Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 April, 17:42

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 11:52

Problem med automatiska brandlarm i NV-SkåneDet har uppstått ett fel med larmöverföringen från vissa automatiska brandlarm i Ängelholm och Höganäs. Vid brand måste man därför ringa 112.I nuläget hoppas man kunna lösa problemet vid 14.30 på i dag onsdag. Detta rapporterar Helsingborgs brandförsvar..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
NV-Skåne, Ängelholm, Höganäs, Helsingborgs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problem med automatiska, brandlarmi , NV-Skåne
TA - 08 jul 11 kl. 11:08

Automatiska brandlarm ur funktion

Larmöverföringen mellan automatiska brandlarm i södra Sverige och SOS Alarm är ur funktion. Även andra automatiska larm, till exempel på banker, är drabbade.
?

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 12 kl. 22:41

Allt fler skolor får automatiska brandlarm

I juni 2010 skrev NST om hur det i de flesta av kommunens egna skolbyggnader fortfarande saknades sådana automatiska brandlarm med vidarekoppling till SOS som räddningstjänsten rekommenderar.Istället för brandlarm fick skolpersonalen lita till brandvarnare i kombination med skolans högtalaranläggningar när lokalerna ska utrymmas..

Expressen - 08 jul 11 kl. 14:02

Automatiska brandlarm ur funktion

MALMö. Larmöverföringen mellan automatiska brandlarm i södra Sverige och SOS Alarm är ur funktion. Felet uppstod under fredagsmorgonen.

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 12:38

Automatiska brandlarm utslagna

Fel på vissa automatiska brandlarm i Höganäs och Ängelholm gör att larmen inte når SOS-alarm. Det innebär att larmen måste ringas in på egen hand till 112 om det börjar brinna någonstans. Helsingborgs brandförsvar försöker nu att lösa problemet.

Kristianstadsbladet - 15 mar 17 kl. 14:25

Störningar i systemet med automatiska brandlarm

Det är problem med de automatiska brandlarmen i hela Kristianstads kommun. Överföringen av larmen till räddningstjänsten fungerar inte och felsökning pågår..

Barometern - 22 aug 14 kl. 17:16

Åska orsakade brandlarm och översvämning

Det kraftiga åskovädret på fredagseftermiddagen gjorde att räddningstjänsten fick rycka ut på automatiska brandlarm. Bland annat blev det kortslutning i pannrummet på sjukhuset. Någon brand hade dock inte uppstått i någon av de byggnader där det automatiska brandlarmet utlöstes av blixtnedslag.

Nya Wermlands Tidningen - 23 jan 13 kl. 11:38

Tre brandlarm på kort tid

Mellan klockan 10.40 och 11.00 på onsdagen fick räddningstjänsten i Karlstad åka ut på tre automatiska brandlarm..

SvD - 04 jan 15 kl. 10:01

Falska brandlarm kostar miljoner

Av de automatiska brandlarm som utlöstes i Storstockholm 2013 krävde bara fyra procent en brandinsats. Då brandförsvaret måste rycka ut även på övriga 96 procent innebär det cirka 30 miljoner i extrakostnader för kommunerna, och därmed skattebetalarna. Många falsklarm beror på felinställda detektorer och slarv..

GöteborgsPosten - 16 mar 15 kl. 21:22

Väldoft lurar brandlarm

Att gå till överdrift är inget att rekommendera. Det gäller särskilt för alla som gör sig fina.För mycket väldoft i sprejform kan faktiskt dra i gång automatiska brandlarm..

Sydsvenskan - 20 aug 15 kl. 08:10

Brandlarm i Eksjö kopplades bort

Det har funnits automatiska brandlarm i det gamla trähuset som brann ner i Eksjö i helgen. Men larmsystemet, som var länkat direkt till larmcentralen och Räddningstjänsten, kopplades för flera år sedan bort av kostnadsskäl, uppger P4 Jönköping.Larmen ingick i ett projekt som kommunen, länsstyrelsen och Riksantikvarieämbetet finansierade och fanns installerade i ett 60-tal lägenheter, butiker, soprum och portar i fem fastigheter i området.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Man genom isen i Falun – HLR pågår

En man har gått genom isen i Enviken i Falu kommun och en ambulanshelikopter har kallats till platsen, rapporterar lokala medier. – Vi har fått upp en person ur vattnet och hjärt- och lungräddning pågår, säger Anders Nyman vid räddningstjänsten i Dalarn.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Zara Larsson rasar mot franska miljardärer

Zara Larsson har på Twitter kritiserat de franska miljardärerna som donerat pengar till den eldhärjade franska katedralen Notre-Dame, enligt Expressen. "Miljardärerna gick samman och samlade ihop hundratals miljoner till Notre-Dame på några dagar medan.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bieber som babian i ny klimatvideo

Snoop Dogg, Leonardo DiCaprio och Miley Cyrus är också med..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Skivmässor är inte längre bara för nostalgiska män

Såväl kvinnor som yngre besökare trängs numera också bland skivbackarna..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Man skadad vid grovt rån i Lund

En man i 65-årsåldern skadades under ett bostadsrån i ett villaområde..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Brand i buske i Teckomatorp

På fredagen började det brinna i en buske på Granbogatan i Teckomatorp..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Gravstenar försvunna efter gravskändning

En stor mängd gravar skändades på Skogskyrkogården i Kungsbacka under natten till långfredagen, rapporterar GT. – Man har vält 25–26 stenar. De flesta stenarna är välta, sedan är det ett par tre stycken som jag inte hittar.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Världsettan Djokovic utslagen i Monte Carlo

Den serbiske världsettan i tennis, Novak Djokovic, fick respass i kvartsfinal i Monte Carlo Masters. Ryssen Daniil Medvedev besegrade Djokovic med 3–6, 6–4, 6–2 under långfredagen. Den tiondeseedade Medvedev bröt världsettans serve fem gånger, och fick.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dödlig busskrasch inför Garcías begravning

Flera personer har omkommit i en bussolycka norr om Perus huvudstad Lima, rapporterar peruanska medier. I bussen satt en delegation som var på väg till den peruanske ex-presidenten Alan Garcías begravning. Minst åtta personer har bekräftats döda och öve.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mustonen vill bli en vinnare: ”Vore grymt”

Pappa blev blåst på en titel för knappt en vecka sedan – nu ska i stället sonen fixa guldglans över familjen. – Det vore grymt. Vi vill inte ha en till finalförlust, säger Frölundaforwarden Joel Mustonen, 26 år, inför SM-finalserien mot Djurgården.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.