NT > Nyheter

Tuesday, 23 April, 09:26

NT - 20 jul 11 kl. 10:31

Stora nedskärningar på museer



En femtedel av de brittiska museerna har tvingats till budgetnedskärningar på mer än 25 procent sedan regeringen skurit ned på kulturbidragen. Det visar en undersökning som involverat 140 museer, skriver The Independent..
Läs mer på NT
Läs mer om:
The Independent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora nedskärningar, museer
SVT - 12 dec 18 kl. 11:26

Ny kulturbudget: nedskärningar på drygt 200 miljoner

I dag röstar riksdagen om nästa års budget. Med stor sannolikhet kommer det att bli M och KD:s gemensamma budgetreservation som vinner i riksdagen. Det betyder nedskärningar på drygt 200 miljoner kronor på kulturområdet – bland annat genom slopade fria entréer på statliga museer och mindre pengar till kulturskolan..

YLE - 20 maj 15 kl. 16:43

Enkät: Hellre nedskärningar än höjda skatter

Regeringsförhandlarna letar efter lösningar på det så kallade hållbarhetsgapet. Hittills har partiledarna inte berättat hur nedskärningarna och anpassningsåtgärderna på flera miljarder euro ska genomföras. Finländarna själva föredrar nedskärningar framom höjda skatter, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Yle.

YLE - 26 nov 16 kl. 16:31

Orpo spår nya nedskärningar på upp till 2 miljarder - Sipilä tonar ner

Samlingspartiets ordförande, finansminister Petteri Orpo anser Finlands ekonomi mår dåligt och säger att nya nedskräningar blir ett måste i vår. Sipilä tar avstånd - "det är verkligen inte klart att vi skär ner mer". Enligt Orpo (Saml) mår den finska ekonomin mår dåligt.

YLE - 23 dec 13 kl. 09:53

Ekonomer förutspår fortsatta nedskärningar

Staten måste minska sina utgifter ordentligt under 2014, anser de flesta nationalekonomer som besvarat Yle Nyheters enkät. Att höja skatterna fungerar enligt dem inte i längden. För ungefär en månad sedan kom regeringen efter mycken möda överens om strukturpaketet, med vars hjälp den allt snabbare skuldsättningen ska förebyggas.

YLE - 22 aug 15 kl. 17:32

Stordemonstration mot nedskärningar lockade tusentals

På lördagen marscherade minst 5 000 människor i Helsingfors i protest mot regeringen och nedskärningspolitiken. I demonstrationen deltog bland annat studerande, pensionärer, handikappade och löntagare. Bakom demonstrationen står den politiskt obundna medborgarrörelsen Joukkovoima, på svenska ungefär ”masskraft”.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 16:20

Alltid nej till generella nedskärningar i välfärden

Kommunfullmäktige i Lund har precis beslutat om budgeten för nästa år. Den budget som Vänsterpartiet tillsammans med S, MP och FI lade fram skulle ha betytt ett stopp för nedskärningar i välfärden och kulturlivet i Lund, efter nio år då de borgerliga varje år har skurit ungefär en procent av budgeten. Utöver det ville vi nysatsa på förskolan, med sex miljoner extra.

YLE - 02 feb 16 kl. 10:19

Vanhanen: Fler nedskärningar att vänta

Finland kan stå inför ytterligare nedskärningar om de nuvarande sparåtgärderna inte räcker till, säger ordföranden för Centerns riksdagsgrupp Matti Vanhanen till Yle Uutiset. Enligt regeringsprogrammet ska staten spara fyra miljarder euro. Om vi inte når sparmålet fram till år 2019 kan det bli fråga om ytterligare nedskärningar på hundratals miljoner euro, säger Vanhanen.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

YLE - 29 maj 15 kl. 05:45

Studerande demonstrerar mot nedskärningar

Studerande samlas i dag i Helsingfors och Tammerfors för att demonstrera mot regeringens nedskärningar i utbildningen. Regeringen ska bland annat spara på studiestödet, införa terminsavgifter för internationella studerande och snabba på utbildningstakten. Närmare tusen studerande kommer att delta, enligt demonstrationens Facebook-sida.

YLE - 12 mar 16 kl. 14:20

Tusentals demonstrerade mot regeringens nedskärningar i Helsingfors

Över 8 000 människor samlades på Senatstorget i Helsingfors på lördagseftermiddagen för att demonstrera mot regeringens inbesparingspolitik. Demonstranterna motsatte sig regeringens nedskärningar och kräver att alla ska ha en tillräcklig inkomst för att kunna försörja sig. En del hade mest kommit för att dricka öl och njuta av vårsolen.

YLE - 13 feb 16 kl. 10:17

Sannf: Inte nedskärningar för att få pengar till flyktingar

Sannfinländarna vill inte att kostnaderna för flyktingkrisen ska täckas genom nedskärningar. Ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp Sampo Terho sade i Yles tv-program Morgonettan att partiet hellre vill täcka kostnaderna genom att ta lån. Ett lån av engångsnatur skulle vara ett bättre alternativ än ytterligare nedskärningar i servicen i det finländska samhället.

Fler nyheter från NT

NT - 30 minuter sedan

Lyckat försök med utökade öppettider

Förra årets försök med utökade öppettider på badet slog väl ut..

NT - 1 timme sedan

Larmet: Ryker och luktar från p-hus

Enligt ett larm ryker det och luktar brandrök från ett parkeringshus i Navestad..

NT - 1 timme sedan

De startade fabrik – i en röd liten stuga

En röd liten stuga, lantlig idyll och företagsamhet går bra att kombinera..

NT - 2 timmar sedan

I NATT: Det hände medan du sov

En gammal trävilla brann ner till grunden utanför Motala och skogsbranden fortsätter att rasa utanför Tjällmo..

NT - 2 timmar sedan

En värdefull längtan

Hemma..

NT - 2 timmar sedan

Stor påverkan på trafiken efter olycka

Räddningstjänsten larmades till olyckan mellan Ödeshög och Gränna på tisdagsmorgonen..

NT - 2 timmar sedan

"För mig är EU ett fredsprojekt"

"En röst på mig är en röst på vårt parti..

NT - 2 timmar sedan

Bilolycka på E4

Räddningstjänsten larmades till olyckan på tisdagsmorgonen..

NT - 3 timmar sedan

"Vi tar kampen mot högernationalismen"

"Klimatpolitiken blir viktigaste frågan..

NT - 3 timmar sedan

Dolphins "Tjuriga gubbar"

Med ryggen mot väggen, kunde Dolphins ge sig självt en chans..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.