DalaDemokraten > Nyheter

Wednesday, 24 April, 03:23

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga i Orsa jobbar mot drogernaI Orsa finns flera unga hjältar. Med stöd av projektet Local Hero, arbetar de mot droger och alkohol. Bland annat har de identifierat riskzoner och säkra platser i Orsa.
- Det här med droger och alkohol har ökat väldigt mycket under det senaste året, säger Michaela Stein..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Orsa, Local Hero, Michaela Stein

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungai , Orsa, jobbarmot , drogerna
SR - 24 jun 13 kl. 06:29

Unga reseledare jobbar utan tillstånd

Unga svenskar som jobbar utomlands för de stora resebolagen Ving, Apollo och Fritidsresor gör det ofta utan arbetstillstånd. Det visar en granskning som P3 Nyheter har gjort..

Kristianstadsbladet - 10 jun 18 kl. 06:00

Unga konsthantverkare jobbar med samtiden

Åtta unga konstnärer som jobbar med samtidskonst inom konsthantverk som broderi, porslinsfiguriner, glas, vävnad, smycken, keramik och textilier. På lördagen var det vernissage på Ifö Center för vandringsutställningen Ung konst 1 Kubik..

DN - 16 okt 16 kl. 08:10

165.000 unga varken jobbar eller studerar

När unga mellan 16 och 29 år inte studerar eller arbetar handlar det ofta om ungdomar som inte gått ut gymnasiet, visar en rapport från Unga i arbetslivet som DN har tagit del av. Nu efterlyses insatser för att fånga upp den utsatta gruppen..

ÖstersundsPosten - 08 okt 14 kl. 09:27

Vi behöver fler unga som jobbar inom industrin

Strömsund är unikt gällande industritraditioner i Jämtlands län. Företag i branschen jobbar med hög teknik och innovativa lösningar..

SVT Debatt - 10 jan 14 kl. 15:30

Vi kräver trygga arbetsvillkor – även för unga

RESTAURANGMOMS I ett inlägg på SVT Debatt anklagar Eva Östling, VD på Visita, Vänsterpartiet för att försvåra för unga på arbetsmarknaden. Detta för att vi vill återställa krogmomsen och ta bort regeringens ungdomsrabatt på arbetsgivaravgiften. Men Eva Östling: ungdomsarbetslösheten beror  inte på att unga är för dyra att anställa.

YLE - 23 feb 16 kl. 16:27

Kampanj ger rättvisare sommarjobb för unga

Sommarjobbskampanjen Vastuullinen kesäduuni 2016 med ett hundratal deltagande arbetsgivare ska hjälpa unga att hitta flera sommarjobb till schysta villkor. Vastuullinen kesäduuni 2016 är T-­medias, Ekonomiska informationsbyråns, Soneras, Nokias, Penningautomatföreningen RAYs och Oikoties gemensamma kampanj med avsikten att utmana arbetsgivare att erbjuda flera sommarjobbsplatser med bättre kvalitet för unga. Deltagande arbetsgivare förbinder sig till sex principer för ett bra sommarjobb som bland annat innefattar meningsfullt arbete, bra vägledning på jobbet och rättvis behandling.

YLE - 15 jun 12 kl. 19:49

Studerande som jobbar klarar sig bäst

Unga som jobbar vid sidan om studierna klarar sig bäst i arbetslivet, visar en rapport som Arbets- och näringsministeriet har gett ut. Bäst klarar sig de som blir färdiga snabbt och som har jobbat under studietiden. Av de här studerandena var bara var femte arbetslös under de första fem åren i arbetslivet.

YLE - 15 jul 13 kl. 08:20

Löneproblem vanliga bland unga

Oklarheter med lönen är det vanligaste problemet för unga i början av arbetskarriären. Många unga söker sig till lågavlönade jobb som är lätta att få, och går ofta med på väldigt låg lön. Vid servicefacket PAM uppger man att två tredjedelar av de klagomål som unga riktar till facket gäller just lönen.

SR - 28 maj 15 kl. 00:44

Många arbetslösa unga i OECD-länder

En av sju unga verken jobbar eller utbildar sig, i OECD:s 34 medlemsländer. Därför behöver regeringarna satsa mera och satsa tidigare för att inte dom här unga ska hamna i ett utanförskap och helt ge upp, det visar organisationens rapport som presenteras idag..

YLE - 12 jun 14 kl. 05:51

Ungdomsstation: Lätt för unga att få droger i Helsingfors

Gatuhandeln med droger har ökat en hel del i Helsingfors, enligt polisen. Polisen uppger att försäljningen varit aggressiv och att det sålts droger åt klart minderåriga. Carita Väyrynen vid Helsingfors stads ungdomsstation kommer via sitt arbete i kontakt med unga droganvändare och också hon säger att det är hur lätt som helst för ungdomar att få tag på droger.

Kristianstadsbladet - 24 mar 14 kl. 07:07

Vuxna måste hjälpa oss unga

Foto: Pi Frisk / SvD / TT

Under mina tre år som tonåring i dagens samhälle har jag upplevt alkoholens förvirrande sus. De vuxna runt omkring mig har inte tyckt om det, även om det inte har fått några stora konsekvenser. Jag som så många andra har varit nära att välja fel väg, drogerna.

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?

Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.