Alliansfritt Sverige > Opinion

Thursday, 18 April, 19:51

Alliansfritt Sverige - 20 jul 11 kl. 10:35

RUT och ROT för 7,2 miljarder i halvåretPRIORITERINGAR. Det har spårat ur. Dagens Nyheter:
Rut- och rottjänster ökar. Under första halvåret betalade Skatteverket ut 7,2 miljarder kronor i skattereduktion för rut och rot, jämfört med 6,6 miljarder samma period 2010. För hushållsnära tjänster ökade summan med hela 29 procent.Städning hemma som folk rimligen borde betala själva och bidrag för renovering som ät tänkt som en åtgärd i lågkonjunktur men av någon anledning permanentats. Till en kostnad 7,2 miljarder i halvåret. Det är en fantastiskt skev prioritering. Över ett års tid blir det nästan lika mycket som den svenska polisen kostar.

I sanning imponerande.


Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
RUT, ROT, Prioriteringar, NyheterRut, Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RUToch , ROTför , 7,2, miljarderi , halvåret
Alliansfritt Sverige - 12 sep 11 kl. 10:00

RUT och ROT för 15 miljarder per år

UTGIFTER. Tydligen lägger vi mer skattepengar på städning och renovering än på hela polisväsendet. SVT:Allt fler svenskar anlitar städhjälp och köper hushållstjänster.

BT - 25 jul 12 kl. 08:59

Rut- och rot-avdrag mest för de högavlönade i Borås

De som bor i Sandared, Sjömarken och Sandhult gör flest rut-avdrag och rot-avdrag i Borås. Minst rut-avdrag görs på Norrby och i vissa av de yttre kommundelarna. Där man tjänar mest görs också de flesta avdragen.

BT - 17 jan 11 kl. 13:17

Rot och rut flitigt nyttjat i Sjuhärad

Skatteverket betalade förra året ut 14,4 miljarder kronor i skattereduktion för rot- och hushållsarbete.
I Borås utnyttjade 2 995 personer rut-avdraget och 9 848 rot-avdraget. Skatteverket redovisar preliminära siffror för hur mycket som betalades ut i skattereduktion för rot-arbeten och hushållsnära tjänster förra året.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 11 kl. 10:08

Drygt 14 miljarder för rot och rut

Skatteverket betalade i fjol ut 14,4 miljarder kronor avseende så kallade rot- och rut-avdrag. Merparten, 13,1 miljarder kronor, avser rot-avdrag och 1,3 miljarder rut-avdrag för hushållsarbete. "Vi märker att intresset för rot- och hushållsavdraget ökat stadigt.

BT - 17 mar 14 kl. 10:44

Tuffare tag mot rut- och rotavdragen

I fjol fick över en miljon personer nästan 15 miljarder kronor i minskad skatt för rotarbeten. I Borås stad det handlar det om 155 miljoner. Nu gör Skatteverket en stor granskning av både rot och rut.

Trelleborgs Allehanda - 03 maj 13 kl. 04:00

Låt nytt system slå rot

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Missbruk av rotavdraget snedvrider konkurrensen. Skatterabatterna behöver rensas upp.
Höga skatter på arbete gjorde det dyrt att köpa hjälp med städning eller altanbygge.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 11 kl. 11:12

Drygt 1,8 miljarder i rot och rut

Skatteverket betalade 2010 ut drygt 1,8 miljarder kronor rot- och rut-avdrag i Skåne. I hela landet var siffran 14,4 miljarder kronor. Den klart största summan i länet, drygt 1,6 miljarder, gällde avdrag för renovering, om- och tillbyggnadsarbeten på byggnader, så kallar rot-avdrag.

UT - 11 jul 13 kl. 10:53

Fler gör avdrag för Rut och Rot

Intresset för att göra avdrag för hushållsnära tjänster, det så kallade Rut-avdraget, ökar. I Ulricehamns kommun är börjar antalet köpare närma sig tusen. Första halvåret 2012 var det drygt 800 ulricehamnare som utnyttjade möjligheten att köpa en hushållstjänst som de sedan har gjort skatteavdrag för.

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 07:57

Rut ökar, rot minskar


Skatteverket betalade ut närmare 16,6 miljarder kronor i skattereduktion för rot- och rutarbeten under 2013. Det är 260 miljoner kronor mindre än året före. Rotavdragen har minskat under året medan rutavdragen fortsätter att öka, skriver Skatteverket.

TA - 03 jan 14 kl. 07:57

Rut ökar, rot minskar


Skatteverket betalade ut närmare 16,6 miljarder kronor i skattereduktion för rot- och rutarbeten under 2013. Det är 260 miljoner kronor mindre än året före. Rotavdragen har minskat under året medan rutavdragen fortsätter att öka, skriver Skatteverket.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.