Nyhetskanalen > Nyheter

Sunday, 20 January, 04:08

Nyhetskanalen - 08 aug 11 kl. 14:20

Ny typ av hackare - problem för polisenData-hackare har bytt skepnad. Från att ha velat visa upp vad de kan, till att arbeta i det tysta och göra allt för att inte upptäckas.

- Det är naturligtvis svårt att bekämpa något man inte vet har hänt, säger Anders Ahlqvist, chef för IT-brottsektionen vid Rikskriminalpolisen.
.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Anders Ahlqvist, IT, Rikskriminalpolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny typav , hackareproblem för , polisen
Polisen - 14 nov 12 kl. 09:00

Polisen varnar för en typ av dataintrång där polisen anges vara avsändare.

Det har kommit in anmälningar till polisen i Västernorrlands län där anmälare uppger att deras datorer har låst sig och ett meddelande på skärmen uppmanar till att betala ett bötesbelopp för att datorn ska låsas upp igen..

Polisen - 14 nov 13 kl. 10:20

Psykiatri Skåne och Polisen i gemensam utbildning

Omhändertagandet av personer som drabbats av ett akut psykiskt tillstånd som gör dem våldsamma är ofta en svår situation för Polisen att hamna i. För att förbättra säkerheten vid denna typ av insatser startar Psykiatri Skåne och Polisen en utbildning..

Polisen - 04 jul 12 kl. 16:44

Polisen efterlyser tips i mordutredning

Polisen vill ha hjälp av allmänheten med all typ av information som kan bidra i utredningen kring mordet på Lennart Hall i Mölndal..

Polisen - 04 feb 13 kl. 11:46

Fråga Polisen om inbrott

Hur skyddar man sig mot inbrott? Och vilken typ av spår letar Polisen efter när de kommer till en brottsplats? Onsdag den 6 februari svarar erfarna poliser på dina frågor om inbrott.

Polisen - 11 jul 14 kl. 12:25

Polisen varnar för livsfarliga preparat

Under gårdagen har två ungdomar påträffats avlidna i Luleå. Ingen misstanke om brott finns, utan polisen misstänker att de avlidit efter att de intagit någon typ av preparat..

Polisen - 19 jan 11 kl. 11:46

Polisen biträder Migrationsverket

Varje år verkställer polisen flera utvisningar. I de fall polisen kopplas in handlar det om personer som inte frivilligt lämnar Sverige. För att genomföra utvisningarna på bästa sätt samverkar polisen med Migrationsverket och Kriminalvården..

Polisen - 25 sep 12 kl. 08:51

Så jobbar Polisen i trafiken

I kampen mot rattfylleri arbetar Polisen på två fronter. Den ena är att så många trafikanter som möjligt ser att Polisen genomför kontroller och den andra är att Polisen står på platser där man vet att rattfyllerister åker..

Polisen - 26 mar 14 kl. 09:46

Polisen söker vittnen till skottlossning i Västerås

I går kväll, strax innan klockan 21, larmades Polisen om en skottlossning vid Odensvigatan i Västerås. Polisen är intresserad av att personer som har gjort iakttagelser i samband med händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14..

Polisen - 09 jul 14 kl. 16:19

Polisen söker vittnen till knivskärning på Tråddragargatan i Västerås

Onsdag morgon larmades polisen till Tråddragargatan på Malmaberg i Västerås med anledning av ett bråk mellan två män. Polisen är nu intresserad av att personer som har iakttagit händelsen kontaktar Polisen på telefonnummer 114 14..

Polisen - 05 aug 14 kl. 15:30

Polisen arbetar med skogsbranden i Västmanland

Polisen förbereder just nu en strukturerad evakuering i det brandhotade området i Västmanland, om det skulle bli nödvändigt. Om räddningsledaren tar beslut om evakuering kommer Polisen i Västmanland att få förstärkning från andra polismyndigheter  för att kunna evakuera så snabbt som möjligt. Utöver Polisen i Västmanland deltar också Polisen i Stockholm, Örebro och Uppsala i arbetet med....

Polisen - 11 nov 14 kl. 14:47

Du kan hjälpa Polisen – flyer till allmänheten

Sedan en månad tillbaka driver Polisen i Malmö ett projekt i syfte att få in fler vittnesuppgifter vid allvarliga brott. Vid brottsplatser ska Polisen dela ut en flyer som heter ”Du kan hjälpa Polisen” med förhoppningen att fler vittnen ska träda fram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.