BLT > Nöje

Sunday, 21 April, 05:30

BLT - 20 jul 11 kl. 11:18

De vill lära sin publik att sjunga opera
Hemvändarna Johan Wållberg och Karin Thulemark vill ge Karlshamn en operainjektion. De sjösätter två operakonserter under Östersjöfestivalen - med allsång.
Alla som törs får ta ton.
Lokstallarna i Karlshamn är spelplatsen för operakonserterna som ska bjuda publiken på en mix av stycken ur de mest kända operorna, som Don Giovanni, Carmen och Trollflöjten.
Publiken få chansen att inte bara njuta av Johan Wållbergs baryton och Karin Thulemarks sopran, utan också sjunga med själva.
Läs mer på BLT
Läs mer om:
Johan Wållberg, Karin Thulemark, Karlshamn, Östersjöfestivalen, Don Giovanni, Trollflöjten, Johan Wållbergs, Karin Thulemarks, Carmens, Danmarks, Köpenhamn, Johan, Karlskrona, Lokstallarna, Gabriella Lundgren, Mårding, Björn Stoltz, Karin, Mörrum, Malmö, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vill lärasin , publikatt , sjunga, opera
BT - 12 apr 11 kl. 08:10

Rösten som gav opera nytt gehör ? i kväll är hon på Åhaga

Hon hatade opera som barn. Men hon blev den som förnyade svenska folkets operaintresse. Och ikväll har Malena Ernman konsert på Åhaga.

Skånskan - 14 apr 18 kl. 07:00

Stjärnorna tar sig an opera

Fem artister återstår i TV4:s Stjärnornas Stjärna. I kväll är det dags för dem att sjunga opera.
– Det är en genre som jag inte ens varit i närheten av tidigare, men att coachas av operasångaren Rickard Söderberg har varit fantastiskt roligt, säger Casper Janebrink.

UNT - 07 mar 12 kl. 11:08

Hon ska sjunga opera i Amazonas

Sångerskan Ulrika Tenstam, uppvuxen i Knivsta, åker till Brasilien för att mellan 18 mars och 28 april medverka i Amazonas operafestival i Manaus..

Aftonbladet - 11 mar 13 kl. 16:09

Socialdemokraterna ska inte sjunga opera

Trelleborgs Allehanda - 09 jan 13 kl. 14:12

Finlandsfärja på grund i ny opera

En tonsättare, en librettist, fyra solister - och en "alla kan sjunga"-kör. Nyskrivna operan "M/S Aurora" samlar över 500 personer på scen i Berwaldhallen.
Det är Cantemus, som började som en "alla kan sjunga"-kör för 14 år sedan, som står bakom beställningen av en helt nyskriven opera.

Skånskan - 31 jul 18 kl. 15:40

Löven sjunger opera i Höör

Sommaroperan i Höör i är inne på sitt tjugoförsta år och lever på samma kombination av professionellt och ideellt, tillgängligt och ambitiöst som tidigare.
Årets föreställning De sjungande löven är en fri fortsättning på berättelsen om Prins Hatt under jorden.– Man behöver inte ha sett den föreställningen, man får en kort resumé i början av De sjungande löven, lovar sommaroperans konstnärlige ledare Thord Nihlén, som i vanlig ordning skrivit librettot till årets urpremiär.

Barometern - 11 aug 17 kl. 21:41

Rickard Söderberg charmar publiken med opera sing-along

Opera sing-along, allsång med operamusik, är nytt för Kalmar. Det finns en stor sångglad publik som längtat efter det, det märk tydligt och klart. På fredagen fick alla som ville chansen att sjunga tillsammans under ledning av operasångaren Rickard Söderberg, som framträtt i de stora operahusen och gjort sig känd och folkkär genom sin medverkan i musikaler och teveprogram..

