Jönköpingsnytt > Nyheter

Friday, 19 April, 23:35

Jönköpingsnytt - 20 jul 11 kl. 11:28

Högskolans förre rektor har avliditClas Wahlbin före detta rektor på Högskolan i Jönköping har avlidit. Han blev 66 år..
Läs mer på Jönköpingsnytt
Läs mer om:
Wahlbin, Högskolan, Jönköping

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högskolans, förre, rektorhar , avlidit
Kristianstadsbladet - 18 maj 17 kl. 20:00

Installerad professor och hedrad rektor

En professor installerades och Högskolans första rektor Kaj Björk hedrades med att bli Rector Emeritus Maximus..

YLE - 12 okt 16 kl. 04:59

Raseborgs stad trött på folkhögskolans svaga ekonomi

Raseborgs stad anser att styrelsen vid Västra Nylands folkhögskola i Karis inte har skött sitt uppdrag eftersom man ber om stöd år efter år. VNF:s styrelse ber ägarkommunerna om totalt 80 000 euro i nästa års budget. Vi har gjort allt vi kan för att inte be ägarkommunerna om för mycket pengar, säger styrelseordföranden Kerstin Ilander.

YLE - 29 apr 17 kl. 17:20

Dramaturgen Outi Nyytäjä har avlidit

Författaren och dramaturgen Outi Nyytäjä har avlidit. Nyytäjä dog i tisdags i Helsingfors efter en längre tids sjukdom. Hon var 81 år, hon var född i Viborg 11 oktober 1935.

BT - 05 okt 13 kl. 08:39

Högskolans studenter oroliga

Dagens sex institutioner på Högskolan i Borås kan slås ihop och istället bilda större områden. Nu är Textilhögskolans studenter och kårsektion oroliga inför beslutet. Det handlar om en omorganisering som planeras att dra igång i december.

DN - 08 jul 16 kl. 16:46

Han blir Kungliga konsthögskolans rektor


Efter att Kungliga konsthögskolans rektor Marta Kuzma avgår tar Peter Geschwind, som i dag är professor på skolan, över som tillförordnad rektor från och med den 1 augusti..

Kristianstadsbladet - 19 mar 13 kl. 04:05

Högskolans nya ledning

Regeringen väntas i maj utse Bo Lundgren ?? med rötter i Kristianstad och senast chef för Riksgälden ? till ny styrelseordförande för Högskolan Kristianstad (HKR).

DN - 16 maj 13 kl. 14:23

Handelshögskolans rektor får sparken

Handelshögskolans rektor Rolf Wolff får lämna sin tjänst efter en överenskommelse med styrelsen..

YLE - 26 nov 13 kl. 19:01

HU:s rektor vill ge halarmärke till snabba studerande

Nu kan en studerande slappna av och få fullt studiestöd efter 45 studiepoäng medan gränsen för universitetens finansiering går vid 55 poäng. Var sjunde studerande ligger mellan gränserna. Universiteten försöker med allt från halarmärken till läsordningar.

Västerbottens Folkblad - 20 maj 14 kl. 16:30

Konsthögskolans rektor slutar

Kungliga Konsthögskolans rektor Måns Wrange slutar efter sex år, uppger ”Kulturnyheterna” på SVT. Under hans ledning har skolan fått sina första doktorander och etablerat konstnärlig forskning. Enligt ett pressmeddelande från Konsthögskolan har Wranges ledarskap ”stått för en icke-instrumentell syn på konst” och värderingen ”konst och utbildning är två av de viktigaste medlen för demokrati”..

UNT - 20 maj 14 kl. 16:29

Konsthögskolans rektor slutar

Kungliga Konsthögskolans rektor Måns Wrange slutar efter sex år, uppger "Kulturnyheterna" på SVT. Under hans ledning har skolan fått sina första doktorander och etablerat konstnärlig forskning.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 20 maj 14 kl. 16:29

Konsthögskolans rektor slutar


Kungliga Konsthögskolans rektor Måns Wrange slutar efter sex år, uppger "Kulturnyheterna" på SVT. Under hans ledning har skolan fått sina första doktorander och etablerat konstnärlig forskning.Enligt ett pressmeddelande från Konsthögskolan har Wranges ledarskap "stått för en icke-instrumentell syn på konst" och värderingen "konst och utbildning är två av de viktigaste medlen för demokrati"..

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Sorg i J-Södra - legend har avlidit

Janne Karlsson, med ett mångårigt förflutet som spelare och ledare i Jönköpings Södra, har avlidit vid en ålder av 78 år.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Motormässan är igång - se bilderna

Under långfredagen drog motormässan Custom motor show igång på Elmia och många kom för att kolla in vad som fanns på mässan.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Stort polispådrag i Jönköping

Under långfredagen har det varit ett polispådrag på Ekhagen i Jönköping.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Jättefall framåt – trots ny förlust

Husqvarna FF förlorade visserligen med 1-3 mot Jitex, men insatsen var ett stort fall framåt.
– Vi gjorde en kanonmatch, säger tränaren Pelle Jansson.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

Husqvarna vann: "Långt över förväntan"

Husqvarna FF har en del att jobba med spelmässigt. Trots det har laget fått en bra start på säsongen. På långfredagen besegrades Hässleholms IF med 1-0.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Besvikelse - trots historiska poängen

Assyriska IK spelade 1-1 mot FC Trollhättan och tog sin historiska första poäng i division 1-fotbollen. Men efteråt var det ingen större glädje. Tvärtom sågs det som två förlorade poäng.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Bildspel: Här jagar barnen ägg

Under långfredagen arrangerades en äggjakt på Vissmålens 4H-gård i Huskvarna. Intresset för att delta var stort och det bjöds dessutom på strålande sol och värme.
.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

Så jobbar polisen under motormässan

Motormässan på Elmia i Jönköping har öppnat och polisen har inför mässan förstärkt med personal från såväl Sörmland som Östergötland.
– Lördagen blir troligen den dag då det kommer att vara som mest tryck på trafiken, säger Peter Fransson, gruppchef på polisens trafikavdelning i Jönköping.
.

Jönköpingsnytt - 12 timmar sedan

Efter uttåget - nu ska MAIS byggas om

Mullsjö AIS säsong är över. Men redan nu är arbetet med nästa säsongs trupp i full gång. En av de största utmaningarna är att få Sebastian Palmqvist att förlänga sitt kontrakt.

Jönköpingsnytt - 12 timmar sedan

Klart: De ingår i tränarduon

Nu är det klart vilka som blir damlagets nya tränare för kommande säsong. Daniel Stenmarker kommer att ingår i tränarduon tillsammans med Johan Ivarsson i JIK-dam.
.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.