Aftonbladet > Nyheter

Friday, 19 April, 19:43

Aftonbladet - 20 jul 11 kl. 14:26

Bara kompakt i namnetKpguide: Mercedes 200 frn 1970-talet.
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bara, kompakti , namnet
SvD - 21 sep 14 kl. 14:05

Kritisk Natobefälhavare: En vapenvila bara till namnet

Vapenvilan i Ukraina är en vapenvila bara till namnet. Det konstaterade militäralliansen Natos högsta befälhavare i samband med ett möte i Vilnius, Litauen. Den militära aktiviteten är minst lika hög som innan vapenvilan trädde i kraft för två veckor sedan..

Sydsvenskan - 20 nov 13 kl. 06:30

Bara fängelse kan stoppa beryktad borgmästare

Det är inte ofta en borgmästare i en kanadensisk stad blir en världsnyhet. Men borgmästaren Rob Ford i Toronto har lyckats med besked. Och kanske inte på det sätt han själv önskat.

Nya Wermlands Tidningen - 27 jul 11 kl. 19:49

Teknikdagen i Rudskoga mer än bara teknik

På söndag är det dags för den årliga Teknikdagen vid Erk Orsas hembygdsgård i Rudskoga som bjuder på mycket mer än bara teknik, namnet till trots. ? Teknikdagen har breddats och är numera ett familjearrangemang, säger Lillvor Ivarsson från Rudskogaslöjdarna..

Barometern - 11 maj 16 kl. 07:04

”Ett kulturhus bara till namnet är inte mycket värt"

1960-talspärlan Folkets hus heter numera Kulturhuset Kristallen och är verkligen ett hus fyllt av kultur: Dans, teater, musik och biofilm. Nu vill ägaren Nybro kommun blanda in Skanska, som äger grusplanen bakom, i framtidsdiskussion..

GöteborgsPosten - 13 jun 18 kl. 19:55

Makedonien: Därför handlar det inte bara om namnet

På tisdagen slöts ett avtal mellan Grekland och Makedonien som kan bli början på lösningen på den över två decennier långa namntvisten mellan de båda länderna. Genombrottet är en i raden tecken på västvärldens förnyade intresse för länder på Balkan. Men det är också en viktig seger för EU och Nato..

Sydsvenskan - 20 apr 11 kl. 08:45

Kompakt boende i Lund

Foto: Martin Lindeborg
Välplanerat radhus med absurt bullerplank.
Lund.
Mellan Nilstorps gamla villaområde och Tetra Paks fabrik i Lund ligger en rad med tolv nybyggda radhus.

HBL - 04 mar 15 kl. 15:48

"Vi kan inte registrera namnet Posten"

Svenska språknämnden uppmanar företaget Posti att ompröva sitt namnval och att ta i bruk namnet Posten som svenskt parallellnamn. Det statsägda bolaget bytte namn från Itella till Posti Group Abp vid årsskiftet.Namnet Posti och ordet posten används båda på webbplats och i broschyrer.

Nyheter 24 - 19 feb 14 kl. 11:52

Situationer som bara du med ett udda namn kan känna igen dig i10 tecken

TRENDER. Nyheter24 har samlat de roligaste (och kanske smått tragiska) exemplen på olika situationer som du som har ett coolt namn eller efternamn kan råka ut för.
– Uppropen
Uppropen i skolan var det värsta du visste och till skillnad från alla med lättuttalade namn satt du alltid nervös och väntade på att läraren skulle ropa upp ditt namn.

YLE - 04 mar 15 kl. 11:31

Språknämnd vädjar för namnet Posten

Svenska språknämnden vid Institutet för de inhemska språken vädjar för namnet Posten. Nämnden är oroad över den bristande medvetenhet om språklagen och förvaltningslagen som Posti Group Abp visar. Enligt nämnden borde Posti ha också ett svenskt namn, Posten.

Sydsvenskan - 02 okt 15 kl. 04:00

Vem har rätt till namnet?

Min fru ställde ett enda krav när vi bestämde vad vår dotter ska heta – vi säger det inte till någon innan förlossningen.I tre månader höll jag det löftet, tills häromdagen. Jag pratade med min vän Mats.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.