Skånskan - 25 jan 17 kl. 16:31

Publikrekord för Malmö Opera

2016 blev ett rekordår för Malmö Opera. Totalt räknar man in en publik på 256 574 personer – en publiksiffra som inte förekommit sedan Kristina från Duvemåla firade triumfer i Malmö i mitten av 90-talet.
– Det är fantastiskt, man är tacksam säger Bengt Hall, teaterchef på Malmö Opera.

YLE - 27 jan 17 kl. 17:29

Mumintrollen goes opera

Efter en omkring 40 års paus blir det nypremiär för Ilkka Kuusistos Muminopera i Helsingfors. Den nästan bortglömda operan har dammats av och utgör nu en del av Finlands 100-årsjubileumsprogram. Muminoperan av Ilkka Kuusisto baserar sig på Tove Janssons bok Farlig Midsommar.

Sydsvenskan - 24 jan 12 kl. 06:30

Starkt framåt för Malmö opera

Malmö opera fick förra året 26 miljoner kronor extra för att öka antalet föreställningar och locka större publik. Nu har halva säsongen gått och operachefen är optimistisk: "Siffrorna pekar åt rätt håll".
Malmö opera kunde räkna in en totalpublik på 154 000 besökare förra året, en ökning med 17 000 jämfört med år 2010.

Fler nyheter från BLT

BLT - I förrgår: 16:35

Bäst just nu: ”Oemotståndligt kvick och intellektuell deckargåta”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu..

BLT - 15 apr 19 kl. 22:00

När Bibi Andersson dansade på Stortorget i Karlskrona

Vissa filmer ligger årtionden före sin tid. Den nyligen bortgångna skådespelaren Bibi Andersson var med i en sån, ”Flickorna”, som delvis spelades in i Karlskrona. .

BLT - 11 apr 19 kl. 19:00

Mikael Hagner: Roligt och rörande när tonåriga Hanna bollar med elaka gubbar

Det var en gång en mycket speciell flicka som levde djupt inne i skogen ensam med sin pappa. Han lärde henne att människor är farliga, att aldrig lita på någon och att ta vara på sig själv..

BLT - 11 apr 19 kl. 06:00

...innebörden av det där fotografiet på byrån med mamma och pappa tillsammans med de tre andra barnen klarnade

Kelly Lindblom är kulturskribent, författare från Karlskrona, bosatt i Stockholm. Här ger han en skildring av hur branden i Rödebyholm för 75 år sedan har påverkat honom och hans närmaste..

BLT - 10 apr 19 kl. 21:04

Intensiv dansföreställning med facit

Som publik vid olika typer av scenkonst frågar vi oss ibland ”hur har de tänkt, egentligen?”. På onsdagskvällen gavs en dansföreställning i Ronneby - och den hade minsann ett facit!

BLT - 09 apr 19 kl. 13:45

Gripande journalistprosa i sin vackraste form

Journalisten Eric Rosén debuterar med en uppväxtskildring i skuggan av ett mord. Annika Wall faller pladask för en osentimental skildring av något som borde vara mycket svårt..

BLT - 08 apr 19 kl. 22:00

Emma Karinsdotter har skrivit en tröstebok

Emma Karinsdotter, med rötterna i Ronneby, har på fem år etablerat sig som författare och kommer nu ut med sin tredje bok, som också är den andra barn- och ungdomsboken. ”Tusen stjärnors ö” är enligt författaren själv en tröstebok som samtidigt är ett spännande äventyr..

BLT - 05 apr 19 kl. 15:40

Marit Furns andrabok är rapp och livfull men saknar dju

Marit Furns nya roman ”Abalone” utspelar sig i Sydafrika och skildrar de oläkta såren hos en man och en kvinna, en dotter och en fader. Berättelsen övertygar inte på samma sätt som debutromanen ”Skuggan” menar kulturjournalisten Thomas Kjellgren. Främst saknar han en djupare personteckning..

BLT - 05 apr 19 kl. 09:00

Snygg litterär lek med skräckmotiv

Mattias Hagbergs nya roman ”Skallarna” är lekfull och stilistiskt snygg, tycker recensenten Lisa M Jagemark..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.