Opinionen.se > Opinion

Friday, 19 April, 23:37

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

En miljon kronor bland lumpen
I danska Jyderup hittade Röda Korsets personal ett kuvert med nära en miljon danska kronor bland klädinsamlingspåsarna, uppger svd.se.Normalt sett är det just bara kläder och skor i klädcontainrarna, men den här gången hade någon velat ge en riktigt stor gåva som det verkar.Polisen vill komma i kontakt med den anonyma givaren, för att säkerställa att pengarna inte kommer från någon brottslig verksamhet. Polisen utlovar full diskretion, om personen ger sig till känna för ordningsmakten.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Jyderup, Röda Korsets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En miljonkronor bland , lumpen
Sydsvenskan - 04 jul 11 kl. 06:30

Tjejen som gjorde lumpen vill hitta nya mål

Foto: Amelie Herbertsson
Ida-Maria Martinsson gillar utmaningar. 24 år gammal har Anderslövstjejen redan hunnit bo hemifrån i snart tio år, gjort lumpen, jobbat i Stockholm och arbetat med säkerhet.
LUND.

Västerbottens Folkblad - 5 timmar sedan

Regionen måste betala vite på en miljon – inte agerat mot sjuka hus på Skellefteå lasarett.

Skellefteå lasarett förbjöds använda lokaler på grund av problem med sjuka hus. Men eftersom lokalerna fortfarande används begär Arbetsmiljöverket att Region Västerbotten döms att betala en miljon kronor i vite. – Jag tycker att det är nonchalant mot medarbetarna att ingenting har hänt, säger Ann Gerd Cardin, huvudskyddsombud för fackförbundet Vision.

SN - 20 jan 12 kl. 11:13

Trosabo får 100 000 kr efter olycka i lumpen

En man i 20-årsåldern från Trosa kommun får 100 000 kronor i ersättning för en olycka i lumpen. Mannen tvingades amputera benet som en följd av olyckan..

Västerbottens Folkblad - 09 feb 12 kl. 15:30

Ersätts för olycka under lumpen

UMEÅ Den värnpliktige råkade ut för både arm- och benbrott vid en olycka under militärtjänstgöringen. Nu har Kammarkollegiet bestämt att han ska ha 151.000 kronor i ersättning för lyte och bestående men.

Alingsås tidning - 16 mar 12 kl. 10:03

"Lumpen avlägsnare än östra Sibirien" 

ALINGSÅS: Värnplikt, lumpen och militärtjänst. Tre olika ord med samma betydelse. Ord som skildrar något som i vissa öron känns uråldriga och passé, men som i andra öron står för någonting man brinner för att få göra och uppleva..

NSD - 16 jun 13 kl. 17:41

Lumpen i Boden ett livslångt minne

De återser Boden 50 år efter lumpen. 1963 ryckte Kjell Janson och 17 kamrater ut från A 8 i Boden.??Vi har många minnen ihop, men vårt logement är borta.

SR - 19 maj 14 kl. 06:00

"Lumpen" på Flygvapenmuseum

Flygvapenmuseum i Linköping har prisats både i Sverige och utomlands för sina originella utställningar. Men när de nu tar upp ämnet ”Lumpen”, kan man väl fråga sig hur intressant det blir..

BT - 25 okt 14 kl. 16:27

Lumpen kom tillbaka ? allt är förlåtet

Det är inspirerande att se hur många gamla fina regementsområden, som I 15 i Borås, stolta Älvsborgs regemente, får nytt värdigt liv med framtidsverksamheter och bostäder. Men jag kan sörja alla ungdomar i Sjuhärad som inte får möjlighet att göra lumpen, på I 15 eller i någon annan landsända. Det var fel av Alliansen att i praktiken avskaffa värnplikten.

ÖstersundsPosten - 28 okt 14 kl. 16:36

Jag fick ju nästan göra lumpen

Några veckor innan det var dags att rycka in kom lantbrevbäraren med ett brev. Det var försvarsmakten som artigt tackade för sig och meddelade att antalet platser på staben i Enköping skulle skäras ned. Och med det beskedet blev det ingen lumpen för mig..

Expressen - 04 nov 14 kl. 19:01

Mot världseliten - då tvingas han till lumpen

Österrikiska stortalangen Dominic Thiem, 21, går med stormsteg mot världseliten. Men nu tvingas tennisstjärnan in i lumpen i sex månader. – Jag är glad över att välkomna Österrikes största tennislöfte in i militären, säger försvarsministern Gerald Klug enligt tennis.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

15 känslor du känner igen från lumpen

I dag avslöjade SVT 2. Den obligatoriska ”Här står jag med ett stort jävla vapen”-bilden som du skickade till alla kompisar och hela släkten.
3.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.