Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Saturday, 20 April, 03:35

Trelleborgs Allehanda - 20 jul 11 kl. 11:47

Barnfattigdom
.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnfattigdom
BT - 29 jan 13 kl. 13:50

Seriös dialog om barnfattigdom önskas

Rädda Barnen får kritik för att ha framställt barnfattigdom som en fråga om i första hand mat och kläder. Det är en mycket smal och olycklig definition som vi inte ställer oss bakom. Den 16 januari sände Uppdrag granskning ett program som lovade att visa ?

BT - 21 nov 12 kl. 14:14

Handlingsplan mot barnfattigdom behövs

Att leva i en familj som har det dåligt ställt påverkar barnets hela vardag. Risken för mobbning ökar, liksom för sämre resultat i skolan, sämre hälsa och sämre möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid, skriver Rädda Barnen i Borås. Vem bär ansvaret för att åtgärda barnfattigdomen?

Nyheter 24 - 15 mar 12 kl. 16:07

M-politiker skyller barnfattigdom på egoistiska föräldrar


Moderatpolitikern Marianne Ohrlanders uttalande om barnfattigdom sprids i hög fart på sociala medier. Många har reagerat med ilska och ifrågasätter Ohrlanders människosyn i och med uttalandet. Nyheter24 har ringt upp Marianne Ohrlander (M), som är ordförande i Socialnämnden i Trelleborg, för att undersöka om hon verkligen menade det hon sa.

Politikerbloggen - 17 jan 13 kl. 10:33

Barnfattigdom finns och ska bekämpas


DEBATT. Under min uppväxt i Sverige handlade fattigdomen om att vi var tvungna att vända på varenda krona för att få råd med hyran och maten att räcka till. Klyftorna mellan rika och fattiga barn ökar i Sverige.

Sydsvenskan - 13 jun 11 kl. 00:02

"Reformer kan minska barnfattigdom"

För att stärka kvinnors ställning på arbetsmarknaden är två åtgärder avgörande: individualiserad föräldraförsäkring och utbyggd barnomsorg. Det skriver Nalin Pekgul och Carina Ohlsson, ordförande respektive vice ordförande i S-kvinnor.
Under valrörelsen 2010 var S-kvinnor tyvärr ensamma om att lyfta upp frågan om barnfattigdom.

YA - 01 jun 12 kl. 06:30

Barnfattigdom mer än pengar

Barnfattigdom. Finns det ett mer kontroversiellt begrepp i den svenska debatten i dag?
I veckan presenterade Unicef en rapport om att Sverige är sämst i Norden på att hålla barn från att falla under fattigdomsgränsen, det vill säga 50 procent av medianinkomsten.

Alliansfritt Sverige - 26 jun 12 kl. 12:00

Risken för barnfattigdom ökar i 187 kommuner


KLYFTOR. Statistiska Centralbyrån rapporterar att risken för barnfattigdom ökar i 187 kommuner. De nya siffror som SCB tagit fram visar även att de 30 kommuner med högst andel barn som lever i fattigdom har fått det ännu sämre.

BT - 29 jan 13 kl. 14:24

Vidga debatten om barnfattigdom

Jag har funderat en del på begreppet barnfattigdom och vad exempelvis Rädda Barnen lägger in i detta. Det är säkert så att det finns utrymme att tolka det som om deras siffror inte stämmer om man enbart ser till den ekonomiska nivå som man kan sätta på ett papper som en gräns för var fattigdomen för ett barn inträffar. Men även om deras siffror skulle råka vara lite höga i den jämförelsen så kan jag garantera att det finns betydligt många fler barn som aldrig kommer att flaggas under barnfattigdom enligt detta kriterium, men som likt förbannat lever i en minst lika stor fattigdom och med minst lika stora konsekvenser för deras framtid.

Dagen - 26 mar 11 kl. 11:28

Juholt lovade krafttag mot barnfattigdom

Nyvalde S-ledaren Håkan Juholt utlovade i sitt tal på partkongressen ett omfattande program mot barnfattigdom i Sverige. Programmet ska sträcka sig från barnbidrag till fler människor i arbete.

- Det finns ingenting viktigare.

Alliansfritt Sverige - 22 jun 11 kl. 16:00

Moderater erkänner, förnekar och förkastar barnfattigdom

VIRRIGT. Den moderate riksdagsledamoten Andreas Norlén har tillsammans med moderaten Päivi Johansson från Norrköping skrivit en någorlunda förvirrad debattartikel om barnfattigdom. NT:
Barnfattigdom ska vi aldrig acceptera i Sverige.

Trelleborgs Allehanda - 17 jan 12 kl. 17:30

S vill stoppa barnfattigdom

Vill att Trelleborgs kommun tar fram en handlingsplan.
Annars riskerar klyftorna mellan barn att öka.? Det pratas mycket positivt om skattesänkningar, men någon annan måste betala priset för dem, säger Anna Andersson som skrivit ett förslag till motion om barnfattigdom tillsammans med Victoria Ahlberg.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Dagens ros…

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Hellre god hälsa än gratis medicin

Den absolut bästa vården är den som inte behöver ges. Så löd rubriken till Ola Olssons (c), debattinlägg i TA (den 11 april)..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Nu ska vi återremittera – jag bara skojade

Nedan är kopierat från reportaget i TA (den 6 april)..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Nytt dåligt förslag till hamninfart

Det nya förslaget från konsulten Spacescape till infart, som Trelleborgs kommun och Vägverket tillsammans har beställt, verkar inte seriöst genomarbetat, av det som visas i Trelleborgs Allehanda (den 13 april)..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: När ska Valens parkering göras vid?

Undrar när och om Valengallerians uppfart till parkeringen på taket, samt hela parkeringsytan ska få genomgå en större renovering? .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Lastbilstrafiken måste minska

Turerna kring Trelleborgs hamnutbyggnad, ringvägar och byggande av Sjöstaden, visar allt tydligare hur dåligt genomtänkt hela projektet är. Och det är kommande generationer som kommer att få betala kalaset. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Tala om inslagna dörrar!

Några av stofilerna i kommunfullmäktige i Trelleborg vill förbjuda mobiler på skolorna. Enligt en artikel i TA (den 12 april) har rektorerna sedan länge bra koll på detta och det är i praktiken mobilfritt – ofta i samråd med eleverna..

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Insändare: Trelleborgs kommun struntar i att följa avtal

Trelleborgs kommun sålde två tomter i Smygehamn år 2007 med krav att de skulle bebyggas inom två år, annars skulle vite utkrävas av markägaren. Nu har det snart gått tolv år (!) och tomterna står fortfarande obebyggda.

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Tilde två veckor

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Sigrid sex månaderOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.