DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 08:59

DI - 20 jul 11 kl. 09:43

Nordea: Dumpa SASSAS aktiegare br slja sina innehav och istllet kpa den norska konkurrenten Norwegian.Det rapporterar Ritzau Finans att Nordea skrivit i sin danska morgonrapport..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Dumpa, SAS
Dagens PS - 19 sep 17 kl. 11:23

Nordea hyllar SAS-åtgärder

”Attraktiv uppköpskandidat”, anser storbanken. Nordea skriver i en färsk analys, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, att flygbolaget SAS blir alltmer konkurrenskraftigt. Banken räknar med att det resultera i en solid avkastning framöver och att det stärker bedömningen om att SAS kan vara delaktigt i en branschkonsolidering framöver.

DI - 31 aug 16 kl. 10:40

Nordea: Dumpa Europa för tillväxtmarknader

Det är dags att dumpa europeiska aktier och lägga pengarna i tillväxtmarknader istället enligt Nordea. Men framför allt måste spararna ut på börserna..

Cornucopia - 21 maj 17 kl. 13:36

Vad händer med ränte- och pensionfonderna när Nordea ska räddas?

Ett sätt som de svenska hushållen får betala för Nordeas räddning när banken drabbas av finansminister Magdalena Anderssons (s) prognosticerade krasch, är via de "trygga" räntefonderna och framför allt pensionsfonderna, men också via försäkringsbolagen. Dessa kommer få se sina Nordeaobligationer konverterade till aktier i en sk bail in.Vid den kommande räddningen av den kraschade systemhotade banken Nordea, vars flytt utomlands finansminister Magdalena Andersson (s) välkomnar för att staten ska slippa betala för räddningen.

Sydsvenskan - 11 nov 11 kl. 01:30

S vill stoppa Nordea-försäljning

I våras stoppades regeringens planer på att sälja ut SBAB och Telia Sonera. Nordea fick man däremot grönt ljus att gå vidare med. I en ny motion hoppas Socialdemokraterna nu stoppa också det.

YLE - 17 mar 16 kl. 04:25

Beslut i dag gör Nordea helsvensk - blir det bankkris står svenskarna för notan

När Nordeas dotterbolag fusioneras med moderbolaget i Sverige förlorar finländska myndigheter övervakningen av banken. Men svenska skattebetalare riskerar stå för notan i en framtida bankkris. Nordea Finland är en betydande del av banksektorn i Finland men dagens beslut kan ändra en hel del på det.

Dagens PS - 12 jul 17 kl. 10:37

Uppgift: Regeringen dumpar SAS

Det är Affärsvärlden som berättar att Nordea nu på uppdrag av svenska staten försöker hitta nya, långsiktiga ägare i SAS, som hukar under ett tufft sparpaket som DagensPS tidigare berättat om. Dessutom har flygbolaget höga löner och flera pensionsåtaganden. Staten äger 17,1 procent av aktierna i flygbolaget, som enligt AFV är värda drygt 1 miljard kronor.

Supermiljöbloggen - 15 dec 17 kl. 10:24

SAS stod för största utsläppsökningen under 2016

Det statligt ägda företaget toppar listan över svenska börsnoterade bolag som ökade sina koldioxidutsläpp förra året.  Vårt allt mer frekventa flygande ger stort avtryck på planeten. Under 2016 släppte SAS ut hisnande 298 353 ton koldioxid mer än föregående år, vilket ger bolaget en osmickrande förstaplats som det företag i Sverige som ökat sina utsläpp allra mest.

DI - 19 sep 17 kl. 10:26

Nordea: SAS har luft under vingarna

SAS blir allt mer konkurrenskraftigt av de åtgärder bolaget har vidtagit under de senaste åren och är på väg att vidta, och kan väntas ge en solid avkastning framöver. Det stärker i sin tur sannolikheten för att flygbolaget kommer att vara delaktigt i en pågående branschkonsolidering.   Det anser Nordea, enligt en färsk analys där rekommendationen för SAS höjs till köp från behåll och där riktkursen sätts till 32 kronor..

DI - 24 mar 14 kl. 08:30

Electrolux: Nordea vill dumpa

Nordea nedgraderar sin rekommendation för vitvarukoncernen Electrolux till sälj från tidigare behåll, erfar SIX..

SvD - 26 apr 16 kl. 05:45

LO överväger att dumpa Nordea

Fackförbundet LO funderar på att att lämna Nordea efter avslöjandet om brevlådeföretag i Panama. Två stora finska fackförbund, med över 100 000 medlemmar har redan övergett banken. – Vi ska gå till botten med detta, säger Kjell Ahlberg, ekonomichef på LO..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

UPM-Kymmene: Rörelseresultatet lägre än förväntat

Den finländska skogskoncernen UPM-Kymmene redovisar ett rörelseresultat på 373 miljoner euro för det första kvartalet 2019..

DI - 15 minuter sedan

Azelio ökar förlusten i första kvartalet

Solenergiföretaget Azelio redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2019 på -28,2 miljoner kronor (-15,6)..

DI - 10 minuter sedan

Börsen väntas öppna på minus efter rapporttät morgon

Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagens handelssession lätt nedåt för storbolagsindex men morgonens rapportflöde kan självklart ge utslag åt olika håll i aktiekurserna. Fredagen är ännu en dag med en strid ström av delårsrapporter, om än inte lika många som på torsdagen. .

DI - 15 minuter sedan

Polarcool räknar med att börja sälja i andra kvartalet

Polarcools resultat för årets första kvartal hamnar på -1,3 miljoner kronor (0). .

DI - 15 minuter sedan

Entrance control, cash management tyngde Gunnebos marginal

Gunnebos ebita-marginal sjönk till 3,9 procent (5,7) under första kvartalet. .

DI - 15 minuter sedan

JM:s nettokostnad för omställning av entreprenad 30-50 Mkr

Nettokostnaden för genomförd omställning av JM Entreprenad under 2019-2021 bedöms uppgå till mellan 30 och 50 miljoner kronor. .

DI - 15 minuter sedan

Sänkta rekommendationer för Atlas, Alfa och Assa

Flera tunga börsbolag får sänkta rekommendationer efter veckans kvartalsrapporter. Millicom höjs dock till övervikt av Barclays..

DI - 15 minuter sedan

Juan Vargues: Ett av de svåraste kvartalen på länge för Dometic

Det första kvartalet 2019 var ett av de svåraste kvartalen för Dometic på länge, både sett till marknadsutvecklingen och med tanke på den starka jämförelseperioden. .

DI - 15 minuter sedan

Addnote stärker resultatet i första kvartalet

It-företaget Addnode redovisar ett resultat efter skatt på 15 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (29). Exklusive omvärdering av villkorade köpeskillingar med -24 miljoner (0) ökade resultatet efter skatt till 39 miljoner (29)..

DI - 15 minuter sedan

Karo Pharma sänker nettoresultatet i första kvartalet

Specialistläkemedelsbolaget Karo Pharma, som tidigare hette Karo Bio, redovisar ett resultat efter skatt på 40,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (47,2). .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.