Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 25 April, 07:24

Affärsvärlden - 20 jul 11 kl. 10:07

Goldman Sachs sparkar 1 000Kalla vindar blåser över USA:s största investmentbank. Handeln tar avsevärt lägre risker än tidigare. Nu väntar stora personalnedskärningar..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Sachs, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Goldman, Sachs, sparkar1 , 000
DI - 19 okt 15 kl. 20:55

Goldman Sachs sparkar anställda efter fusk

Att landa ett jobb som analytiker på Goldman Sachs, är något mycket eftertraktat för en nykomling på Wall Street. Nu sparkar investmentbanken 20 av de som lyckades med bedriften, efter att dessa fuskat på ett test. Det skriver New York Times..

SvD - 20 okt 15 kl. 07:50

Goldman Sachs sparkar fuskande nyanställda

Att få ett jobb som analytiker på Goldman Sachs, är något mycket eftertraktat för en nykomling på Wall Street. Nu sparkar investmentbanken 20 av de som lyckades med bedriften, efter att dessa fuskat på ett test. Det skriver New York Times..

Affärsvärlden - 21 nov 14 kl. 11:06

Goldman Sachs sparkar anställda efter läcka

Goldman Sachs har avskedat två anställda efter en läcka från Federal Reserve Bank of New York..

Affärsvärlden - 06 maj 16 kl. 14:47

Goldman Sachs sparkar fler mäklare

Goldman Sachs drar ned med ytterligare anställda inom mäkleri och trading i en ny våg med kostnadsbesparingar. Det uppger personer med insyn i åtgärden till Wall Street Journal..

Affärsvärlden - 19 nov 14 kl. 11:32

Goldman Sachs sparkar handlare

Golman Sachs har avskedat en valutahandlare då han har koppling till en utredning angående potentiell manipultion av benchmarkräntor..

Dagens PS - 08 nov 17 kl. 09:36

Goldman Sachs: Bitcoin kan nå 8.000 dollar

Trots en rusning på 600 procent bara i år har kryptovalutan mer att ge, menar investmentbanken. Goldman Sachs bedömer att bitcoin har potential att nå upp till 8 000 dollar efter att ha satt ett nytt rekordhögsta i veckan. Det är bankens chef för den tekniska analysen, Sheba Jafari, som anser att kryptovalutan har mer att ge trots en uppgång på över 600 procent i år.

VA - 24 maj 11 kl. 14:31

Goldman Sachs lyfter oljan

24 maj Medan de kortsiktiga nedåtriskerna kvarstår på oljemarknaden då investerare diskuterar storleken på inbromsningen i den globala ekonomiska tillväxten, kommer oljemarknaden att fortsätta stramas åt till kritiska nivåer 2012, och därmed lyfta priset på olja betydligt högre. Det skriver Goldman Sachs i en rapport på tisdagen. "I och med att världens ekonomiska tillväxt fortsätter att driva efterfrågan på olja långt över produktionstillväxten utanför Opec, fortsätter oljemarknaden att minska lagren och Opecs lediga kapacitet i syfte att balansera.

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 08:58

Goldman Sachs tror inte ett smack på H&M

Dumpa aktien, råder nu investmentbanken aktiespekulanter. Goldman Sachs har sänkt sin rekommendation på den svenska klädjätten H&M från neutral till sälj, uppger Bloomberg News. Samtidigt sänker investmentbanken riktkursen till 177 kronor från tidigare 220 kronor, vilket innebär att den nya riktkursen är 9,4 procent under H&M-aktiens stängningskurs på fredagen på börsen – den låg då på 195,40 kronor, skriver Di.

Dagens PS - 12 feb 18 kl. 09:19

Goldman Sachs varnar: Oljerallyt är ohållbart

Goldman Sachs varnar för att de faktorer som hjälpt oljepriset att lyfta sedan i september inte är hållbara, skriver bloggen Forexlive. Pådrivare har varit en stark global efterfrågan, frivillig och icke frivillig produktionsfrysning samt disciplin hos de amerikanska producenterna. Goldman Sachs har med anledning av den positiva utvecklingen tidigare höjt prognoserna för oljepriset för 2018, men varnar nu alltså för att det finns risker.

Opinionen.se - 20 maj 13 kl. 15:13

Goldman Sachs dumpar ICBC-aktier

Den amerikanska storbanken Goldman Sachs säljer aktier i Hongkong-noterade Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) för cirka 1,1 miljarder dollar (7,3 miljarder kronor). Därmed avslutas ett sjuårigt ägande i ICBC, vars börsvärde uppgår till 240 miljarder dollar. Goldman Sachs sålde en andel i ICBC för 1 miljard dollar i januari och i april 2012 såldes en annan andel för 2,5 miljarder dollar.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 10:56

Goldman Sachs: Därför kan oljepriset stiga

En rad faktorer kan elda på det ”svarta guldet”, enligt  Goldman Sachs. Goldman Sachs ser att oljepriset kan stiga framöver på en rad geopolitiska risker, rapporterar Bloomberg News. De orosmoment som kan få den svarta råvaran att bli dyrare framöver är bland annat den irakiska militärens övertagande av oljefält tidigare kontrollerade av kurdiska provinsregeringen.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 10 minuter sedan

Essity i linje med förväntningarna

Hygien- och hälsobolaget Essity redovisar ett justerat ebita-resultat på 3.190 miljoner kronor för det första kvartalet 2019..

Affärsvärlden - 5 minuter sedan

Tietos vinst högre än väntat

It-konsulten rapporterar en högre marginal och vinst än väntat. Omsättningen blev dock lägre än vad analytikerna räknat med..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Boeing steg på Wall Street

De ledande börserna i New York backade svagt på onsdagen då flera rapporter var i fokus med blandade mottaganden..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Köp billigt tobaksbolag

ANALYS Danska tobaksbolaget STG har fallit på börsen trots stigande vinstprognoser. Affärsvärlden ser en för lågt värderad aktie..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Sälj SAS inför hyresnotan

ANALYS I 2019 års första rapportkvartal lyfter Stockholmsbörsens bolag in stora hyresskulder i räkenskaperna. SAS är bland de sista ut, men det är läge att sälja flygaktien redan nu..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Invänta bättre köpläge prispressaren

ANALYS Trots kursras och fortsatt stark kundtillströmning är Avanza för högt värderat för att Affärsvärlden ska trycka på köpknappen..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Sjunkande småhuspriser

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Mäklare spår sjunkande bostadspriser

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Från Bonnier till bostäder

Hemnet fortsätter att växa under vd Cecilia Beck-Friis..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

”Det våras för Byggmax”

BÖRSGOLVET..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.