SR > Nyheter

Sunday, 21 April, 07:23

SR - 20 jul 11 kl. 12:01

Religiöst våld gynnar Syriens regimOron för utvecklingen i den syriska staden Homs växer. I går dödades minst 13 människor som deltog i en begravning för de tio som dödades i måndags..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Syriens, Homs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Religiöst, våld, gynnar, Syriens, regim
SVT Debatt - 28 aug 13 kl. 11:22

Amerikansk attack kan slå tillbaka mot Syriens kristna

SYRIENKRIGET Efter den fruktansvärda gasattacken kommer ett amerikanskt angrepp mot Assads styrkor allt närmare. Men samtidigt strömmar rapporter in om den religiösa rensning som Syriens al-Qaida-kopplade rebellgrupper nu ägnar sig åt. ”Konvertera till islam eller fly” är budskapet.

BT - 12 sep 13 kl. 00:37

FN-möte om Syriens kemvapen

Representanter för de fem permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd - USA, Ryssland, Storbritannien, Kina och Frankrike - träffades i kväll och diskuterade Syriens kemvapen. Mötet var ingen regelrätt förhandling.- Alla lade fram sina positioner men det var inga riktiga förhandlingar, sade en FN-diplomat efter det 45 minuter långa mötet som hölls innanför stängda dörrar.

SVT Debatt - 28 jun 13 kl. 06:08

Marginaliserade unga rekryteras av religiösa extremister

UTANFÖRSKAP Under mina år som fritidsledare i bland annat Husby har jag sett hur allt fler ungdomar lockas till religiösa organisationer i Nordafrika och Mellanöstern. Bristen på jobb och en meningsfull fritid gör ungdomarna till lätta rekryter ? och i framtiden kan de innebära ett säkerhetshot för Sverige.

BT - 23 jan 13 kl. 14:50

FN: Syriens jordbruk förstört

Inbördeskriget i Syrien har slagit jordbruket i spillror, enligt FN:s livsmedelsorgan FAO. Skadorna riskerar att ytterligare förvärra situationen för syrierna.
Ett FN-team genomförde i januari en undersökning på plats i Syrien och fann att spannmålsskörden under förra året bara var hälften så stor som normalt: 2 miljoner ton i stället för mellan 4 och 4,5 miljoner ton.

Newsmill - 21 apr 13 kl. 16:58

Diskursen om islamofobi gynnar islamister och rasister samt inskränker det fria ordet

http://www.newsmill.se/trackback/50395Forskare: Begreppet islamofobi används av islamister för att tysta ned kritik mot islam som inte kommer från rasister utan från antirasister som ifrågasätter Islams syn på kvinnor, homosexualitet osv.

BT - 13 maj 13 kl. 17:35

Syriens krig spiller över i Turkiet

Turkiska källor anklagar en turkisk grupp med band till Syrien för att ligga bakom helgens bombdåd i Reyhanli. En ny spelare kan därmed på allvar ha klivit in i det mischmasch av väpnade grupper som krigets Syrien redan utgör. När räddningspersonal på måndagen drog två döda människokroppar ur ett avlopp i turkiska Reyhanli steg det bekräftade dödstalet efter lördagens bombdåd därmed till 48, enligt nyhetsbyrån AFP.

DN - 15 mar 18 kl. 22:42

Forskaren: De parallella rättsystemen gynnar männen

Brott som löses informellt, pengar som lånas ut och krävs in, rättsskipning i tvistemål och familjerådgivning baserat på religiösa dogmer. – Jag behöver inte hota eller slå, jag kan bara prata. De vet att jag känner hans bror, hans pappa, hans släkt, förklarar en föreningsledare när Brottsförebyggande rådet ställde frågor om hur man kan medla i konflikter..

Expressen - 03 jun 12 kl. 13:10

Syriens diktator: Vi står inför ett riktigt krig

Syrien står inför ett riktigt krig som förs utifrån. Det sade diktatorn Bashar al-Assad i parlamentet i Damaskus. - Vad vi ser är ett försök att skapa religiösa strider, sa al-Assad..

NSD - 09 dec 12 kl. 02:34

Religiös strid dödade två i Libanon

Minst två människor har dödats i norra Libanon under en sammanstötning mellan sunnimuslimer och alawiter, trosfränder till Syriens president Bashar al-Assad..

DN - 29 okt 13 kl. 00:05

I Syriens blodiga spår

Måltavlan kan vara en marknadsplats, en moské, ett kafé eller till och med en lekplats. Gemensamt för bombdåden är det uppenbara motivet att döda så många civila som möjligt. Även i övrigt eskalerar det politiska, etniska och religiösa våldet i Irak.

SVT - 30 jun 14 kl. 19:05

Kalifatet: Religiös dröm – och mardröm

För första gången har en terroriststat utropats. Det är en oerhörd utmaning mot världssamfundet – och ett hot mot Iraks och Syriens existens som stater. Den kan bli en mardrömsstat..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli..

SR - 30 minuter sedan

Två miljarder till att sanera från Agent Orange

Fyrtio år efter Vietnamkrigets slut lägger USA närmare två miljarder kronor på ett projekt för att sanera rester av avlövningsmedlet Agent Orange, rapporterar BBC..

SR - 45 minuter sedan

Flera explosioner i Sri Lanka

I flera delar av Sri Lanka har explosioner inträffat vid kyrkor och hotell, uppger lokala poliser..

SR - 3 timmar sedan

Myndigheters flygutsläpp fortsätter öka

Statliga myndigheters utsläpp av koldioxid från flygresor ökade förra året för andra året i rad, visar Naturvårdsverkets senaste redovisning till regeringen..

SR - 4 timmar sedan

Matsvinnet halverades med ny metod

På två år har köken i Göteborgs stad halverat matsvinnet. De lyckade arbetsmetoderna sprids nu i hela landet av Livsmedelsverket..

SR - 14 timmar sedan

Sámi Grand Prix firar 30 år

I kväll är det 30-års jubileum för Sámi Grand Prix, den samiska motsvarigheten till melodifestivalen. Varje år tävlar bidrag från hela Sápmi i två klasser; sång och jojk:.

SR - 15 timmar sedan

Tufft för statligt reservdelsbolag

Det statliga reservdelsbolaget Orio går knackigt. I fjol blev det förlust, företaget varslade i början av året ännu mer personal och värdet på bolaget har rasat de senaste åren..

SR - 15 timmar sedan

Nya protester i Paris — över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SR - 15 timmar sedan

Libyer kommer till Tunisien

De uppblossade striderna i Libyen märks även i grannlandet Tunisien. Det pågår dagligen en handel över gränsen mellan de två länderna, men det är påtagligt många fler libyer som nu rör sig på den tunisiska sidan..

SR - 15 timmar sedan

Danmark vill införa cybervärnplikt

Cyberkrigföring blir i allt högre grad en realitet i världen och länder rustar sig för försvar mot cyberattacker. I Danmark vill regeringen inleda försök med cybervärnplikt från årsskiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.