Aftonbladet > Nyheter

Sunday, 21 April, 21:16

Aftonbladet - 20 jul 11 kl. 11:49

Gripna svenskarna misstänks för terrorbrott
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gripna, svenskarnamisstänks för , terrorbrott
BT - 11 sep 11 kl. 08:24

Fyra gripna för terrorbrott i Göteborg

Fyra personer har gripits i Göteborg, misstänkta för förberedelse till terroristbrott. ? Ja, fyra personer har gripits, på sannolika skäl misstänkta för terrorbrott, säger Sara Kvarnström på Säkerhetspolisen, som i övrigt hänvisar till att det råder förundersökningssekretess.

UNT - 31 maj 11 kl. 22:59

Irakier i USA gripna för terrorbrott

Två irakiska män som fick flyktingstatus i USA 2009 har gripits i Kentucky och delgetts misstanke om terrorbrott. De ska enligt justitiedepartementet ha försökt hjälpa al-Qaida-extremister i sitt hemland med vapen. (TT).

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem gripna för terrorbrott i Luton

Fem män har gripits i Luton norr om London, misstänkta för förberedelse och anstiftan till terrorbrott. Det meddelade Scotland Yard på tisdagen.Männen, som är i åldrarna 21-35 år, greps vid insatser på olika adresser.

Nyhetskanalen - 27 apr 12 kl. 12:00

Tre gripna för terrorbrott i Danmark

Den danska säkerhetspolisen PET har gripit tre personer i samband med en terrorutredning. Männen har innehaft automatvapen och ammunition och ska enligt PET ha hållit på att förbereda en terrorhandling. De tre gripna är en 22-årig jordanier och en 23-åring med turkiskt pass som båda bor i Danmark, samt en 23-årig dansk medborgare, bosatt i Egypten, rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau..

Sydsvenskan - 06 jul 11 kl. 13:11

Gripna svenskarna kvar i Jijiga

Foto: Scanpix
De båda svenskar som gripits i Etiopien befinner sig fortfarande i staden Jijiga, trots att UD tidigare fått besked om att de flyttats till huvudstaden Addis Abeba.
STOCKHOLM. ?

BT - 06 jul 11 kl. 12:58

Gripna svenskarna kvar i Jijiga

De båda svenskar som gripits i Etiopien hålls kvar i staden Jijiga i provinsen Ogaden, trots att UD tidigare fått besked om att de förflyttats till huvudstaden Addis Abeba.
- Vi har fått bekräftat att de är kvar i Jijiga. Vi vet inte anledningen till det eller om de ska föras till Addis Abeba, säger UD:s informationschef Cecilia Julin.

SR - 04 jul 11 kl. 16:50

Gripna svenskarna i kontakt med anhöriga

Läget beskrivs som mycket allvarligt för de två svenska journalister som är fängslade i Etiopien. Svenskarna har lyckats kontakta anhöriga och säger att de har skottskadats. Kjell Persson är pappa till en av journalisterna och blev trots allt lättad av att veta att de gripits..

BT - 06 jul 11 kl. 18:11

Gripna svenskar terroranklagas

De två gripna svenskarna i Etiopien ska ställas inför rätta för terrorbrott, säger en tjänsteman vid etiopiska UD till nyhetsbyrån AFP.
De båda svenskarna hålls kvar i staden Jijiga i provinsen Ogaden, trots att UD tidigare fått besked om att de förflyttats till huvudstaden Addis Abeba.
- Vi har fått bekräftat att de är kvar i Jijiga.

Nyhetskanalen - 06 jul 11 kl. 18:11

Svenskar kan åtalas för terrorbrott

Martin Schibbye och Johan Persson, de två gripna svenskarna i Etiopien, ser ut att ställas inför rätta för terrorbrott, enligt information som TV4Nyheterna fått..

Expressen - 06 jul 11 kl. 19:24

Etiopiska regeringen: Uppgifterna är fel, utredningen om svenskarna är inte klar

Nyhetsbyrån AFP gick på onsdagskvällen ut med nyheten att de gripna svenskarna Johan Persson och Martin Schibbye ska ställas inför rätta för terrorbrott. Men nu dementerar etiopiska regeringen dessa uppgifter. - Talespersonen på utrikesdepartementet felciterades.

Corren - 06 jul 11 kl. 18:05

FLASH:Gripna svenskar terroranklagas

De gripna svenskarna i Etiopien ska ställas inför rätta för terrorbrott, säger etiopiska UD till AFP..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.