SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 21:20

SR - 20 jul 11 kl. 13:33

Brott mot mänskliga rättigheter pågår i TunisienSituationen i Tunisien påminner om när Ben Ali hade makten. Det konstaterar den franska advokaten Elyes Bensedrine som bidragit till en rapport om mänskliga rättigheter i landet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tunisien, Ben Ali, Elyes Bensedrine

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brottmot , mänskliga, rättigheter, pågåri , Tunisien
Dagens PS - 20 jun 18 kl. 07:12

USA lämnar FN:s råd för mänskliga rättigheter

USA kommer att lämna FN:s råd för mänskliga rättigheter på grund av dess orättvisa behandling mot Israel. Det har FN-ambassadören Nikki Haley tillsammans med utrikesminister Mike Pompeo sagt i ett uttalande, rapporterar SVT. Under pressträffen sade Haley att hon redan för ett år sedan hade ställt ett ultimatum i frågan med krav på att den ”kroniskt anti-israeliska partiskheten” inom rådet upphör.

Skånskan - 03 mar 16 kl. 09:53

Mänskliga rättigheter tema för filmfestival i Lund

Fyra frågor Kulturredaktionen ställer fyra frågor till Morten Kjaerum som är chef för Raoul Wallenberg-institute som tillsammans med biograf Kino i Lund arrangerar Lund Human Rights Film Festival 4-7 mars.Hur fick ni idén till den här filmfestivalen?
– Idén fick vi när vi deltog i en Human Rights Film Festival i Turkiet där vi också har ett av våra kontor.

DN - 20 mar 15 kl. 00:05

”Mänskliga rättigheter måste väga tyngre än näringspolitik”


Ny lagstiftning. Respekt för mänskliga rättigheter måste vara en ledstjärna i alla våra utrikesrelationer även när det är obekvämt. I den nya vapenexportlagstiftningen bör definitionerna av diktatur och brott mot mänskliga rättigheter skärpas, och p­artierna måste kunna ställas till svars för sina beslut, skriver fyra folkrörelser..

DN - 10 maj 13 kl. 00:05

?Mänskliga rättigheter hotade efter 11 september?

Sorglig vändning. Det är fel att tro att man kan ?föra krig?

SR - 20 nov 13 kl. 09:30

Kritik mot Sverige: Utländska arbetares löner brott mot mänskliga rättigheter

De villkor som i dag gäller för utländska företag med egen personal som arbetar i Sverige är ett brott mot mänskliga rättigheter. Kritiken mot svensk lagstiftning kommer från Europarådet i dag och gäller de lagar riksdagen klubbade igenom efter EU-domstolens uppmärksammade dom i Vaxholmsfallet..

SVT - 12 jul 17 kl. 10:08

Europadomstolen: Förbjuda niqab inte brott mot mänskliga rättigheter

Europadomstolen har beslutat att Belgiens förbud mot niqab, alltså en slöja som även täcker hela ansiktet förutom ögonen, inte är ett brott mot mänskliga rättigheter, uppger BBC..

SR - 28 jun 14 kl. 09:23

Eritrea ska granskas för brott mot mänskliga rättigheter

FN:s råd för mänskliga rättigheter ska göra en utredning om de mänskliga rättigheterna i Eritrea, liknande de undersökningar som gjorts kring Syrien, Nordkorea och Sri Lanka..

Sydsvenskan - 14 jun 13 kl. 06:30

Åklagare: Fimplögn brott mot mänskliga rättigheter

De dömda för mordet vid Persborg 2011 berövades sina mänskliga rättigheter.
Det hävdar chefsåklagare Håkan Roswall vid riksenheten för polismål.
I går stod polismannen inför rätta..

SR - 06 apr 14 kl. 04:00

Venezuelas president tillsätter råd för mänskliga rättigheter

I Venezuela har president Nicolas Maduro meddelat att han kommer tillsätta ett råd som ska utreda brott mot mänskliga rättigheter i landet. Beskedet kommer efter hård kritik från katolska kyrkan i Venezuela, som anklagar regeringen för att försöka skapa en totalitär regim..

SR - 16 maj 15 kl. 07:58

Sydsudans armé kränker mänskliga rättigheter

Sydsudans armé anklagas för grova brott mot mänskliga rättigheter under sin pågående offensiv mot rebellstyrkor. Försöken att medla i inbördeskriget i världens yngsta stat har brutit samman, och grannländerna fördömer nu starkt de många övergrepp som begås..

YLE - 05 jun 15 kl. 06:45

SS: Ranta till Syrien - "De döda har mänskliga rättigheter"

Rättsodontolog Helena Ranta har blivit tillfrågad om hon kan tänka sig att åka till Syrien om det blir någon form av fred i området under de närmaste åren. Och Ranta har sagt ja. - Jag kan inte säga nej om bara min ork räcker till, säger Ranta i Savon Sanomat.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Zelenskyj går mot storseger i Ukraina

Utmanaren Volodymyr Zelenskyj går mot en jordskredsseger i det ukrainska presidentvalet. Enligt en vallokalsundersökning får tv-komikern över 70 procent av rösterna i den avgörande omgången där han står mot den sittande ledaren Petro Porosjenko..

SR - 4 timmar sedan

Expert: Ser ingen koppling till tamilska tigrarna

Det är fortfarande oklart vem som är ansvarig för de dödliga attackerna i Sri Lanka. Leif Olsson, som tidigare arbetade med en nordisk observationsstyrka i Sri Lanka, tror inte att det är spänningarna från det avslutade inbördeskriget som ligger bakom..

SR - 5 timmar sedan

Svenska i Sri Lanka: En otrolig tragedi

Dödssiffran fortsätter att stiga efter de åtta bombdåd som skakat Sri Lanka under dagen. Över 200 har mist livet och över 400 har skadats. En person som befann sig på plats i Colombo i dag när attackerna skedde är svenska Ulrica Garcia Gomez..

SR - 6 timmar sedan

Titta in i EU-parlamentet

Den 26:e maj är det val till EU-parlamentet i Bryssel. För många är det fortfarande en mer okänd plats än den svenska Riksdagen i Stockholm. I den här Eko-specialen får du följa med in i EU-parlamentet där 751 parlamentariker och 6 400 tjänstemän har tjänstgjort den här mandatperioden..

SR - 7 timmar sedan

Zelenskyj ser ut att skrälla i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

SR - 7 timmar sedan

Panikscener på Sri Lanka efter explosionerna

Minst 190 personer är döda i Sri Lanka efter samordnade attacker mot kyrkor och hotell. Sjukhus, ambulanser och poliser arbetar intensivt efter attackerna..

SR - 8 timmar sedan

Namnbytet åter i fokus inför presidentvalet

I dag är det presidentval i Nordmakedonien. Det är första gången efter att landet bytt namn, och valet anses bli ett test av namnavtalet som regeringen slöt med Grekland tidigare i år..

SR - 8 timmar sedan

Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SR - 9 timmar sedan

UD: Inga uppgifter som skadade svenskar

Minst 156 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Av dessa är minst 35 utländska medborgare. Enligt UD finns det dock inte uppgifter om skadade svenskar..

SR - 10 timmar sedan

"Minoriteterna blir ännu mer utsatta efter dåden"

I Sri Lanka har det länge pågått konflikter mellan folkgrupper. Camilla Orjuela, professor i freds- och utvecklingsforskning, har följt Sri Lanka sedan 90-talet. – Det som har hänt är oerhört oroande, säger hon om söndagens bombdåd..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.