hans frispark nickades in i eget mål av Sead Kolasinac.

BT - 45 minuter sedan

Budgetbråk försämrar klimatet

I elfte timman kom de fyra borgerliga partierna överens. Men nej, det handlar inte om Alliansen och Sverige utan om den norska Höyreregeringen som i sista stund fick igenom sin budget. Om inte hade valrörelsen fått inledas med en akut regeringskris..

BT - 1 timme sedan

En känslosam provokatör – det här håller från Hässelby till Borås

En känslosam provokatör med hiphopen som vapen mot etablissemanget. Så kan man kanske kunna beskriva Ken Ring. I kväll spelade han akustiskt på Sagateatern.

BT - 45 minuter sedan

Santos: Nobelpriset gav mig en knuff

Colombias president Juan Manuel Santos får Nobels fredspris för sitt arbete med att få slut på landets inbördeskrig. På lördag tar han emot priset i Oslo.(TT).

BT - 1 timme sedan

Slog till mot lägenhet i Skene

En bostad i Skene har haft påhälsning av tjuvar..

BT - 1 timme sedan

Misshandlad på boende i Mark

En person har gripits för en misshandel på ett boende i Mark..

BT - 1 timme sedan

Polisen tog man på Hulta – hade knark på sig

En man misstänks för narkotikabrott efter att ha blivit kontrollerad av poliser på Hulta..

BT - 1 timme sedan

Kling besviken störtloppsfemma

Kajsa Kling lyckades inte upprepa succén från i fredags i Lake Louise andra störtlopp på 24 timmar. Den skällartade tredjeplatsen följdes upp med en preliminär femteplats, vilket ger viktiga världscuppoäng. Kling var dock besviken efteråt.Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.