Nyteknik > Teknik

Monday, 22 April, 07:34

Nyteknik - 20 jul 11 kl. 09:58

Ren kolkraft inte dyrare än vindkraftKolkraftverk och gaskraftverk med koldioxidrening blir inte dyrare är nya kärnkraftverk, stora vindkraftsparker till havs eller solenergi i stor skala. Det visar en ny EU-rapport..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ren, kolkraftinte , dyrare, än, vindkraft
GöteborgsPosten - 03 jun 13 kl. 16:41

Ingen trängselskatt på spåren

Trängselskatt på spåren och dyrare att åka tåg på veckosluten. De uppgifterna spreds på måndagen men infrastrukturministern dementerar..

GöteborgsPosten - 03 jun 13 kl. 16:41

Ingen trängselskatt på järnvägsspåren

Trängselskatt på spåren och dyrare att åka tåg på veckosluten. De uppgifterna spreds på måndagen men infrastrukturministern dementerar..

Nya Wermlands Tidningen - 24 nov 15 kl. 06:00

Nuonaffären var dyrare

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Körkortet kan bli tusentals kronor dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp..

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 06:00

Konsekvent dyrare el i söder

Vad många inte tänker på är att elpriset missgynnar dem som bor i södra Sverige som i snitt får betala dyrare än norrlänningarna för elen. Vissa dagar är elen upp till 50 procent dyrare i elprisområde 1 än i elprisområde 4. När elprisområdena skapades den 1 november 2011 blev antalet fyra.

Supermiljöbloggen - 24 okt 16 kl. 21:55

Världsbanken fortsätter stödja kolkraft

Rapport visar att nya kontroversiella kolprojekt indirekt finansieras av Världsbanken, trots att man 2013 lovade att avsluta sina investeringar i kolkraft. Världsbanken har de senaste åren försökt förbättra sin hållbarhetsprofil, och har lanserat flera rapporter om klimatförändringar. 2013 meddelade man att alla bankens investeringar i kolkraft skulle fasas ut.

Supermiljöbloggen - 20 nov 17 kl. 18:43

Ny allians av länder vill göra kolkraft till historia

20 länder och 6 delstater gick ihop och bildade Powering Past Coal Alliance under klimatmötet i Bonn. Tillsammans åtar de sig att fasa ut traditionell kolkraft och planerar att utöka alliansen till 50 medlemmar innan COP24 nästa år. Alliansens deklaration slår fast att traditionell kol måste vara utfasad i utvecklade länder till år 2030 och till år 2050 i resten av världen.

YLE - 18 dec 16 kl. 14:01

Veterinärpriserna stiger kraftigt - vissa ingrepp över dubbelt dyrare

På fem år har veterinärpriserna stigit drastiskt, ibland med över hundra procent. Vi har grävt i webbarkiv och hittat prishöjningar på upp till 145 procent. Under hösten blev Yle Spotlight kontaktade av en djurägare som tyckte att det var hutlöst att det kostade nästan tvåhundra euro att göra en hälsokoll på en gammal katt.

Supermiljöbloggen - 05 sep 14 kl. 11:02

Reinfeldt backar från besked om att avveckla Vattenfalls kolkraft

På Expressens partiledardebatt i onsdags så svarade samtliga partiledare ja på frågan om Vattenfall ska förbjudas bygga ut kolkraften i Tyskland. Reinfeldt sade sedan om Vattenfalls kolkraft att " vi kan till och med avveckla den delen om vi kan ha ett handslag om det". Men nu backar Moderaterna.

SmålandsPosten - 13 jun 14 kl. 14:14

Greenpeace kampanjade mot kolkraft

Greenpeace tycker att det statliga energibolaget Vattenfall ska sluta med investeringar i tysk kolkraft. Därför åker de nu runt i landet och skapar opinion. Flera förbipasserande reagerade nog på den stora uppblåsbara sak som stod på Storgatan, vid Willans park under fredagen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Nyteknik - Igår: 06:45

Lista: Brutala byggnader lyfte fram betongen

Fantastisk, framåtblickande eller förskräcklig. Här tio byggnader som satte brutalismen på kartan..

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - I förrgår: 07:12

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - I förrgår: 06:00

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - I förrgår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - 19 apr 19 kl. 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.