SvD > Kultur

Sunday, 21 April, 07:29

SvD - 20 jul 11 kl. 01:00

Ny roll för Lagercrantz?Skrek och skrek av glädje? när hon fick veta att hon utsetts till kulturråd i Berlin. Skådespelaren Marika Lagercrantz byter scen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Lagercrantz, Berlin, Marika Lagercrantz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rollför , Lagercrantz
Kristianstadsbladet - 06 sep 12 kl. 12:15

Zlatans roll för läsningen

Foto: Sune Johannesson
Sedan februari förra året har David Lagercrantz författarliv handlat om en enda person: Zlatan. På lördag kommer Lagercrantz till Kristianstad Bokfestival för att berätta om boksuccén som har fått stor betydelse på flera plan, inte minst för läsfrämjandet.
Kärleksromanen var nästan klar när David Lagercrantz fick en ny förfrågan från sitt förlag.

Corren - 23 jan 17 kl. 15:00

Teaterprat med Lagercrantz

Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz besöker Stora teatern i Linköping för att prata med publiken och diskutera teaterns roll, både i världen och i Linköping..

YA - 14 mar 11 kl. 23:55

Lärdomar av Lagercrantz

Häromdagen skulle författaren och publicisten Olof Lagercrantz ha fyllt 100 år. Dagens Nyheter fyllde sin kulturbilaga med texter av och om sin gamle chefredaktör, medan Wahlström och Widstrand gav ut boken Vid sidan av. Möten med författare från fyrtiotal till sjuttiotal.

Kristianstadsbladet - 15 mar 11 kl. 06:30

Lärdomar av Lagercrantz

Häromdagen skulle författaren och publicisten Olof Lagercrantz ha fyllt 100 år. Dagens Nyheter fylld?
Dagens Nyheter fyllde sin kulturbilaga med texter av och om sin gamle chefredaktör, medan Wahlström och Widstrand gav ut boken Vid sidan av.

Skånskan - 15 okt 15 kl. 11:00

Lagercrantz skriver fler Millenniumböcker

Kultur och Nöje David Lagercrantz kommer att skriva en hel trilogi Millenniumböcker. Det beskedet kom i ett pressmeddelande från Norstedts förlag på onsdagen.
- Jag kan helt enkelt inte låta bli.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 12:29

Birro: ”Lagercrantz var uträknad som författare”

”Jag förstår exakt vad han menar när han säger att han aldrig är tillräckligt bra”, skriver Marcus Birro om den bokaktuelle Millenium-författaren. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

BT - 17 dec 13 kl. 15:11

Lagercrantz gör ny "Millennium"?bok

Stieg Larssons "Millennium"–serie får en fortsättning. Norstedts har tecknat avtal med David Lagercrantz, som skrev "Jag är Zlatan", om en fjärde fristående del. – De här karaktärerna förtjänar att leva, säger David Lagercrantz till TT.

Kristianstadsbladet - 17 dec 13 kl. 14:57

Lagercrantz skriver "Millennium"-bok

Foto: Scanpix
Stieg Larssons "Millennium"-serie får en fortsättning. David Lagercrantz, som skrev "Jag är Zlatan", gör en fjärde fristående del. Men Stieg Larssons sambo Eva Gabrielsson är kritisk.

Regeringen - 14 jul 11 kl. 10:23

Marika Lagercrantz nytt kulturråd i Berlin

Regeringen har i dag utsett skådespelaren Marika Lagercrantz till kulturråd vid Sveriges ambassad i Berlin. Pressmeddelande: Marika Lagercrantz nytt kulturråd i Berlin Intervju med Marika Lagercrantz Pressbild för nedladdning: Marika Lagercrantz Kulturdepartementet, 14 juli 2011.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 13 kl. 13:54

Lagercrantz gör ny "Millennium"-bok


Stieg Larssons "Millennium"-serie får en fortsättning. Norstedts har tecknat avtal med David Lagercrantz, som skrev "Jag är Zlatan", om en fjärde fristående del."Jag är i gång och skriver och det är vansinnigt roligt.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.