Expressen > Nyheter

Sunday, 21 April, 21:19

Expressen - 20 jul 11 kl. 13:05

Mitträcken kunde ha räddat deras livDe tre som omkom i gårdagens svåra trafikolycka utanför Mark kunde ha varit vid liv idag. - Hade det funnits mitträcke hade vi inte haft den här olyckan. Det är en stor tragedi, säger Jens Möller på trafikverket. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Mark, Jens Möller

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mitträckenkunde ha , räddatderas , liv
YLE - 26 nov 14 kl. 03:39

Mitträcken räddar liv, men är dyra att bygga

Mitträcken på landsvägarna räddar liv men de är för dyra att bygga, säger man på Trafikverket. För närvarande har vi bortsett från motorvägarna omkring 200 kilometer landsväg med mitträcken. - Jag tror på dem eftersom mitträcken är ett enkelt sätt att minska dödsoffer i trafiken, säger trafiksäkerhetschef Auli Forsberg på Trafikverket.

Skånskan - 02 sep 14 kl. 07:47

Mitträcken räddar liv


Efter att nollvisionen lanserades för 19 år sedan hände mycket i både trafikmiljön och bilarna.
En ny studie från Trafikverket visar att åtgärderna verkligen fick ner dödstalen.
Allra effektivast var mitträcken..

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 05:45

Mitträcken effektiv livräddare

Efter att nollvisionen lanserades för 19 år sedan hände mycket i både trafikmiljön och bilarna.En ny studie från Trafikverket visar att åtgärderna verkligen fick ner dödstalen.Allra effektivast var mitträcken.

BT - 02 sep 14 kl. 05:45

Mitträcken effektiv livräddare

Efter att nollvisionen lanserades för 19 år sedan hände mycket i både trafikmiljön och bilarna. En ny studie från Trafikverket visar att åtgärderna verkligen fick ner dödstalen.Allra effektivast var mitträcken.

SVT - 13 nov 14 kl. 06:53

Ny undersökning: ”Mitträcken hade räddat minst 130 liv”

Sedan Nollvisionen lanserades i trafiken för närmare 20 år sedan har antalet döda och skadade minskat kraftigt. Men, enligt en ny undersökning av Trafikverket och Motormännen, hade minst 130 liv kunnat räddats de senaste åren om Europavägarna i Sverige haft fler mitträcken..

SvD - 13 nov 14 kl. 15:26

Mitträcken hade kunnat rädda 130 liv

De senaste fem åren har 164 personer dött i trafikolyckor på svenska Europavägar som inte varit mötesseparerade. Mitträcken hade förmodligen räddat livet på 130 av dessa, enligt en beräkning som intresseorganisationen Motormännens tidning Motor har gjort..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 14 kl. 15:40

Mitträcken hade kunnat rädda 130 liv

De senaste fem åren har 164 personer dött i trafikolyckor på svenska Europavägar som inte varit mötesseparerade. Mitträcken hade förmodligen räddat livet på 130 av dessa, enligt en beräkning som intresseorganisationen Motormännens tidning Motor har gjort. — Det finns fortfarande många vägsträckor i Sverige, där riskerna är höga, som bör mötessepareras..

Expressen - 13 nov 14 kl. 15:34

Mitträcken hade kunnat rädda 130 liv

GÖTEBORG. De senaste fem åren har 164 personer dött i trafikolyckor på svenska Europavägar som inte varit mötesseparerade. Mitträcken hade förmodligen räddat livet på 130 av dessa, enligt en beräkning som intresseorganisationen Motormännens tidning Motor har gjort..

Sydsvenskan - 13 nov 14 kl. 15:43

Mitträcken hade kunnat rädda 130 liv

De senaste fem åren har 164 personer dött i trafikolyckor på svenska Europavägar som inte varit mötesseparerade. Mitträcken hade förmodligen räddat livet på 130 av dessa, enligt en beräkning som intresseorganisationen Motormännens tidning Motor har gjort..

