Västerbottens Folkblad > Nyheter

Wednesday, 24 April, 21:26

Västerbottens Folkblad - 20 jul 11 kl. 12:46

Han försöker simma ? över KvarkenUMEÅ 65 kilometer simning ? över havet. Nu gör Thomas Cardenström sitt tredje försök att simma över Kvarken. DYKER I. Thomas Cardenström gör sitt tredje försök att simma över Kvarken.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Kvarken, UmeÅ, Thomas Cardenström, Dyker, Cardenström, FOTO, MONIKA NILSSON

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han försöker, simmaöver , Kvarken
Uppsalanyheter.se - 10 okt 15 kl. 22:18

Försökte köra på polis, sen simma ifrån dem

En 19-årig man är misstänkt för försök till grov misshandel sedan han först försökt att köra på en polis och senare också försökt att fly genom att simma över Fyrisån.En 19-årig man är misstänkt för försök till grov misshandel sedan han först försökt att köra på en polis och senare också försökt att fly genom att simma över Fyrisån.   En förare som via sitt trafikbeteende var utlarmad hos polisen blev återigen aktuell när bilen dök upp vid Biltema och på nytt framförs på ett anmärkningsvärt sätt.

YLE - 09 jan 19 kl. 15:51

Fler åker över Kvarken – Wasaline fortsatte växa

Förra året åkte över 212 000 passagerare med Wasa Express mellan Vasa och Umeå. Det är drygt 12 000 fler än året innan. Också passagerarfordonen och fraktmängden ökade..

YLE - 31 maj 17 kl. 18:06

Allt fler besöker världsnaturavet

Mellan 300 000 och 350 000 personer besöker Kvarkens världsnaturarv varje år och enligt dem som jobbar inom turismbranschen blir besökarna fler för varje år. Det man nu efterlyser är fler bäddplatser för att turisterna inte ska behöva lämna världsarvet till natten. I området finns idag ungefär 400 bäddplatser utspridda på stugor i olika delar av världsnaturarvet.

YLE - 16 jun 16 kl. 12:06

Mer service nödvändigt om turismen i Kvarken ska öka

Tydligare mål med marknadsföringen och fler vågade satsningar i skärgården. Tomas Häyry och Rurik Ahlberg tror på Kvarken. Vasas stadsdirektör Tomas Häyry är nöjd med marknadsföringen för Kvarken men efterlyser klarare mål.

YLE - 17 jun 16 kl. 12:12

De vill ha mer geologisk turism i Kvarken

Många av turistbroschyrerna om bland annat moränerna i Kvarken är tio år gamla. Det måste det bli en ändring på, säger specialforskare Peter Edén på Geologiska forskningscentralen. - Geologi är fantastiskt bara man får fram det på ett bra sätt.

YLE - 12 sep 17 kl. 10:42

Larmet går på Wasa Express på torsdag - stor olycksövning på Kvarken

På torsdag kan man såväl se som höra en storolycksövning utanför Vasa. Övningen inleds med en brand på bildäcket på Wasa Express. Flera myndigheter och frivilliga är involerade i övningen som går under namnet Sommarö.

HBL - 10 jul 14 kl. 04:14

Allt fler finländare kan simma – ändå drunknar folk som förr

Andelen simkunniga i Finland ökar stadigt, men sakta. Sämst är simkunnigheten bland 55-åringar och äldre, av dem kan endast varannan simma 200 meter. Det svala vädret i juni påverkar inte antalet drunkningsolyckor på årsnivå.

YLE - 29 mar 17 kl. 15:50

Han vill blåsa liv i vårdsamarbetet över Kvarken

Efter en paus på ett par år lyfts nu sjukvårdssamarbetet mellan Vasa och Umeå upp igen. Och den här gången finns också Seinäjoki med. Landstingsrådet Nicklas Sandström ser det som realistiskt, bara viljan finns.

YLE - 27 dec 14 kl. 08:00

Kvarken Ports ska synas på kartan

Från och med årsskiftet bildar Vasa och Umeå det gemensamma hamnbolaget Kvarken Ports. I båda städerna ser man det som viktigt för att få större muskler på marknaden. Ägandet fördelas 50-50, precis som med passagerartrafiken över Kvarken (Wasa Express).

YLE - 02 jun 15 kl. 04:23

Kvarken Ports vill ha fraktlinje till Vasa

Fem fraktlinjer utgår från Umeå hamn, noll från Vasa. Nu vill nya hamnbolaget Kvarken ports få till stånd en fraktlinje från Vasa hamn. Umeå och Vasas gemensamma hamnbolag Kvarken Ports har funnits ett halvt år.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 15 minuter sedan

[PLUS] 4 snabba efter A3:s förlust

A3 basket förlorade första SM-finalen mot Högsbo med 63-68. Så här analyserar sportens Gustav....

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

”Benskörhet är en folksjukdom”

En bentäthetsmätare vid Lycksele lasarett är en bra början för en jämlik vård för befolkningen i Västerbottens läns inland, skriver Karin Norlander (S) och Kent Eriksson (S), Lycksele. Osteoporos, i dagligt tal benskörhet, är en folksjukdom, i stort sett okänd och gravt underbehandlad. En allmänt rådande missuppfattning är att det skulle vara en kvinnosjukdom trots […].

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Saxnäsbolaget måste energieffektivisera – kostnaderna är för höga

Fastighetsbolaget Saxnäs Hotell & Konferens har ansökt om företagsrekonstruktion. Bakgrunden är....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Nätläkare får miljoner – till vilken nytta?

Nätläkare kostar sjukvården miljoner, och kostnaderna ökar snabbt även i Västerbotten. – Inget....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Vården varnar: ”Får inte ta resurser från multisjuka äldre”

Både läkareföreningen och Vårdförbundet ser flera nackdelar och risker med digitala läkare. –....

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Stora skogsbränder i södra Sverige – så ser läget ut i Västerbotten

I södra Sverige har skogsbränderna redan tagit fart på många håll. I Västerbotten är läget än så länge stabilt men brandförsvaret har redan börjat rusta för det som komma skall. – Jag känner mig lugn.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

Brist på brandmän inför sommaren

På många håll i landet är det svårt att rekrytera deltidsbrandmän, förra sommarens stora skogsbränder har aktualiserat frågan om vilken ersättning de får. Inför sommaren är en av räddningstjänstens största utmaningar att få tag på tillräckligt med kompetent personal menar Magnus Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Umeå. Förra sommarens bränder har visat att det […].

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

Bil kör på fel sida av vägen

En bilist kör i hög hastighet i fel körriktning på väg 363. Polisen har fått in flera samtal om att en bil kör på fel sida av vägen på väg 363, mellan Tavelsjö och Vindeln, i riktning mot Vindeln. – Vi är ute med bil och söker den, uppger polisens RLC-befäl.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Live: Följ finaldramat

A3 Baskets jakt på SM-guldet inleds på tisdagskvällen – följa dramat direkt på Sportsajten!.

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] Björklöven i slutskedet av tränarjakten

För en månad sedan blev det klart att Jesper Jäger inte fortsätter som assisterande tränare i....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.