BT > Nyheter

Thursday, 18 April, 21:43

BT - 20 jul 11 kl. 10:00

Hade hästar trots djurförbudDen 42-årig kvinnan åtalas nu för brott mot djurskyddslagen.
Den 42-åriga kvinnan, som bor en mindre ort utanför Ulricehamn, belades med djurförbud av Länsstryelsen i slutet av december förra året. Enligt beslutet får hon inte ha hov- eller klövbärande djur.
Men vid en inspektion i mars framkom att kvinnan trots det hade skaffat åtta hästar. De omhändertogs genast av polisen och idag åtalades kvinnan vid Borås Tingsrätt för brott mot djurskyddslagen.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Ulricehamn, Länsstryelsen, Borås Tingsrätt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hade hästartrots , djurförbud
UT - 02 sep 13 kl. 21:22

Kvinna med djurförbud skötte hästar

En man från en ort i Ulricehamns kommun har enligt länsstyrelsen låtit en kvinna med djurförbud ta hand om hans hästar. Därför får nu mannen ett så kallat föreläggande enligt djurskyddslagen. Mannen ska se till att kvinnan inte tar någon del i skötseln eller hanteringen av hästarna.

Kristianstadsbladet - 28 dec 13 kl. 06:30

Kvinna får djurförbud

En kvinna i Östra Göinge förbjuds att ha djur, efter att under 15 år vid upprepade tillfällen fått konstaterat allvarliga brister i sin djurhållning. Kvinnan har nekat till alla anklagelser.
Kvinnan får inte utfordra eller vattna djur, inte rasta djur, inte vårda eller sköta djur, inte arbeta eller träna djur, inte transportera djur, inte äga djur och inte ha ett faktiskt inflytande över djur.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 15:33

Almström öppnar för djurförbud på cirkus

kävlinge Inom kort kan det bli förbjudet för cirkusar att ha djur när de besöker Kävlinge.
Kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M) är positivt inställd till e-förslaget om att förbjuda djur på cirkusar.– Jag tycker att det är ett föråldrat sätt att visa upp djur, säger Pia Almström till Skånskan.

YA - 04 jan 16 kl. 03:00

Hästar fanns kvar på gård trots djurförbud

Trots att mannen fick djurförbud för ett år sedan fanns det både hästar och fjäderfän på gården strax före jul. Nu har polisen omhändertagit alla djur, efter ett beslut av länsstyrelsen..

Trelleborgs Allehanda - 26 mar 19 kl. 14:00

Brott: Man hade hästar trots djurförbud

En man i Trelleborgs kommun döms för brott mot djurskyddslagen. Han hade två hästar trots att han tidigare fått djurförbud. .

Kristianstadsbladet - 12 okt 12 kl. 10:22

14 av 61 personer med djurförbud har kvar djur

Foto: Scanpix
Av 61 personer med djurförbud visade det sig att 14 fortfarande hade djur, främst sällskapsdjur. Det blev resultatet i länsstyrelsens tillsynsprojekt.
Av de 14 fallen handlar de flesta om sällskapsdjur.?

Kristianstadsbladet - 13 jun 13 kl. 08:30

Förra ägaren får djurförbud

Inge Larsson, före detta ägare till Knorrevången Slakt AB, förbjuds att ha hand om och äga djur. Länsstyrelsens beslut gäller tills vidare.
Beslutet om djurförbud sätter punkt för ett djurskyddsärende som startade för fyra år sedan, då det uppdagades att det enligt veterinär fanns en svårt skadad häst liggande i en beteshage i södra delen av kommunen.

Blekinge Läns tidning - 16 dec 15 kl. 19:00

Kvinna hade minst 60 djur - trots djurförbud

Trots djurförbud hade kvinnan minst sex hästar, 30 katter och lika många hundar i sitt hem. Under onsdagen grep både polis och länsstyrelsen in för att omhänderta djuren..

Sydöstran - 17 dec 15 kl. 10:23

Kvinna trotsade djurförbud

En kvinna i Olofströmstrakten hade både hästar, hundar och katter på sin fastighet trots att hon hade djurförbud. Nu har polisen omhändertagit samtliga. – De ska veterinärundersökas innan vi tar beslut om vad som ska hända med dem, säger ansvarig handläggare på länsstyrelsen i Blekinge..

Sydöstran - 23 dec 15 kl. 14:48

Man bröt mot djurförbud

Mannen hade hästar, katter och myskänder trots djurförbud. Om han inte gör sig av med djuren överväger länsstyrelsen att besluta om ett omhändertagande..

UNT - 22 feb 17 kl. 08:13

Hade djur trots djurförbud

En kvinna utanför Uppsala höll hästar, hundar, katter och fåglar trots djurförbud..

Fler nyheter från BT

BT - 45 minuter sedan

Delad pott i premiären

BT - 1 timme sedan

Sociala förmågor formade våra ansikten

Utvecklingen av människans förmåga att kommunicera med hjälp av ansiktsmusklerna gick hand i hand med förändringar av vår ansiktsform. Det konstaterar en grupp forskare som tror att denna icke verbala kommunikation har varit avgörande för vår arts överlevnad..

BT - 1 timme sedan

JUST NU: Misstanken – det tros ha orsakat branden i Notre-Dame

En kortslutning misstänks ligga bakom den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris tidigare i veckan, uppger en talesperson för Parispolisen..

BT - 1 timme sedan

"Rysslandsrapporten är en seger för Trump"

Rysslandsutredningen som nu har offentliggjorts – om än nedkortad – är en seger för president Donald Trump. Det säger USA-forskaren Frida Stranne som betonar att vi inte har sett slutet av debatten – och hon får medhåll av kollegan Erik Åsard..

BT - 2 timmar sedan

JUST NU: Gräsbrand – räddningstjänsten är på plats

Räddningstjänsten ryckte ut på en gräsbrand i Ängabo i Ulricehamns kommun vid 18.30-tiden. .

BT - 2 timmar sedan

Tv-serierecension: ”Småskön igenkänningshumor i Kalmarkomedi”

Exportframgångarna med Nordic noir gjorde tv-makarna fartblinda. Nu drar man i handbromsen, kastar ett öga i backspegeln och den gamla hederliga polisbuskisen tillåts en liten skön comeback med rötter i såväl gamla pilsnerrullar som ”Jönssonligan”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.