BT > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:54

BT - 20 jul 11 kl. 09:46

Regeringen måste tänka om21 av 22 remissinstanser är kritiska till regeringens förslag till utformningen av en supermiljöbilspremie. Det är en unik enighet som regeringen måste ta till sig, anser Per Lundgren, Öresundkraft, och Mattias Goldmann, Gröna Bilister.
Inför valet utlovade regeringen en supermiljöbilspremie för att påskynda introduktionen av bilar med mycket låg klimatpåverkan. Under våren har Transportstyrelsen tagit fram ett konkret förslag till hur premien kan utformas, hårt styrt av snäva direktiv.
Vi har sammanställt de 22 remissvaren och funnit Konkurrensverkets yttrande på fem rader det enda okritiska.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Per Lundgren, Mattias Goldmann, Bilister, Transportstyrelsen, Konkurrensverkets, Energimyndigheten, KTH, Energi, Årets Bil, Europa, Sverige, BilSweden, SPI, SveBio, VTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenmåste , tänkaom
Expressen - 24 mar 15 kl. 22:32

Nu vill regeringen sänka rot-avdraget

Det kan bli dyrare att renovera hemma. Nu förbereder regeringen en kraftig sänkning av rot-avdraget från årsskiftet. – Förslaget innebär att man inte får dra av 50 procent utan 30 procent av kostnaden, så subventionen blir lite mindre, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till TV4 Nyheterna..

Expressen - 06 okt 16 kl. 12:28

Regeringen vill sänka åldersgränsen på bio

Nu vill regeringen sänka åldersgränsen på bio. Elvaåringar ska kunna se 15-årsfilm i vuxet sällskap. Det rapporterar DN..

Regeringen - 22 feb 18 kl. 13:05

Nya prognoser för skogens kolsänka tas fram

Ett aktivt skogsbruk är viktig i klimatomställningen till ett fossilfritt samhälle. För att kunna bruka skogen på bästa sätt krävs information om hur mycket växthusgaser den tar upp och släpper ut, den så kallade kolsänkan. Regeringen har därför gett Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i uppdrag att ta fram prognoser och scenarier inklusive underlag till svensk referensnivå för att kunna bokföra den svenska skogens och skogsmarkens kolsänka..

Regeringen - 04 jun 13 kl. 16:04

Regeringen sänker byggsanktionsavgifter

Tidigare i vår föreslog regeringen att kommunala byggnadsnämnder i vissa fall ska kunna sänka byggsanktionsavgifter till hälften eller en fjärdedel. Nu föreslår regeringen också en generell sänkning av en mängd avgifter. Pressmeddelande: Regeringen sänker byggsanktionsavgifterna Förordning om ändring i plan- och byggförordningen(2011:338) Socialdepartementet, 4 juni 2013.

Regeringen - 09 maj 16 kl. 09:53

Regeringen kraftsamlar för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro

Den 11 april gick startskottet för regeringens och Försäkringskassans Kraftsamling för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro där socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler stod som värdar. Målet: att mobilisera de viktigaste aktörerna i arbetet med att sänka sjukfrånvaron..

SmålandsPosten - 28 jan 15 kl. 09:51

Vad har regeringen emot landsbygden?

?Regeringen Löfven har aviserat större inskränkningar i skogsbruket, vilket riskerar att ytterligare sänka skogsbrukets lönsamhet och svensk skogsnärings konkurrenskraft, skriver Johan Hultberg, M-riksdagsledamot från Kronobergs län. Den nya S-MP-regeringen tycks närmast ha förklarat krig med landsbygden.

Alliansfritt Sverige - 05 dec 13 kl. 14:05

Alliansen hittar på nya regler för att kunna sänka skatten trots majoriteten mot sig

Om regeringen vill sänka en skatt får då oppositionen säga nej till den skattesänkningen utan att vara överens om resten av budgeten? Den frågan är dagens hetaste i riksdagen. Utgångspunkten är att Regeringen vill höja gränsen för när för statlig inkomstskatt, vilket skulle innebära en extra skattesänkning för de som tjänar mer än 413 000 kronor per år.

Supermiljöbloggen - 05 sep 16 kl. 09:11

Mattias Goldmann: “EU kräver” håller inte, regeringen!

GÄSTKRÖNIKA: Regeringens påstående att EU kräver skatt på solel visade sig inte stämma. Låt det avslöjandet bli startskottet för en regering som äntligen slutar fega och skylla ifrån sig. Mantrat “EU tvingar oss” vill vi inte höra igen!

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 15 kl. 17:49

"Regeringens ovilja att tänka nytt riskerar kosta den jobbet."

Nu är ramarna för statsbudgeten satta. Den rödgröna regeringens stora slå på trumman–aktivitet förra veckan, med halva regeringen på scen, visade sig innebära satsningar på 10 miljarder kronor. Det kan låta mycket, men handlar om 0,25 procent av BNP.

Sydsvenskan - 02 sep 15 kl. 17:49

"Regeringens ovilja att tänka nytt riskerar kosta den jobbet."

Nu är ramarna för statsbudgeten satta. Den rödgröna regeringens stora slå på trumman–aktivitet förra veckan, med halva regeringen på scen, visade sig innebära satsningar på 10 miljarder kronor. Det kan låta mycket, men handlar om 0,25 procent av BNP.

Cornucopia - 21 mar 17 kl. 18:19

Regeringen höjer skatten för småföretag - vill sänka skatten för utländska storföretag

Regeringen följer nu upp sina extrema skattehöjningar för småföretagare med att man vill sänka skatten för storföretag och utländska företag. Det handlar om att sänka bolagsskatten (=skatt på vinst) från 22% till 20%.
Regeringen vill i förhandlingar med kommunisterna i Vänsterpartiet sänka bolagsskatten.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

JUST NU: Gräsbrand – räddningstjänsten är på plats

Räddningstjänsten ryckte ut på en gräsbrand i Ängabo i Ulricehamns kommun vid 18.30-tiden. .

BT - 1 timme sedan

Tv-serierecension: ”Småskön igenkänningshumor i Kalmarkomedi”

Exportframgångarna med Nordic noir gjorde tv-makarna fartblinda. Nu drar man i handbromsen, kastar ett öga i backspegeln och den gamla hederliga polisbuskisen tillåts en liten skön comeback med rötter i såväl gamla pilsnerrullar som ”Jönssonligan”..

BT - 45 minuter sedan

Grateful Dead blir seriealbum

BT - 1 timme sedan

”Exceptionellt kunnig” bedragare dömd på nytt

Den 32-årige storbedragaren från Borås döms på nytt för att ha blåst butiker. Påföljden blir återigen fängelse..

BT - 1 timme sedan

Diego Costa vägrade träna

BT - 1 timme sedan

Så äter du klimatsmartare i påsk

En av de stora mathelgerna är här. Världsnaturfonden (WWF) uppmanar svenskarna att äta mer klimatsmart i påsk..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.