BT - 13 nov 14 kl. 15:26

Mitträcken hade kunnat rädda 130 liv

De senaste fem åren har 164 personer dött i trafikolyckor på svenska Europavägar som inte varit mötesseparerade. Mitträcken hade förmodligen räddat livet på 130 av dessa, enligt en beräkning som intresseorganisationen Motormännens tidning Motor har gjort. - Det finns fortfarande många vägsträckor i Sverige, där riskerna är höga, som bör mötessepareras.

BT - 13 nov 14 kl. 21:53

Mitträcken hade kunnat rädda 130 liv

De senaste fem åren har 164 personer dött i trafikolyckor på svenska Europavägar som inte varit mötesseparerade. Mitträcken hade förmodligen räddat livet på 130 av dessa, enligt en beräkning som intresseorganisationen Motormännens tidning Motor har gjort. – Det finns fortfarande många vägsträckor i Sverige, där riskerna är höga, som bör mötessepareras.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Två skadade i fyrhjulingsolycka – ambulanshelikopter på plats

Två personer uppges ha skadats i en fyrhjulingsolycka i Smedjebacken i Dalarna.Ambulans och ambulanshelikopter har larmats till platsen. .

Expressen - 45 minuter sedan

Mimmi, 28, fotade snusket på sjukhuset: ”Ovärdigt”

Mimmi Gustavsson, 28, var häromdagen inskriven på Linköpings universitetssjukhus. När hon kom till sin avdelning möttes hon av en mardrömssyn. – Det är inte värdigt.

Expressen - 1 timme sedan

Polischefen: Mordoffren kan ha lurats in i bakhåll

De två männen mördades alldeles intill ett seniorboende i stadsdelen Fredriksdal i Helsingborg.Polisen utesluter inte att de lurats in i ett bakhåll.– De kan mycket väl ha varit så, säger Sven Holgersson, polisområdeschef i Helsingborg..

Expressen - 1 timme sedan

Ystad saltsjöbad utrymt efter brand

Det har kommit in flera brandlarm på spahotellet Ystad saltsjöbad på söndagskvällen.Efter rökutveckling på flera våningsplan har byggnaden utrymts, rapporterar Sydsvenskan..

Expressen - 1 timme sedan

Volodymyr Zelenskiy, 41, vinner valet i Ukraina

Komikern Volodymyr Zelenskiy, 41, blir Ukrainas nya president. Sittande presidenten Petro Porosjenko har erkänt sig besegrad, skriver AFP. Enligt första vallokalundersökning tar komikern en jordskredsseger.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Barn påkörd av buss – svårt skadad

En pojke i 5-8-årsåldern ska ha blivit påkörd av en buss vid Ikeas busshållplats i Älmhult strax före 18-tiden på söndagen.Enligt polisen ska pojkens tillstånd vara allvarligt. .

Expressen - 2 timmar sedan

Bil körde av väg in i trädgård – fyra skadade

En bil har kört av vägen i Falkenbergs kommun.Den hamnade i en trädgård.– Fyra personer har skadats, en av dem allvarligt, säger Magnus Nordkvist, vakthavande befäl i region Väst..

Expressen - 2 timmar sedan

Meghan saknades när drottningen fyllde 93

Drottning Elizabeth firade sin födelsedag med bland andra prins Harry och hertiginnan Kate. Samtidigt lyste gravida Meghan med sin frånvaro – men skickade en grattishälsning till svärmodern. ”Önskar dig en underbar dag!

Expressen - 2 timmar sedan

Bombattackerna i Sri Lanka – detta har hänt

Över 200 människor har dött efter flera bombattacker i Sri Lanka. Totalt har åtta bomber utlösts och attackerna bedöms vara kordinerande. Här är allt vi vet.

Expressen - 2 timmar sedan

Klocka 19: Vallokalerna stängs i Ukraina

Klockan 19 svensk tid stängs vallokalerna i ett av märkligaste presidentvalen i modern tid – då en komiker och skådespelare, som gärna kallar sig ”clown”, väntas ta hem en jordskredsseger över sittande presidenten i Ukraina. Volodymyr Zelenskiy, 41, ska ta över ett land som befinner sig i krig med omfattande korruption och utbredd fattigdom. – Det kan bli roligt först, men smärtan kommer senare, varnade president Petro Poroshenko, 53, enligt nyhetsbyrån AP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.