Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 20 April, 03:32

Trelleborgs Allehanda - 20 jul 11 kl. 06:30

En film om kärleken till sig självHan och Lena Endre spelar ett par i 60-årsåldern som precis har förlovat sig. På deras förlovningsfest träffas de respektive döttrarna Mia och Frida. Trots att Mia är i full fart med att planera sitt bröllop uppstår det starka känslor mellan de blivande styvsystrarna.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Brönmark Kyss, Josefine Tengblads, Christer Henrikssons, Lasse, Kyss, Lena Endre, Mia, Frida, Josefine Tengblad, Ystads, Ystad, Tengblad, Tjechov, Wallanderfilmer, Stockholm, Österlen, Åmål, Almedalsveckan, Therese Keining, Josefine, Sverigepremiären, Cannes, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En filmom , kärlekentill sig själv
Sydsvenskan - 09 sep 15 kl. 12:03

Ann Heberlein: Kärleken behöver inga parmiddagar

När Ingmar Bergmans tragikomiska ”Scener ur ett äktenskap” sändes i Sveriges television våren 1973 ökade skilsmässofrekvensen i landet. Köerna till familjerådgivningsbyråerna ökade – i Stockholm ökade väntetiden från tre veckor till tre månader och Bergman själv fick skaffa hemligt telefonnummer eftersom han blev nerringd av människor som ville dryfta sitt äktenskap med honom. ”Scener av ett äktenskap” var Bergmans första tv-produktion och spelades in med en minimal budget.

Skånskan - 23 jan 17 kl. 08:00

Skånsk film om överlevare

Emerich Roth är 92 år och en av de sista överlevarna av och vittnet om Förintelsen. Med filmen Emerich – vägen, valet och kärleken vill Ingrid Ohlsson föra hans ord och upplevelser vidare till kommande generationer. Den 25 januari, två dagar före Förintelsens minnesdag får filmen världspremiär på Jarl Kulle Scenen i Ängelholm.

Kristianstadsbladet - 05 aug 14 kl. 10:00

Kärleken till filmvärlden

I morgon börjar Lilla Filmfestivalen i Båstad vars tema i år är kärlek och politik. Kristianstadssonen och filmprofessorn Göran du Rées, vars elever på Filmhögskolan i Göteborg har stått för den nya svenska filmvågen, är på plats.
– Jag gick förbi en av Hasselblads fotobutiker i Göteborg, såg en 16-mm-kamera, gick in, frågade om jag kunde få arbeta där.

YLE - 22 sep 14 kl. 11:05

Peter von Bagh och kärleken till filmen

Informationen om Peter von Baghs bortgång når oss per e-post. Små svarta bokstäver bildar en enda mening som får en filmredaktörs dag att ändra riktning. Hur skall man snabbt kunna sammanfatta arvet efter den som mer än någon annan kommit att personifiera finländsk filmentusiasm och internationellt filmkunnande?

Skånskan - 28 apr 17 kl. 17:46

”The Square är en typisk Ruben Östlund-film”

Ruben Östlunds nya film The Square är som första svenska film på 17 år nominerad till Guldpalmen i Cannes.
– Jag är väldigt glad att det är just The Square av mina filmer som kan få en Guldpalm, säger Ruben Östlund när tidningen når honom på Manchester flygplats.Filmer i regi av Ruben Östlund:
Free Radicals (1996), Låt dom andra sköta kärleken (2000), Familj igen (2002), Gitarrmongot (2004), Scen nr: 6882 ur mitt liv (2005), De ofrivilliga (2008), Händelse vid bank (2010), Play (2011), Turist (2014), The Square (2017).

Skånskan - 16 maj 16 kl. 10:46

Premiär i Brasilien för skånsk sci-fi-film

Kultur och Nöje I slutet av maj är det världspremiär i Brasilien för Skåneregissörerna Andreas Climent och André Hedetofts långfilmsdebut, science fiction-thrillern Bieffekterna. I dagarna lanseras den också på filmmarknaden Marché du Film på den pågående filmfestivalen i Cannes
– Det ska bli jättespännande att visa vad vi hållit på med för både nära och kära och resten av världen, säger André HedetoftBieffekterna är en science fiction-thriller om biohacking och kärlek. Idén fick André Hedetoft och Andreas Climent från en artikel i Vetenskapens värld.

