Opinionen.se > Opinion

Saturday, 20 April, 11:21

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU ger PR-stöd för ehec-grönsaker
EU ska ge extra PR-stöd till branschorganisationer för att öka konsumenternas förtroende för vissa grönsaker efter ehec-utbrottet i norra Europa.Det gäller bland annat tomater, gurka, sallad, paprika och squash, uppger Jordbruksverket.Branschorganisationerna kan lämna in sina ansökningar om extra pengar till Jordbruksverket senast den 16 augusti. Under hösten beslutar sedan EU-kommissionen vilka organisationer som beviljas PR-stöd..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
PR, Europa, Jordbruksverket, EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU ger PR-stödför , ehec-grönsaker
YLE - 01 sep 16 kl. 10:45

Ingen risk för storepidemi - så undviker du ehec-bakterien

Det är ingen stor risk för en ehec-epidemi - trots att 200 personer insjuknat i magsjuka efter att ha ätit dålig sallad. Nyheten om rucolan som orsakat magsjuka på flera håll i huvudstadsregionen har gjort många extra varsamma. Rucolan som ett cateringföretag hade köpt från Kesko och serverat vid flera olika tillfällen, hade kontaminerats med Enterohemorragisk escherichia coli.

YLE - 05 nov 13 kl. 15:53

Ehec-smittan i Lojo kanske från grönsaker

Hälsomyndigheterna i Lojo misstänker att det är mat som kommer från stadens centralkök i Perttilä som ligger bakom ehec-smittan hos fyra barn. Myndigheterna misstänker att smittan har funnits i utländska grönsaker och de undersöks som bäst i laboratoriet. Provresultaten förväntas vara klara på onsdagen (6.

YLE - 15 nov 13 kl. 05:44

L-U: 14 fall av ehec i Lojo

Staden har nu undersökt prover av närmare 400 invånare för att hitta spår av den farliga bakterien ehec som har orsakat en diarré-epidemi på daghemmen. Staden uppger på sin webbplats att man bara har hittat några enstaka nya fall bland proven. Enligt tidningen Länsi-Uusimaas uppgifter uppgår antalet smittade i Lojo nu till 14 personer.

Kristianstadsbladet - 19 okt 12 kl. 20:30

Ehec-smitta i Kalmar


Fyra personer i Kalmarområdet har drabbats av tarmsjukdomen ehec under den senaste månaden. Två av dem har vårdats på sjukhus.Mycket talar för att alla fyra har fått sjukdomen från en gemensam smittkälla i Kalmartrakten, uppger Kalmar kommun.

Nyhetskanalen - 19 okt 12 kl. 20:33

Ehec-smitta brutit ut i Kalmar

Fyra personer i Kalmarområdet har drabbats av tarmsjukdomen ehec under den senaste månaden. Två av dem har vårdats på sjukhus.Mycket talar för att alla fyra har fått sjukdomen från en gemensam smittkälla i Kalmartrakten, uppger Kalmar kommun.

Dalarnas tidningar - 18 jul 13 kl. 17:19

Svårt att spåra Ehec-smittan

Sallad och grönsaker. Det tros ha orsakat Ehec-smittan på Stiftsgården..

Sydsvenskan - 08 nov 13 kl. 06:30

Håll fingrarna från mjölken!

Jag kan inte riktigt förklara varför, men är det inte lite oaptitligt att se på när en vuxen människa sätter i sig ett helt glas mjölk till maten? Mjölk är väl främst för småbarn och kalvar, tänker jag. När jag dricker mjölk numera är den varm och utspädd med choklad och ett rågat mått mörk rom, efter en hård dag i skidbacken.

BT - 18 dec 14 kl. 14:18

Varnar för halvråa hamburgare

Se upp med hamburgare som inte är genomstekta. Ett test visar att hälsofarliga bakterier fanns i mer än vart tionde prov av nötkött.Smittan kan orsaka svåra diarréer och framför allt barn riskerar att drabbas allvarligt.

BT - 27 jan 14 kl. 13:22

Sallad sprider sjukdom

Vi frossar i sallad – trots att den kan bära spår av salmonella och ehec. Nu kör Danmark i gång en landsomfattande kampanj som ska göra danskarna bättre på att skölja bladen. Även i Sverige kan det vara läge att öppna kranen och plocka fram salladsslungan.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Forskare varnar för ökning av dödliga sommarsjukdomen

Ehec-smittan är just nu på frammarsch. Och det är våra sommarvanor som är boven. Nu på sommaren när vi reser mycket, äter och dricker utomhus och reser utomlands är risken för att utsättas för bakterier extra stor.

UNT - 27 jan 14 kl. 14:19

Salladen kan göra dig sjuk

Vi frossar i sallad - trots att den kan bära spår av salmonella och ehec. I danmark misstänks sjukdomsutbrotten ha ökat stadigt på grund av förorenade grönsaker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.