SvD > Kultur

Monday, 22 April, 17:57

SvD - 20 jul 11 kl. 13:20

Märkligt kvinnoöde i slavhandelns tidDick Harrison berättar om en svart affärskvinnas insats i slavhandeln..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Harrison

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Märkligt, kvinnoödei , slavhandelns, tid
Skånskan - 14 apr 18 kl. 11:00

”Känns lugnare på ett märkligt sätt”

Reportage - Härifrån och framåt Den kalla och eländiga våren har bjudit familjen Jeppsson på lite av varje.
Det har varit vanlig vardag men på ett annorlunda sätt. När det handlar om sjukdomen så innebär var tredje månad, som vanligt, röntgen i Hässleholm och bara ett par veckor därefter så bär det iväg för besked på Onkologiska avdelningen i Kristianstad.

Sydsvenskan - 29 maj 11 kl. 06:30

"Ge mig bara lite tid"

Förra året valdes barnrättsaktivisten Susana Villarán till Limas första kvinnliga borgmästare. Hon lovade vatten åt alla och ordning i trafikkaoset. Nu vädjar hon om tålamod.

BT - 28 aug 14 kl. 15:40

Forskare om skärpta straff: Märkligt

Alliansen lovar att skärpa straffen för allvarliga våldsbrott genom att höja minimistraffen. Lite märkligt, anser Brå-utredare vars forskning visar att straffen skärpts tydligt sedan 2010. Alliansen vill höja minimistraffen för dråp, synnerligen grov misshandel, grov misshandel, grovt rån, grov utpressning, grovt olaga hot och grovt olaga tvång.

DalaDemokraten - 16 jul 17 kl. 09:00

Historisk ledare: Kvinnoåret

Dala-Demokraten fyller hundra år och det är hundra år av ställningstaganden, i stort som i smått. Tidningen startades 1917 i en tid när arbetarrörelsen kämpade mot överklassförakt och borgarpress som gjorde vad de kunde för att ta död på den. I ett sekels tid har tidningen kämpat för de soldariska värdena och vi fortsätter att göra det än i dag..

SmålandsPosten - 06 maj 14 kl. 08:13

Magiskt om ett märkligt systerskap

Flickan som vandrade i öknen av författaren och poeten Vénus Khoury-Ghata drar in mig direkt i texten: Du är den första och den sista som stiger av.
I ett ljummet regn går du nedför sluttningen mot det grå hus där rum har reserverats åt dig för natten, en enda natt. Att romanen tillägnas Torgny Lindgren, som inspirerat denna parisiska född i Libanon gör mig nyfiken.

SmålandsPosten - 27 aug 14 kl. 06:59

Märkligt utspel av Socialdemokraterna

Det låter märkligt med Socialdemokraternas senaste utspel om att lova 5 000 nya traineejobb för unga inom sjukvården. Är inte sjukvården ett mer viktigt område än att man kan kasta in 5 000 arbetslösa ungdomar till ett så ansvarsfullt arbete?

Det finns säkert flera ungdomar som har anlag för ett vårdyrke, men långt ifrån alla, och för att den i dag slimmade sjukvårdspersonalen ska hinna med att ta hand om de nyanlända så krävs extra resurser direkt.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 15 kl. 08:56

Avskedskonsert med märkligt fokus

Malmösymfonikerna tog på torsdagen avsked av konserthuset. Orkestern borde ha spelat ”Ödessymfonin”. Vem vet vad som väntar när MSO klappar på dörren till Malmö Live?

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 08:56

Avskedskonsert med märkligt fokus

Malmösymfonikerna tog på torsdagen avsked av konserthuset. Orkestern borde ha spelat ”Ödessymfonin”. Vem vet vad som väntar när MSO klappar på dörren till Malmö Live?

Skånskan - 18 mar 17 kl. 05:02

Ordförande svarar: ”Väldigt märkligt”

Skurup Ordförande för Skurupshem, Roland Hansson (S), tycker att det är konstigt att Niklas Sjöberg söker en tjänst som han inte tänker ta om han erbjuds. ERWP.fif(0)– Det är väldigt märkligt att man söker en tjänst med de förutsättningarna.

Skånskan - 07 aug 18 kl. 14:00

”Märkligt utspel från KD”

Hörby Kommunstyrelsens ordförande Susanne Meijer (S) bemötte under måndagen skriftligen den kritik som Kristdemokraterna framförde i lördagens tidning.Kristdemokraterna i Hörby framförde i lördagens tidning att de anser att Susanne Meijer gör fel som plockar ut arvode från kommunen de fem dagar i sommar som hon extraknäckt som distriktssköterska på sin gamla arbetsplats i Eslöv.
– Även om det inte är reglerat i lag är det omoraliskt av henne att inte avstå från kommunalrådsarvodet när hon jobbar som sjuksköterska.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 06:30

Svängigt "kvinno- party" kom loss till slut

Re:Orient, Moriskan, Malmö, 10/9
ESMA REDZEPOVA. Oh, vilket party! Men det tog väldigt lång tid för det att komma loss på allvar, en och en halv timme.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.