Dagens Medicin > Nyheter

Sunday, 21 April, 19:10

Dagens Medicin - 20 jul 11 kl. 14:07

Sjuksköterska gripen för insulinmordenEn 26-årig sjuksköterska har gripits som misstänkt för att ha mördat tre patienter på ett brittiskt sjukhus med insulin..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuksköterska, gripenför , insulinmorden
Expressen - 23 jan 19 kl. 16:56

Sjuksköterska gripen – efter att kvinna i utsatt tillstånd fött barn

En 36-årig sjuksköterska är gripen efter att en kvinna i vegetativt tillstånd fött barn. Mannen misstänks nu för våldtäkt, skriver amerikanska medier..

SvD - 01 apr 16 kl. 07:22

Sjuksköterska gripen för massmord på patienter

En italiensk sjuksköterska har gripits misstänkt för att ha gett dödande injektioner till 13 patienter, rapporterar flera italienska medier..

Expressen - 29 mar 14 kl. 08:31

Tre patienter mördade – sjuksköterska gripen

Han ska ha förgiftat droppet så att tre personer dog. Nu misstänks den brittiska sjuksköterskan för mord - och för att ha försökt skada och förgifta ytterligare ett 30-tal patienter..

Barometern - 14 dec 13 kl. 12:53

Sjuksköterska, i?alla fall ibland?

Jag arbetar som sjuksköterska på en medicinavdelning på Kalmar sjukhus, åtminstone en del av tiden. På min avdelning finns cirka tio undersköterskor och cirka 30 sjuksköterskor.
På en avdelning är det mycket som ska fungera och flyta på för att patienter ska få god och säker vård.

Barometern - 14 dec 13 kl. 12:53

Sjuksköterska, i alla fall ibland?

Jag arbetar som sjuksköterska på en medicinavdelning på Kalmar sjukhus, åtminstone en del av tiden. På min avdelning finns cirka tio undersköterskor och cirka 30 sjuksköterskor. På en avdelning är det mycket som ska fungera och flyta på för att patienter ska få god och säker vård.

Kristianstadsbladet - 29 mar 14 kl. 05:53

Sjuksköterska misstänks för giftmord

En manlig sjuksköterska har gripits, misstänkt för att ha mördat tre patienter på ett sjukhus i Stockport utanför Manchester, rapporterar brittiska medier.
Polisen har arbetat med fallet sedan sommaren 2011 och den gripne är anklagad för att ha blandat gift i patienternas dropp med saltlösning.Tidigare har en kvinnlig sjuksköterska gripits för samma mord.

BT - 29 mar 14 kl. 05:53

Sjuksköterska misstänks för giftmord

En manlig sjuksköterska har gripits, misstänkt för att ha mördat tre patienter på ett sjukhus i Stockport utanför Manchester, rapporterar brittiska medier. Polisen har arbetat med fallet sedan sommaren 2011 och den gripne är anklagad för att ha blandat gift i patienternas dropp med saltlösning.Tidigare har en kvinnlig sjuksköterska gripits för samma mord.

Sydsvenskan - 08 sep 13 kl. 06:30

Manlig sjuksköterska kunde utmana ödet

FRÅGA: Skulle du vilja redogöra för bakgrunden till uttrycket ?att (inte) utmana ödet?, som man fortfarande kan höra då och då?

SmålandsPosten - 10 jan 14 kl. 06:12

Sjuksköterska misstänks för urkundsförfalskning

Sjuksköterskan vid den Rättspsykiatriska region­kliniken som påstod att verksamhetschefen godkänt flera visitationer har nu åtalats. Sjuksköterskan misstänks för urkundsförfalskning. ”Jag ser mycket allvarligt på att en legitimerad sjuksköterska i sin tjänstgöring använder mitt för- och efternamn och titulatur för att genomföra en tvångsåtgärd som också är påtagligt överdriven och mycket kränkande för patienterna”, är verksamhetschefen Anita Åkessons formulering i anmälan.

SN - 11 sep 13 kl. 06:39

Falsk sjuksköterska stal mediciner på lasarettet

Kvinnan var klädd som sjuksköterska. Hon gick omkring på avdelningarna på Nyköpings lasarett som hon arbetade där. Nu är hon gripen misstänkt för bedrägeri av narkotikaklassade läkemedel..

SmålandsPosten - 02 sep 17 kl. 19:51

Sjuksköterska felaktigt gripen på sjukhus

En sjuksköterska i Salt Lake City i USA har fått en ursäkt av polisen sedan hon felaktigt gripits under bryska former på sin arbetsplats efter att ha vägrat ta ett blodprov från en medvetslös patient, rapporterar CNN. Två poliser har tagits ur tjänst under utredningen.(TT).

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 13:08

Rätt att återkalla kurspoäng utreds

Ska personer som antagits efter fusk kunna bli av med de högskolepoäng de tagit? Det ska en statlig utredning klarlägga..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 12:57

Skärpt sekretess kan påverka pris och tillgång på läkemedel

Den omtalade sekretessbeläggningen av statistik för enskilda läkemedel påverkar nu beslut hos läkemedel hos Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 11:04

Dålig koll på konsten i Kronoberg

Region Kronoberg har tappat bort konst för miljonbelopp. De egna revisorerna är inte imponerade..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 10:58

”Vi har verkligen jobbat hårt och inte minst jag”

På onsdagen valde regionfullmäktige i Jämtland Härjedalen att inte bevilja ansvarsfrihet till den tidigare regionstyrelsen..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 10:31

Region Skåne fortsätter hyra sjukhuslokaler

Region Skåne kommer även i fortsättningen att hyra lokaler för det privat drivna sjukhuset i Simrishamn. Det har servicenämnden beslutat..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 07:52

Patienter i kläm när journaler slukar tid

Läkare i början av sin kliniska karriär verkar spendera betydligt mer tid framför datorn än med sina patienter, enligt en ny amerikansk studie..

Dagens Medicin - 18 apr 19 kl. 07:00

”Satsa på ett yrkeslivslångt lärande”

Det yrkeslivslånga lärandet får direkta konsekvenser för hälso- och sjukvårdens kvalitet och påverkar möjligheten att ge en god och jämlik vård, skriver Ida Kåhlin, förbundsordförande för Sveriges Arbetsterapeuter..

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 20:01

Livstecken i grishjärnor timmar efter döden

Amerikanska forskare har lyckats återställa viss cellulär aktivitet i grisars hjärnor fyra timmar efter att djuren dött. Spännande fynd, anser en svensk expert.

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 14:47

Lutar åt historiskt nej till ansvarsfrihet

Regionfullmäktige i Jämtland Härjedalen ser i dag ut att ställa den tidigare regionstyrelsen personligt ansvarig för den blödande ekonomin..

Dagens Medicin - 17 apr 19 kl. 11:46

Läkarutbildningen lockar färre

Färre vill utbilda sig till läkare. Samtidigt ökar intresset för att bli sjuksköterska. Det står klart när UHR summerar antalet anmälningar som kommit in till höstens utbildningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.