Aftonbladet > Nyheter

Friday, 19 April, 19:40

Aftonbladet - 20 jul 11 kl. 14:46

Unika fyndet: landets äldsta snöre... eller?Unikt fynd på stenåldersboplats i MölndalSveriges (förmodligen) äldsta snöre har grävts fram..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
MölndalSveriges

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unika, fyndetlandets , äldsta, snöreeller
Blekinge Läns tidning - 01 feb 17 kl. 21:00

Fyndet visar på ett stadsbygge i ilfart

Kungens order var en enorm utmaning. På ön Trossö skulle Sveriges största örlogsstad byggas. Men allt gick rasande fort, vilket det unika fyndet Blekinge nu kan hjälpa till att visa.

SN - 30 okt 15 kl. 09:20

TV: Kolla in unika fyndet under ytan

Nyköpingsföretaget Buvi undervattensinspektion har i dagarna hittat en bil och ett kassaskåp i Göta Kanal. Hur och varför de har hamnat där är oklart..

BT - 17 nov 16 kl. 06:10

Unika fyndet: Fladdermöss bosatte sig – i sovrummet

Therése Börenskogh hörde krafs och andra ljud vid elementet och öppnade ventilationen intill – däri gjorde hon sedan en udda upptäckt: Fem fladdermöss kröp runt i sovrummets ventilationsutrymme..

YA - 15 sep 17 kl. 18:00

Unika fyndet: en helvit kräfta

Kent Jönsson har fiskat kräftor hela livet - men aldrig förr har han fått upp en vit kräfta..

Uppsalanyheter.se - 14 mar 18 kl. 12:18

CD-fyndet firar 25 år

Nästa vecka firar Micke Tideman två jubileum. Hans butik CD-fyndet fyller 25 år och Micke själv fyller 60 på måndag den 19 mars. Jubileumet kommer att firas med passande 25 procent rabatt under resten av månaden.

BT - 11 nov 14 kl. 18:58

Unika butiken stänger dörren

Mariann Johanson har den äldsta butiken på Sjöbo i Borås och kanske den äldsta butiken i sitt slag i landet. Men efter snart 50 år slår Mariann Johanson igen sin butik och de trogna kunderna kommer att sakna henne. 20 år i nuvarande lokal, innan dess 20 år i höghuset och ännu tidigare tio år i en annan lokal vid Sjöbo torg.

Expressen - 09 apr 18 kl. 16:51

Saras varning – efter fyndet: ”Sjuk handling"

 Det var under morgonpromenaden som hunden Oliver plötsligt dök rakt ner i krukan som stod i entrén till huset. Det fanns något i krukan som hunden ville komma åt.Nu vill Sara varna andra – efter det obehagliga fyndet.

SN - 05 jun 12 kl. 07:32

Äldsta fiskeredskapet hittades i Östersjön

På havsbotten utanför Skånes kust har världens äldsta fiskeredskap av trä hittats, hävdar marinarkeologer som gjorde fyndet. Redskapen uppges vara 9 000 år gamla och är gjorda av flätade käppar av hassel. Läs mer.

HBL - 04 sep 13 kl. 12:32

Lämningarna efter Finlands äldsta kyrka hittades vid Aura å

Lämningarna efter stenfoten till Finlands äldsta kända kyrka har hittats vid Aura å i S:t Karins. Den cirka tio meter långa kyrkobyggnaden hittades i samband med arkeologiska utgrävningar som Åbo universitet har gjort endast några kilometer från Åbo centrum.

Kyrkan har daterats till 1100-talet utgående från den romanska byggstil som användes under tidig medeltid och andra fynd som har gjorts på platsen stöder detta.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.