BT > Nyheter

Wednesday, 27 July, 09:44

BT - 09 aug 11 kl. 07:38

Kritik mot att avlopp döms ut
I Borås kommun finns det runt 6000 avloppsanläggningar i privata fastigheter.
Många av dem kommer att behöva byggas om inom de närmaste åren. Miljökontoret arbetar för fullt med att inventera anläggningar.
Nu skriver LRF till Borås stad i protest mot kommunens krav.
Sedan ett år tillbaka har kommunen inspekterat avloppsanläggningar runtom i kommunen.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, LRF, Jansson, JTI, Naturvårdsverket, Schöndell, Leif Schöndell

Dela artikeln

0 Delningar
| Dela


Liknande nyheter

Taggar: Kritikmot att , avlopp, dömsut
SmålandsPosten - 01 apr 14 kl. 06:24

Kritik mot bristande långsiktighet

Det saknas långsiktig planering för underhåll av byggnader, gator och VA-anläggningar i Uppvidinge Kommun. Det var en av bristerna som PwC kom fram till i sin revisionsrapport när de granskade kommunen. En granskning av Upp­vidinge kommuns förvaltning av byggnader, gator och VA-anläggningar har genomförts av revisionsbyrån PwC och presenterats i en revisionsrapport.

BT - 03 sep 11 kl. 10:24

Avlopp i Fäxhult politisk fråga

Avloppen i stugområdet Fäxhult blir en politisk fråga. Det kan bli tal om att bygga ut kommunalt vatten och avlopp till området. Upprinnelsen till att avloppsfrågan lyfts upp till politisk nivå är den avloppsinventering som gjorts i området.

YA - 15 okt 13 kl. 06:30

Många avlopp inte godkända

Foto: Sprisse Nilsson
En tredjedel av de enskilda avloppen i Ystads kommun är inte godkända. Det visar en inventering som Ystad-Österlenregionens miljöförbund gjort. Nu kräver bybor svar om vad kommunen tänker göra åt problemet.

Trelleborgs Allehanda - 24 maj 13 kl. 09:06

Avlopp på landet kan subventioneras

Tekniska nämnden föreslår att kommunen går in med nästan tre miljoner kronor i skattepengar för att subventionera utbyggnaden av avlopp till 68 fastigheter på landsbygden.
-Får vi inte de pengarna när kommunfullmäktige tar upp frågan så tvingas vi lägga ner projektet, menar Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.Det handlar om utbyggnaden av avlopp till Norra Gylle, Fröjdenborg, Långskiftet samt vatten och avlopp till området väster om Fuglie.

LV - 18 nov 14 kl. 08:26

Kritik mot krav och kostnad för avlopp

Alla enskilda avlopp runt om i kommunen kontrollera, besiktas och bedöms för att se vilka åtgärder som behövs för att de ska klara utsläppskraven . Högst krav ställs på avloppsanläggningar nära sjöar och vattendrag. Där är det många som inte klarar kontrollen utan krav på åtgärder som i många fall kan kosta stora pengar.

Trelleborgs Allehanda - 01 jun 12 kl. 10:00

Enskilda avlopp ska sättas under lupp

Till hösten ska kommunen satsa på att syna alla enskilda avlopp. De som har avlopp som inte uppfyller kraven kommer vara tvungna att byta eller komplettera sin anläggning.
Just nu söker miljöförvaltningen två nya medarbetare som ska arbeta bland annat med inventeringen.

UT - 01 okt 14 kl. 14:41

Mellandyrt vatten och avlopp i Ulricehamn

När Nils Holgersson-gruppen jämför kostnaden för vatten och avlopp i landets kommuner hamnar Ulricehamn ungefär i mitten. I Tranemo är vattnet dyrare. I Västra Götaland har kostnaderna för vatten och avlopp höjts med 4,2 procent från föregående år.

SmålandsPosten - 10 dec 14 kl. 06:29

Hårdare tag för den med dåligt avlopp

Miljö- och byggförvaltningen kommer under nästa år att sätta fokus på bristfälliga avlopp. Men genom att erbjuda en ”morot” vill nämndordföranden göra det lite billigare att få det gjort. I kommunen finns det ungefär 4?

