SvD > Nyheter

Friday, 19 April, 07:49

SvD - 20 jul 11 kl. 02:00

Staden som lockar trots krisenLs frsta delen i Svenska Dagbladets djupdykning i staden som aldrig sover..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Staden som lockartrots , krisen
Sydsvenskan - 27 feb 11 kl. 06:30

Ständig rea kan förvärra krisen Problemen i Egypten och Tunisien ger oss greker en unik chans."

Att promenera längs gågatan Epmony i centrala Aten är som att vandra rakt in i ett grekiskt drama: Skuldkrisen, del 2. Medan ett violinkapell spelar "If I Were a Rich Man" väljer shoppingsugna atenare bland reaskyltarna: 20, 30, 40, 50, 60 eller 70 procents rabatt.
ATEN.

DI - 29 sep 11 kl. 14:09

Krisen ger rekord för Londons fastighetspriser

Krisen i Europa lockar investerare till London. Fastighetspriserna i den brittiska huvudstaden har nått nya rekord..

Sydsvenskan - 18 jan 12 kl. 01:02

Mastersprogram lockar fler igen

55 procent fler sätter Lunds universitet som sitt förstahandsval jämfört med i fjol.
??Förstahandsansökningarna är all time high och det är en stor framgång för oss.

DN - 26 maj 12 kl. 06:24

Krisen lockar svenskar att köpa hus i Spanien

Den ekonomiska krisen i Spanien har fått priserna på hus att rasa de senaste åren. På vissa håll handlar det om nedgångar på 40 procent. Nu visar allt fler svenskar intresse för att skaffa sig ett hem i solen..

YLE - 16 jul 12 kl. 12:44

Usel sommar - södern lockar

Finländarna har flitigt reserverat semesterresor till södern. Enligt resebyråerna är det den usla sommaren som delvis ökat ivern att resa till utlandet. Försäljnings- och marknadsföringschefen Peter Kåla vid resebyrån Tjäreborg säger att försäljningen av resor har varit bra den här sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 12 kl. 10:35

Krisen lockar studenter till Sverige

Under den ekonomiska krisen har det blivit allt vanligare att studenter från andra europeiska länder söker sig till Sverige. På fyra år har antalet grekiska, italienska och spanska studenter vid svenska universitet ökat med 74 procent, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Trelleborgs Allehanda - 18 feb 13 kl. 11:17

Northland-krisen lockar daytraders


Den extremt skakiga aktiekursen för gruvkoncernen Northland, med tre svenska dotterföretag på obestånd, lockar till sig daytraders, enligt branschfolk TT talat med.Trots stora risker drar de nytta av stor handelsvolym, förvirring och ryktesspridning. - De har gjort tiotusentals affärer i Northland de senaste veckorna, säger Claes Hemberg, sparekonom på nätmäklaren Avanza.

HBL - 14 maj 14 kl. 19:33

Ärtsoppa lockar till SDP-möte

Ärtsoppan lockar lika mycket om inte mer än politikerna. Äldrevård och pensioner diskuteras livligt när Socialdemokraterna träffar Vandabor i Dickursby. I går inleddes också förhandsröstningen.

YLE - 01 feb 15 kl. 12:04

Portugal lockar pensionärer i mängder

Portugal översvämmas av europeiska pensionärer. Det har lett till en växande efterfrågan på lägenheter. Fastighetsmarknaden växte med upp till 15 procent i fjol.

Politologerna - 06 jul 15 kl. 16:15

De svenska EU-kandidaterna om krisen inom euroområdet

Grekerna har sagt sitt, vilket innebär att de avvisar det förhandlingsförslag som gällde för drygt en vecka sedan, men inte längre på valdagen…. Frågan är nu hur EU kommer att reagera på grekernas ”oxi”. Turbulensen inom euroområdet har dock pågått under en längre tid och i valet till Europaparlamentet 2014 fick de svenska EU-kandidaterna svara på ett antal frågor som handlade om deras syn på den ekonomiska krisen.

Sydsvenskan - 20 okt 11 kl. 06:30

Billig biff - valfläsk som lockar fattiga

I Buenos Aires säljer politiska aktivister kött till underpris. Med varje låda följer en val­sedel för Cristina Kirchner. På söndag väntas hon bli omvald som president i Argentina.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.