SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 07:24

SR - 20 jul 11 kl. 12:23

Kontrollprogram mot Ehec infördes aldrigFärre svenskar skulle insjukna i Ehec om myndigheterna agerat mer för att stoppa spridningen av sjukdomen. Redan för tre år sedan beslutades om ett kontrollprogram, men det har inte genomförts..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ehec

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kontrollprogrammot , Ehec, infördes, aldrig
SR - 02 jan 17 kl. 06:00

Fler museibesök sen fri entré-reformen infördes

Det har snart gått ett år sen den fria entré-reformen infördes på 18 statliga svenska museer. För Världskulturmuseerna har antalet besökare ökat med runt 40 procent sen reformen infördes jämfört med samma period 2015..

Cornucopia - Igår: 09:09

När infördes alla dessa lov i skolan?

Just nu är det den kristna högtiden påsk och därför är det påsklov denna eller nästa vecka i skolorna runt om i landet. Men när infördes alla dessa lov man numera har i skolan?
Universitetet i Wien från vinterns föreläsning får väl illustrera detta.

Nyhetskanalen - 16 aug 12 kl. 11:33

Få fall efter Ipredlagen infördes

När Ipredlagen infördes 1 april 2009 trodde regeringen att det skulle leda till 400-800 fall per år. En utvärdering visar nu att det endast varit elva ärenden fram till i juni i år.Ipredlagen ger rättighetsinnehavare rätt att begära ut ip-adresser till misstänkta illegala fildelare.

DN - 04 jan 16 kl. 00:51

Ilska och irritation när id-kontrollerna infördes


Securitasvakter i gula västar fotograferade alla passagerares id-kort eller pass med mobiltelefoner när id-kontrollerna mellan Danmark och Sverige infördes vid midnatt, natten mot måndagen. ”Det är fruktansvärt integritetskränkande”, säger Gina Vaagseth som var en av de första resenärer som kontrollerades..

Länstidningen i Jämtland - 21 mar 18 kl. 14:07

Kraftig minskning av paket från Kina sedan momsavgift infördes – och ännu längre leveranstider

Från 150 000 paket kinesiska prylar om dagen till 50 000 paket. Det är resultatet av den momsavgift som infördes i början av mars. Det skriver Dagens Nyheter..

SmålandsPosten - 21 apr 18 kl. 14:59

Kalkning infördes för att rädda fisken

Sjökalkning infördes för att rädda fisken i de svenska sjöarna. Men den tidigare föreställningen att försurningen riskerade att döda våra skogar var en villfarelse..

SR - 14 sep 18 kl. 06:00

Därför infördes det kritiserade betygssystemet

Dagens betygssystem i skolan var kritiserat redan innan det infördes 2011.- Bedömningstekniskt är det hopplöst att försöka åstadkomma en likvärdig bedömning av det, säger professor Anders Jönsson..

Barometern - 06 feb 19 kl. 14:41

Larm från hemtjänstpersonal: För hög stressnivå efter digital planering infördes

Hemtjänstpersonal i Madesjö slår larm om för hög arbetsbelastning. Stressen ska ha ökat sedan det digitala planeringsverktyget Intraphone infördes. Nu ska kommunen utreda situationen..

Skånskan - 04 jan 17 kl. 08:07

Ett år sedan id-kontrollerna infördes

Öresund Idag onsdag är det ett år sedan Sverige införde krav på id-kontroller av resenärer med tåg, buss och båt mellan Danmark och Sverige och Danmark införde en gränskontroll. ERWP.fif(0)Facit har blivit betydligt färre asylsökande, färre tågresenärer och fler bilister över Öresund.

Skånskan - 17 dec 18 kl. 08:28

Hundra år sedan rösträtten infördes

Inrikes För exakt hundra år sedan beslutade en extrainkallad riksdag beslutet att införa allmän och lika rösträtt i Sverige.
Idag firas därför demokratins dag i riksdagen.År 1918 gick de konservativa i landet med på en rösträttsreform efter påtryckningar från liberaler och socialdemokrater.

Sydöstran - 15 jun 18 kl. 16:00

1801 infördes förbud mot tiggeri

I Eskilstuna råder nu enighet över blockgränserna för att bekämpa tiggeriet. SAP och M har enats om att införa plikt om att ansöka om tillstånd för att tigga. Ett sådant kan erhållas hos polisen för 150 kronor.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli..

SR - 30 minuter sedan

Två miljarder till att sanera från Agent Orange

Fyrtio år efter Vietnamkrigets slut lägger USA närmare två miljarder kronor på ett projekt för att sanera rester av avlövningsmedlet Agent Orange, rapporterar BBC..

SR - 45 minuter sedan

Flera explosioner i Sri Lanka

I flera delar av Sri Lanka har explosioner inträffat vid kyrkor och hotell, uppger lokala poliser..

SR - 3 timmar sedan

Myndigheters flygutsläpp fortsätter öka

Statliga myndigheters utsläpp av koldioxid från flygresor ökade förra året för andra året i rad, visar Naturvårdsverkets senaste redovisning till regeringen..

SR - 4 timmar sedan

Matsvinnet halverades med ny metod

På två år har köken i Göteborgs stad halverat matsvinnet. De lyckade arbetsmetoderna sprids nu i hela landet av Livsmedelsverket..

SR - 14 timmar sedan

Sámi Grand Prix firar 30 år

I kväll är det 30-års jubileum för Sámi Grand Prix, den samiska motsvarigheten till melodifestivalen. Varje år tävlar bidrag från hela Sápmi i två klasser; sång och jojk:.

SR - 15 timmar sedan

Tufft för statligt reservdelsbolag

Det statliga reservdelsbolaget Orio går knackigt. I fjol blev det förlust, företaget varslade i början av året ännu mer personal och värdet på bolaget har rasat de senaste åren..

SR - 15 timmar sedan

Nya protester i Paris — över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SR - 15 timmar sedan

Libyer kommer till Tunisien

De uppblossade striderna i Libyen märks även i grannlandet Tunisien. Det pågår dagligen en handel över gränsen mellan de två länderna, men det är påtagligt många fler libyer som nu rör sig på den tunisiska sidan..

SR - 15 timmar sedan

Danmark vill införa cybervärnplikt

Cyberkrigföring blir i allt högre grad en realitet i världen och länder rustar sig för försvar mot cyberattacker. I Danmark vill regeringen inleda försök med cybervärnplikt från årsskiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.