SVT > Videos

Saturday, 20 April, 19:38

SVT - 20 jul 11 kl. 11:40

ARKIV: Bladerunner får springa OSOscar Pistorius - den sydafrikanska sprintern som springer på proteser - fick redan 2008 klartecken att tävla i OS om han kvalade in. Pistorius är amputerad under knät på båda benen och springer i stället med två kolfiberproteser. Oscar Pistorius, som har smeknamnet "Bladerunner", blev innan dess stoppad av det internationella friidrottsförbundet eftersom proteserna bedömdes ge honom fördelar jämfört med vanliga ben..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arkiv, OS, Pistorius, Bladerunner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ARKIV, Bladerunnerfår , springaOS
NT - 08 aug 11 kl. 12:58

"Bladerunner" till VM

Sydafrikanen Oscar "Bladerunner" Pistorius är uttagen till friidrotts-VM i Daegu, Sydkorea. Han blir den förste benamputerade att springa i VM..

SVT - 08 aug 11 kl. 14:23

"Bladerunner" fick sin VM-biljett

Sydafrikanen Oscar "Bladerunner" Pistorius är uttagen till friidrotts-VM i Daegu, Sydkorea. Han blir den förste benamputerade att springa i VM..

SVT - 20 jul 11 kl. 10:52

Drömlopp av "Bladerunner"

Oscar "Bladerunner" Pistorius, som amputerat båda benen och springer med kolfiberproteser, har klarat kvalgrän- sen till både VM och OS på 400 meter..

SVT - 01 sep 11 kl. 07:43

"Bladerunner" bjöd på stafettsuccé

Oscar "Bladerunner" Pistorius var med och förde Sydafrika till VM-final på 4x400 meter. Sydafrika slutade trea i sitt heat, bakom USA och Jamaica, på nya nationsrekordet 2.58,82..

SVT - 01 sep 11 kl. 08:43

"Bladerunner" sprang när Sydafrika nådde final

"Bladerunner" sprang när Sydafrika nådde final.

Nyheter 24 - 04 jul 12 kl. 16:39

"Bladerunner" klar för OS - blir historisk


Den sydafrikanske sprintern Oscar Pistorius är världskänd för att han springer med två benproteser. Nu skriver han historia och blir den första atleten med  amputerade ben att delta i ett olympiskt spel. JOHANNESBURG.

Expressen - 05 jul 12 kl. 13:23

"Bladerunner" delar friidrotten i två läger

Han är känd som den snabbaste mannen utan ben. Nu är ?Bladerunner?

Eurosport - 14 feb 13 kl. 08:12

Friidrott - "Bladerunner" förhörs av polis - flickvännen skjuten

Paralympicsstjärnan Oscar "Bladerunner" Pistorius förhörs av polis sedan hans flickvän hittats skjuten till döds i deras hem, rapporterar sydafrikanska medier..

BT - 14 feb 13 kl. 08:16

"Bladerunner" sköt ihjäl flickvän

Den sydafrikanska superstjärnan i Paralympics, Oscar "Bladerunner" Pistorius, misstog sin flickvän för en inbrottstjuv - och sköt henne i huvudet. Det är radiostationen "Talk Radio 702" i Johannesburg som berättar den sensationella nyheten på torsdagsmorgonen. Enligt radiokanalen ska Pistorius ha skjutit sin flickvän i huvudet och armen.

BT - 14 feb 13 kl. 08:16

"Bladerunner" sköt ihjäl flickvän

Den sydafrikanska superstjärnan i Paralympics, Oscar "Bladerunner" Pistorius, misstog sin flickvän för en inbrottstjuv - och sköt henne i huvudet. Det är radiostationen "Talk Radio 702" i Johannesburg som berättar den sensationella nyheten på torsdagsmorgonen. Enligt radiokanalen ska Pistorius ha skjutit sin flickvän i huvudet och armen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.