DN > Kultur

Thursday, 18 April, 19:49

DN - 20 jul 11 kl. 10:31

Därför är människor rädda för genetikenGenetiskt välinformerade medborgare är inget nytt fenomen. Redan på 40- och 50-talen kopplades arvsanlag ihop med rasbiologiska teorier. Men dagens forskare måste se till att inte onödig rädsla uppstår, skriver Maria Björkman..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Maria Björkman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är människor räddaför , genetiken
Cornucopia - 26 jul 16 kl. 11:33

Det ryska familjefrämjandet och den överlägsna ryska genetiken

Något som inte generellt når ut till västerländska media är den ryska propagandan kring den överlägsna ryska genetiken och det sk "familjefrämjandet". Detta är den saknade komponenten för att det nationalsocialistiska Tysklands utveckling ska speglas i utvecklingen under Putinregimen i diktaturen Ryssland.
Ovanstående video är den just nu mycket populära ryska hiten "Åh Mamma!

SR - 27 mar 18 kl. 06:18

Rätt gener kan rädda hotade djur från sjukdomar

För att rädda hotade djur från främmande sjukdomar arbetar biologer nu med att hitta nya lösningar inom genetiken..

SR - 09 okt 15 kl. 06:00

Genetiken hos ryska vargar ska undersökas bättre

För att bättre kunna följa invandringen av vargar österifrån vill Naturvårdsverket lära sig mer om hur det står till med genetiken hos vargarna i Ryssland..

Barometern - 13 timmar sedan

Höns och nyfödda lammungar sprider glädje på gården Gelebo

Det våras på Gelebo gård. Bland höns, nyfödda lammungar, kor och islandshästar trivs familjerna Linder alldeles utmärkt. Allra roligast har de fyraåriga kusinerna Ville och Olle Linder.

Politologerna - 20 jun 18 kl. 07:15

Arbetsmarknadsintegration för utlandsfödda – är kontakter viktigare än utbildning?

Det här är ett inlägg av Anton Larsson och Anders Sundell, och bygger på Antons masteruppsats i statsvetenskap. Uppsatsen kan laddas ned här. *** Sysselsättningen är hög i Sverige, men skillnader i arbetslöshet mellan invandrare och svenskfödda är stora.

Cornucopia - 23 sep 18 kl. 11:20

Utrikes födda riskerar bli fattigpensionärer

Medan allt mer fokus riktas mot de dåliga svenska pensionerna och fattigpensionärerna, så missas det att en stor andel - sannolikt överrepresenterade även om statistiken inte finns - av dessa är sk utrikes födda. Då dessa inte jobbat eller ens bott hela sitt arbetsliv i Sverige får de avsevärt lägre pension, inklusive att de inte ens får full garantipension.
Inte så mycket att se om man invandrat.

SVT Debatt - 22 okt 13 kl. 11:53

Utlandsfödda är bättre på att driva företag

ENTREPRENÖRER Banker borde satsa på att investera i företag som drivs av barn till utlandsfödda. De har nämligen bättre tillväxt än barn till föräldrar födda i Sverige. Kompetensen att starta och driva företag bör tillvaratas eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag.

BT - 14 jan 13 kl. 19:30

Ny storgädda från Västersjön

Isen var på väg att försvinna efter några veckors mildväder men nu verkar kylan stärka isen igen och förhoppningsvis blir det fortsatt isfiske ännu några månader. Förra vinterns ismetekung Pelle Carlsson har även denna vinter hunnit med att fånga en storgädda. Liksom förra vinterns storgädda så är det Västersjön som åter är fångstvatten.

Barometern - 20 maj 14 kl. 06:48

Rädda Barnen vill stoppa utvisningen

Rädda Barnen vill att familjen Diabs utvisnings-ärende prövas enligt den kommande lagen som ska ta mer hänsyn till barnperspektivet. Rädda Barnen i Oskarshamn har engagerat sig i ärendet och även tagit hjälp centralt inom organisationen för hur de kan påverka utvecklingen.
– Rädda Barnen har ju varit remissinstans under tiden det nya lagförslaget beretts.

