DI > Ekonomi

Saturday, 20 April, 23:43

DI - 20 jul 11 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Starka rapporter bakom kurslyftStockholmsbörsen handlades högre strax efter lunchtid på onsdagen i likhet med övriga Europa. Ökade förhoppningar om en uppgörelse angående skuldtaket i USA och starka rapporter ökade riskaptiten..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europa, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Starka, rapporter, bakom, kurslyft
DI - 19 jul 18 kl. 14:14

Stockholmsbörsen: Starka rapporter ger börsen bränsle

Stockholmsbörsen fortsatte sin resa norrut under torsdagen då en knippe starka rapporter gav nytt bränsle för uppgång. Bland dessa återfanns Swedish Match, ABB, SKF, Epiroc, Essity och Nordea. Råvarubolag som Boliden och SSAB tyngde men med måttliga nedgångar.

DI - 21 okt 13 kl. 09:23

Stockholmsbörsen: Starka rapporter ger tidigt lyft

Stockholmsbörsen öppnade något högre under måndagens inledande handel. De ledande europeiska handelsplatserna var dock något ned..

DI - 22 okt 13 kl. 14:00

Stockholmsbörsen: Starka rapporter lyfter kurserna

Stockholmsbörsen handlades högre efter lunch på tisdagen. Flera rapporterande bolag noterade stora kursrörelser. Swedbank och Boliden ökade medan Tele2 föll kraftigt.

DI - 18 jul 14 kl. 17:55

Börsen: Starka rapporter bäddade för uppgång

Stockholmsbörsen stängde på plus och nära dagshögsta i spåren när rapportsäsongen kulminerade på fredagen. En handfull starka rapporter presenterades och i fallande ordning hamnade Ericsson, Kinnevik, Electrolux och SCA högst inom OMXS30-indexet. Volvo tvingades däremot ta jumboplatsen..

DI - 27 apr 15 kl. 13:24

Börsen: Starka rapporter lyfter

Stockholmsbörsen inledde veckan uppåt med hjälp av starka rapporter från industribolag som SSAB och Sandvik, men även från köksbolaget Nobia. Därmed sällade Stockholm sig till Frankfurt bland de börser som gick bäst i Europa..

DI - 19 okt 16 kl. 09:42

Stockholmsbörsen: Bra rapporter inte tillräckligt

Handelsbanken och Intrum Justitia levererade rapporter över förväntan på onsdagsmorgonen. Men det räcker inte för att dra upp Stockholmsbörsen på plus.  .

DI - 18 okt 13 kl. 17:48

Stockholmsbörsen: Urstarka rapporter gav lyft

Stockholmsbörsen avslutade börsveckan starkt påeldad av goda resultat från bland annat SCA och Axfood. Utvecklingen på Stockholmsbörsen var klart bättre än för de ledande Europabörserna som dock även de förbättrades..

DI - 31 okt 13 kl. 10:16

Stockholmsbörsen: Svaga rapporter sänker kurserna

Stockholmsbörsen drog nedåt i likhet med den allmänna utvecklingen i Europa när torsdagens handel startade. På rapportfronten backade Astra Zeneca. På makroområdet har onsdagskvällens policybesked från Fed varit i fokus..

DI - 07 nov 13 kl. 18:27

Stockholmsbörsen: Bleka rapporter från storbolagen

Beskedet att ECB oväntat sänker räntan fick Stockholmsbörsen att skjuta i höjden på torsdagen, men glädjen blev relativt kortlivad..

DI - 11 jul 18 kl. 09:51

Surt för Stockholmsbörsen efter rapporter

Kurserna föll när handeln började på Stockholmsbörsen på onsdagen, efter en morgon som bjudit på ett antal rapporterande bolag. Samtliga av storbolagen i OMXS30-index backade och särskilt motigt var det för råvaror och industri..

DI - 27 jul 18 kl. 10:25

Rally på Stockholmsbörsen efter rapporter

Stockholmsbörsen steg marginellt i fredagens öppningshandel i linje med trenden i övriga Europa. Mekonomen och G5 rusade efter morgonens kvartalsrapporter.    .

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 8 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 9 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 9 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 10 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 10 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 10 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 11 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 11 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 11 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.