Trelleborgs Allehanda - 22 nov 12 kl. 06:30

Nya avlopp blir dyrt för husägare

Arkiv: Scanpix
Nästa år får 250 fastighetsägare krav på att de måste skrota stenkistor och filterbrunnar för att ansluta sina hus till kommunalt avlopp. Och det är bara första steget i en dyr process.
På landsbygden i Trelleborgs kommun finns cirka 1 700 hus med enskilda avlopp.

Trelleborgs Allehanda - 28 jun 13 kl. 06:35

Förlängd respit för enskilda avlopp

Fastighetsägare med enskilda avlopp i Trelleborgs kommun får ytterligare ett år på sig att göra avloppen godkända. Bakgrunden är att det finns många obesvarade frågor kring avloppen.
-Vid de möten vi haft med fastighetsägare inom Tullstorpsåns avrinningsområde har det kommit fram att de inte fått någon återkoppling på en enkät om kommunalt avlopp som skickades ut 2005, berättar Rune Brandt, miljöchef och tillförordnad samhällsbyggnadschef i Trelleborg.

BT - 16 sep 13 kl. 11:57

Skärpta krav på enskilt avlopp

Ny lagstiftning och effektiv tillsyn är två förslag på insatser för renare enskilda avlopp som Havs- och vattenmyndigheten presenterar. Bland annat ska tillstånd krävas för driften. Det handlar bland annat om krav på rening av smittämnen och inte enbart näringsämnen, som dagens lagstiftning innebär.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Dämpad optimism bland företag

Barometerindikatorn från Konjunkturinstitutet (KI) föll från 103,0 i juni till 102,2 i juli. Företagen inom tillverkningsindustrin och detaljhandeln bidrar till nedgången, enligt KI. Bland hushållen har också konsumentförtroendet sjunkit något, från 98,5 till 95,2.

BT - 1 timme sedan

"Saker som man inte vet vad det är"

Carl-Magnus Nylander från Nylanders auktioner värderar föremål i Olofsbygget i Håcksvik, söndag klockan 14 till 17..

BT - 1 timme sedan

Förslag att ta bort träd längs Ätran

Kommunen bör ta bort döda träd vid Ätran. Det anser en person som har lämnat in i ett medborgarförslag till Svenljunga kommun..

BT - 45 minuter sedan

Guardiola förbjuder pizza

Pizza är förbjudet på spelarnas meny, enligt Manchester Citys nye tränare Pep Guardiola - som infört individuella träningsprogram för spelare som inte håller vikten. "Om du väger för mycket tränar du inte med laget. Så vi har några spelare som inte tränar med laget än", säger ytterbacken Gael Clichy.

BT - 45 minuter sedan

Air France-personal går ut i strejk

Nära 40 procent av kabinpersonalen hos det franska flygbolaget Air France går ut i strejk. Strejken inleds i dag och väntas pågå till och med den 2 augusti. Men bolaget förväntar sig att 87 procent av dess flygningar ändå ska kunna avgå som planerat.

BT - 45 minuter sedan

Tågtrafiken sätts i gång efter stopp

Nu ska tågtrafiken mellan Stockholm och Arlanda sättas i gång igen. - Jag fick precis ett sms om det. Vi har fått klartecken om att det inte är någon skada på bron, säger Katarina Wollfram vid Trafikverkets pressjour.

BT - 45 minuter sedan

Mertesacker borta i månader

Arsenals 31-årige mittback Per Mertesacker missar inledningen av Premier League. Den tyske fotbollsstjärnan skadade knäet i träningsmatchen mot Lens i fredags och blir borta i några månader. Det meddelar Arsenals tränare Arsene Wenger, som på fredag drar i gång klubbens USA-turné mot ett All star-lag från MLS.

BT - 2 timmar sedan

Sopsäckarna på väg bort i Borås

Många kommuner har börjat införa förbud mot svarta sopsäckar och istället byta ut dem mot genomskinliga. I Borås tar man det ett steg längre, och slopar säcken helt..

BT - 1 timme sedan

Sämre än väntat för Statoil

Den norska olje- och gasjätten Statoil redovisar en underliggande förlust för andra kvartalet. Bolagets förlust efter skatt uppgick till 28 miljoner dollar under kvartalet, jämfört med en vinst på 929 miljoner dollar för samma period i fjol.(TT).Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.