YLE - 11 jan 16 kl. 06:41

Nyfödda testas för sällsynta sjukdomar

Nu testas nyfödda för sällsynta medfödda sjukdomar. Sedan hösten har man tagit blodprov på nyfödda på Vasa centralsjukhus. I januari får Linda Taxell-Österåker i Vasa sitt första barn och för henne känns det bra att man börjat testa för sällsynta sjukdomar.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:06

Rädda Barnen får hundratals önskemål om julklappar

Förra året beviljade Rädda Barnen 165 julklappar till åländska barn. Men mer behöver göras för att ge alla barn samma förutsättningar till ett gott liv, konstaterar Rädda Barnens verksamhetsledare Lotta Angergård.
– Innan jag började arbeta på Rädda Barnen trodde jag att vårt skyddsnät, vårt välfärdssystem var tätare, men arbetslöshet, sjukdom, separation, livskriser, långvarigt utkomststöd och annat kan förstöra familjers ekonomi.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Filmsvepet vecka 16: Jennifer Lawrence samarbete, Tarantinoserie och ett herrans påskliv

DN Kulturs filmredaktion om det senaste inom filmvärlden..

DN - 4 timmar sedan

DN:s kritiker väljer fem favoriter just nu

En film, en bok, en skiva, en tv-serie och en bilderbok. DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid. Veckans tips kommer från Kristofer Ahlström, Lotta Olsson, Noa Söderberg, Greta Thurfjell och Malin Ullgren..

DN - 6 timmar sedan

Filmrecension: Robert Redford tar farväl med ett leende i ”Den siste gentlemannen”

Robert Redford, en av Hollywoods mest slitstarka och älskade stjärnor, avslutar sin skådespelarkarriär med en charmerande skälmhistoria om en gentlemannatjuv – förklädd till osannolik och otidsenlig brottskrönika. Det är både vemodigt och på sin plats, skriver Eva af Geijerstam. .

DN - 7 timmar sedan

Skivrecension: Beyoncés konsertfilm är både oerhört stor och oerhört nära

Beyoncés Coachellakonsert, där svart frihetskamp tog plats på egna villkor, var en festivalhistorisk milstolpe. Nu släpps den som liveskiva och dokumentärfilm. DN:s Sara Martinsson ser en artist som är både politisk ledare och intim berättare..

DN - 8 timmar sedan

Filmrecension: ”Transnistra” ett konstfärdigt vykort från en okänd tonårsvärld

Anna Eborns dokumentär ”Transnistra” skildrar tonårsliv i en före detta sovjetisk utbrytarreplik i Europas fattigaste hörn. Man kan bli lite rastlös av de okommenterade bilderna men de är vackra som konstverk, skriver Mårten Blomkvist..

DN - 11 timmar sedan

Självhjälp live är dagens vinnande melodi

Niklas Wahllöf: Den svenska medelklassen får se upp med hälsan. .

DN - 22 timmar sedan

Skivrecension: Erik Söderlind tolkar en sökande Paul McCartney

När gitarristen Erik Söderlind tolkar Paul McCartney låter det som att Beatlen själv prövar sig fram. Omfamnande, fritt och enkelt..

DN - Igår: 16:08

Sex kungliga akademier: ”Digitalisera det svenska kulturarvet”

Sverige behöver en offentligt finansierad digitalisering av böcker och tidningar, för att inte komma efter internationellt. Det inskärper Svenska Vitterhetsakademien i en skrivelse till regeringen..

DN - Igår: 15:15

Konstrecension: Möten på en global marknad

Fem nordiska fotografer är aktuella på Hasselblad center i Göteborg med skildringar av möten; kulturella, miljömässiga, politiska. Frida Sandström ser starka individuella insatser men saknar en tydlig dialog..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.