Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 18 April, 21:44

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 12:38

Automatiska brandlarm utslagna



Fel p vissa automatiska brandlarm i Hgans och ngelholm gr att larmen inte nr SOS-alarm. Det innebr att larmen mste ringas in p egen hand till 112 om det brjar brinna ngonstans. Helsingborgs brandfrsvar frsker nu att lsa problemet. Dr tror man att larmen kan fungera igen vid 14.30-tiden i dag, skriver Helsingborgs Dagblad p ntet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Automatiska, brandlarm, utslagna
TA - 08 jul 11 kl. 11:08

Automatiska brandlarm ur funktion

Larmöverföringen mellan automatiska brandlarm i södra Sverige och SOS Alarm är ur funktion. Även andra automatiska larm, till exempel på banker, är drabbade.
?

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 12 kl. 22:41

Allt fler skolor får automatiska brandlarm

I juni 2010 skrev NST om hur det i de flesta av kommunens egna skolbyggnader fortfarande saknades sådana automatiska brandlarm med vidarekoppling till SOS som räddningstjänsten rekommenderar.Istället för brandlarm fick skolpersonalen lita till brandvarnare i kombination med skolans högtalaranläggningar när lokalerna ska utrymmas..

Expressen - 08 jul 11 kl. 14:02

Automatiska brandlarm ur funktion

MALMö. Larmöverföringen mellan automatiska brandlarm i södra Sverige och SOS Alarm är ur funktion. Felet uppstod under fredagsmorgonen.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 11:52

Problem med automatiska brandlarm i NV-Skåne

Det har uppstått ett fel med larmöverföringen från vissa automatiska brandlarm i Ängelholm och Höganäs. Vid brand måste man därför ringa 112.I nuläget hoppas man kunna lösa problemet vid 14.

Kristianstadsbladet - 15 mar 17 kl. 14:25

Störningar i systemet med automatiska brandlarm

Det är problem med de automatiska brandlarmen i hela Kristianstads kommun. Överföringen av larmen till räddningstjänsten fungerar inte och felsökning pågår..

Barometern - 22 aug 14 kl. 17:16

Åska orsakade brandlarm och översvämning

Det kraftiga åskovädret på fredagseftermiddagen gjorde att räddningstjänsten fick rycka ut på automatiska brandlarm. Bland annat blev det kortslutning i pannrummet på sjukhuset. Någon brand hade dock inte uppstått i någon av de byggnader där det automatiska brandlarmet utlöstes av blixtnedslag.

Nya Wermlands Tidningen - 23 jan 13 kl. 11:38

Tre brandlarm på kort tid

Mellan klockan 10.40 och 11.00 på onsdagen fick räddningstjänsten i Karlstad åka ut på tre automatiska brandlarm..

SvD - 04 jan 15 kl. 10:01

Falska brandlarm kostar miljoner

Av de automatiska brandlarm som utlöstes i Storstockholm 2013 krävde bara fyra procent en brandinsats. Då brandförsvaret måste rycka ut även på övriga 96 procent innebär det cirka 30 miljoner i extrakostnader för kommunerna, och därmed skattebetalarna. Många falsklarm beror på felinställda detektorer och slarv..

GöteborgsPosten - 16 mar 15 kl. 21:22

Väldoft lurar brandlarm

Att gå till överdrift är inget att rekommendera. Det gäller särskilt för alla som gör sig fina.För mycket väldoft i sprejform kan faktiskt dra i gång automatiska brandlarm..

Sydsvenskan - 20 aug 15 kl. 08:10

Brandlarm i Eksjö kopplades bort

Det har funnits automatiska brandlarm i det gamla trähuset som brann ner i Eksjö i helgen. Men larmsystemet, som var länkat direkt till larmcentralen och Räddningstjänsten, kopplades för flera år sedan bort av kostnadsskäl, uppger P4 Jönköping.Larmen ingick i ett projekt som kommunen, länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet finansierade och fanns installerade i ett 60-tal lägenheter, butiker, soprum och portar i fem fastigheter i området.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Dålig start på påsktrafiken – flera olyckor och haverier på E6

Helgfirare och pendlare fastnade i köer..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kvinna rånades efter annons på Blocket

En kvinna rånades på torsdagskvällen efter att ha lagt ut en försäljningsannons om två smycken på Blocket. En man som uppgav att han var intresserad av att köpa smyckena, ett av dem ett örhänge prytt med ädelstenar, kontaktade kvinnan, som bjöd mannen t.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Falun till SM-final – repris mot Storvreta

I fjol förlorade Falun SM-finalen mot Storvreta med 2–6. I år får innebandyklubben från Dalarna chans till revansch mot Uppsalalaget. Efter en vändning och 4–3-seger i den femte semifinalen hemma mot Mullsjö är Falun finalklart efter 4–1 i matchserien i.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Madonna upprätthåller illusionen med en fjäderlätt sommarhit

Hon är den första åldrande popstjärnan och kommer att visa vägen för andra..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Quiz: Vad vet du om drakar?

Game of thrones-febern rasar över världen. I centrum för handlingen; drakar..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sociala förmågor formade våra ansikten

Utvecklingen av människans förmåga att kommunicera med hjälp av ansiktsmusklerna gick hand i hand med förändringar av vår ansiktsform. Det konstaterar en grupp forskare som tror att denna icke verbala kommunikation har varit avgörande för vår arts överl.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

”Rysslandsrapporten är en seger för Trump”

Forskare: ”Han kan fortsätta påstå att han varit utsatt för en förtalskampanj”..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fredriksdal utsatt för kopparstöld – nattliga tjuvar allt vanligare

”Vi är sårbara även om vi har stängsel runt om.”.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kortslutning misstänkt brandorsak i Paris

En kortslutning misstänks ligga bakom den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris tidigare i veckan, uppger en talesperson för Parispolisen. Än så länge utreds branden som en olyckshändelse, och hittills har ett 40-tal personer hört.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Soilwork gör sällsynt spelning på hemmaplan i Helsingborg

Spelar på Helsingborg rockfest på Sundspärlans utescen i augusti..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.