Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 April, 15:54

Helsingborgs Dagblad - 20 jul 11 kl. 10:43

Syndig novellsommarLjusa ntter, djupa tjrnar, glnsande hud. Sommaren r kort men intensiv. Vi bad ett antal svenska frfattare skriva om den svenska synden. Varje sndag i juli stiger pulsen p kultursidan. Hr hittar du alla noveller i serien..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Syndig, novellsommar
UNT - 19 maj 11 kl. 14:41

Syndig danskomedi tillbaka

"En sprakande föreställning med fantastisk dansglädje och storband" Så beskriver de medverkande själva dansföreställningen Bluffen som spelas på Reginateatern i morgon fredag samt lördag och söndag..

Computer Sweden - 16 okt 12 kl. 10:06

"Apples logga syndig"


Symboliserar arvssynden enligt radikala kristna ryssar..

Skånskan - 26 nov 14 kl. 23:30

Syndig dans och andra viktiga polisärenden

Med jämna mellanrum gör någon politiker eller ungdomsförbundare ett fnissigt utspel om att avskaffa danstillståndet, halvt på skämt..

Blekinge Läns tidning - 14 nov 15 kl. 04:00

"Syndig" författare vill skriva om Kallinge

Dag Öhrlund är aktuell med "De sju dödssynderna". Men den produktive deckarförfattaren drömmer om att byta spår och skriva om barndomens Kallinge..

BLT - 14 nov 15 kl. 04:00

"Syndig" författare vill skriva om Kallinge

Dag Öhrlund är aktuell med "De sju dödssynderna". Men den produktive deckarförfattaren drömmer om att byta spår och skriva om barndomens Kallinge..

DI - 21 jun 18 kl. 10:57

EU:s finansministrar tar bort Frankrike från syndig lista

EU:s finansministrar ska på midsommarafton avföra Frankrike från EU:s svarta lista över budgetsyndare. Samtidigt ska Ungern och Rumänien få varningar för att deras budgetar är på väg åt fel håll. Rumänien har dessutom inte följt tidigare rekommendationer om att åtgärda budgetavvikelser..

DN - 01 aug 18 kl. 07:00

Peter Loewe: Den svenska synden inte längre särskilt syndig

Synen på Sverige. Det är kvinnorna som har format bilden av Sverige i Italien och i landets huvudstad Rom. Kanske inte så konstigt i ett land där machomanér fortfarande är en del av gatubilden och där ungtuppar struttar omkring redo att flirta, väl medvetna om att det första steget är att vinna den svenska flickans sympati, skriver Peter Loewe, DN:s medarbetare i Rom..

Sydsvenskan - 27 mar 16 kl. 04:00

Idag ska syndaren vakna

Påsken är paradoxal. Samtidigt som den är kristenhetens största och viktigaste högtid har den hamnat helt i skuggan av julen. Julens budskap är lätt att sälja in i en genomkommersialiserad tid.

YLE - 01 jul 15 kl. 06:41

Jeanette Östman: Udda är ett godtyckligt begrepp

Journalisten Jeanette Östman växte upp i en barnrik by i Larsmo på åttiotalet. Hon var den enda på sin klass som inte var laestadian och ansågs därför udda och syndig. Idag ser hon normkritik som ett viktigt verktyg för när vi söker vår plats i samhället, men också som en del av det journalistiska uppdraget.

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Finska väckelserörelser i kampanj: Homosexuella kan bli botade

En kampanj som några väckelserörelser i Finska kyrkan startat om homosexualitet har åter lett till häftig debatt. Ärkebiskop Kari Mäkinen kritiserar "Stå på dig"-kampanjen, och säger att alla människor har rätt att vara sig själva.

Det var den kristna ungdomstidningen Nuotta, Studentmissionen och väckelsefolket inom kyrkan som inledde en kampanj om att unga som kämpar med sin sexuella identitet uppmanas att inte ge efter för samhällets påtryckningar i värdefrågor.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

HBO gör dokumentärserie om misstänkt sexsekt

Serien handlar om den kontroversiella självhjälpsgruppen Nxivm..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Försenad hjältekung intar sin plats

Tjugosju år försenad är han så på plats i centrala Aten – Alexander den store. Greklands första staty av den antika hjältekungen har rests på ett torg mittemot Lord Byron. Enligt staden fullbordades den 3,5 meter höga ryttarstatyn i brons 1972 och inköp.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Emiratier gripna för spionage i Turkiet

Två personer från Förenade arabemiraten har gripits i turkiska Istanbul misstänkta för spionage, rapporterar den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia. Turkiska myndigheter utreder om dessa två kan kopplas till mordet på den saudiske journalisten Jamal.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Dahlin tackar nej till VM

Rasmus Dahlin tackar nej till spel för Tre Kronor vid VM i Slovakien i maj, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Konstrundan fyller 25 år – möt veteranen och debutanten

Karin Håkansson har varit med nästan alla år. Första gången för Gunilla Grahn..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Östersund och Elfsborg delade på poängen

Östersund och Elfsborg utökade poängskörden i allsvenskan till fem poäng var efter att ha spelat 1–1. Men det stora samtalsämnet i Östersund var den snustorra konstgräsplanen. Planen på soldränkta Jämtkraft arena var inte vattnad.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

IS-återvändare gör lag och ordning hett

Frågan om IS-anhängare som återvänder till Sverige har gjort att lag och ordning fått ökat utrymme i medierna. Det visar en genomgång som Sifo gjort av tidningar, radio och tv samt sociala medier på uppdrag av Ekot. – Vid sidan av det politiska spelet k.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Gott år väntar för fjällens lämlar

Det ser ut att bli ett riktigt gott år för lämlar och smågnagare i fjällen enligt den nationella miljöövervakningen av smågnagare, rapporterar P4 Norrbotten. – Det kan bli ett liknande lämmelår som det var 2011, men hur stor topp det blir är svårt att f.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Svensk kortfilm tävlar i Cannes

Svenska Elin Övergaards film "Ingen lyssnar" kan vinna en Guldpalm i kortfilmsektionen på filmfestivalen i Cannes, skriver festivalen på sin hemsida. Övergaard tävlar mot tio andra bidrag, bland andra finska Teemu Nikkis "All inclusive" och amerikanska.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Påsken i Ängelholm avslutas med Ottos runda

Vandringen på annandag påsk brukar locka 100-talet deltagare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.