Posh24 - 31 jan 14 kl. 09:45

Zac Efron letar efter kärleken: "Försöker så gott jag kan!"

Zac Efron har varit singel i fyra år sedan uppbrottet från motspelerskan Vanessa Hudgens. Nu förklarar han att han är redo att hitta kärleken igen.

Skådespelaren intervjuades om sin nya film That Awkward Moment, och berättar att han känner igen sig i sin karaktär.

Expressen - 26 sep 14 kl. 11:03

Se vackra hyllningen till kärleken oavsett kön

"Until We Could" är en videodikt som är gjord av Richard Blanco, där han hyllar kärleken och friheten att få gifta sig med en person av samma kön. Det är en fantastisk film som visar att i slutändan handlar allt om kärleken, oavsett vem man väljer att leva med. Och det är en rättighet alla har..

Trelleborgs Allehanda - 07 jan 13 kl. 14:32

Barndomen inspirerade Burtons film

I slutet av februari finns det stora möjligheter att Tim Burton får sin första Oscar.Hans film "Frankenweenie" är favorit att vinna statyetten för bästa animerade film.
Oscarsspekulationerna är dock någonting som Tim Burton själv bara fnyser åt.

Sydsvenskan - 22 aug 14 kl. 05:30

Magin uteblir i Allens 45:e film

Magisk? Nej, knappast. ”Magic in the Moonlight”, Woody Allens 45:e långfilm, sällar sig till hans numera ansenliga hög av lättglömda mellanfilmer.

Skånskan - 02 nov 18 kl. 06:00

Skön nostalgi i tillrättalagd film

Film/recension FILM
Bohemian Rhapsody
Regi: Bryan Singer
I rollerna: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph MazelloBohemian Rhapsody både inleds och avslutas på Live Aidgalan 1985 där Queen triumferade med ett numera närmast legendariskt framträdande.
Däremellan får man sig till livs en tämligen traditionell biopic från tiden kring bildandet fram till nämnda minikonsert på Wembley. När tillbakablicken tar sin början är året 1970.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Hellre god hälsa än gratis medicin

Den absolut bästa vården är den som inte behöver ges. Så löd rubriken till Ola Olssons (c), debattinlägg i TA (den 11 april)..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Nu ska vi återremittera – jag bara skojade

Nedan är kopierat från reportaget i TA (den 6 april)..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Nytt dåligt förslag till hamninfart

Det nya förslaget från konsulten Spacescape till infart, som Trelleborgs kommun och Vägverket tillsammans har beställt, verkar inte seriöst genomarbetat, av det som visas i Trelleborgs Allehanda (den 13 april)..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: När ska Valens parkering göras vid?

Undrar när och om Valengallerians uppfart till parkeringen på taket, samt hela parkeringsytan ska få genomgå en större renovering? .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Lastbilstrafiken måste minska

Turerna kring Trelleborgs hamnutbyggnad, ringvägar och byggande av Sjöstaden, visar allt tydligare hur dåligt genomtänkt hela projektet är. Och det är kommande generationer som kommer att få betala kalaset. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Tala om inslagna dörrar!

Några av stofilerna i kommunfullmäktige i Trelleborg vill förbjuda mobiler på skolorna. Enligt en artikel i TA (den 12 april) har rektorerna sedan länge bra koll på detta och det är i praktiken mobilfritt – ofta i samråd med eleverna..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Trelleborgs kommun struntar i att följa avtal

Trelleborgs kommun sålde två tomter i Smygehamn år 2007 med krav att de skulle bebyggas inom två år, annars skulle vite utkrävas av markägaren. Nu har det snart gått tolv år (!) och tomterna står fortfarande obebyggda.

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Tilde två veckor

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Sigrid sex månaderOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.