Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Monday, 22 April, 17:53

Nya Wermlands Tidningen - 20 jul 11 kl. 09:02

Överläkare: "Vi har mycket små resurser"Om den psykiatriska vården i Värmland skulle bedrivas enligt alla regler och rutiner skulle det bara finnas tid att hjälpa hälften av alla patienter som vill ha vård. Det menar två överläkare inom den psykiatriska öppenvården i Karlstad..
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen
Läs mer om:
Värmland, Karlstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÖverläkareVi har mycket , små, resurser
Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 09:28

Min fru har tilldelats en ny läkare var tredje dag som patient på Sus

Efter 18 timmars väntan på akuten i Lund, fördelat på två dagar blev min fru inlagd på en av klinikerna på Skånes universitetssjukhus i Lund tidigt i november förra året. Hon promenerade in på avdelningen "för egen maskin". Hon blev inlagd, med visst rörelsebortfall i vänster ben och arm.

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 06:50

Mer resurser till hälso- och sjukvården

Vi socialdemokrater vill stärka svensk sjukvård med två miljarder kronor nästa år. Pengarna ska fördelas till landstingen och användas där de behövs som mest i respektive landsting. Behoven varierar över landet men bristen på personal är ett genomgående problem, skriver Magdalena Andersson (S), finanspolitisk talesperson, Lena Hallengren (S), sjukvårdspolitisk talesperson och Anna Fransson (S), landstingsråd Landstinget Kronoberg.

YLE - 04 feb 14 kl. 12:54

Läkare varnar: Barn får ojämlik vård

Många finländare ser det som en självklarhet att teckna privata vårdförsäkringar för sina barn. Det här framgår i en undersökning som Yles program Ajankohtainen kakkonen har förhanduppgifter om. Fyra av tio minderåriga finländare - eller en halv miljon barn har privat vårdförsäkring.

YLE - 29 jan 15 kl. 06:12

"Helsingfors borde överlåta psykjouren för att garantera svensk vård"

Att få psykiatrisk vård på svenska i Helsingfors skulle underlättas om Helsingfors stad gav över ansvaret till Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt, HNS. Det här menar Ulla-Marja Urho (Saml), som är ordförande för HNS styrelse. Hon får medhåll av Päivi Storgård (SFP) som är engagerad i mentalvårdsfrågor.

YLE - 25 mar 14 kl. 05:20

Tandläkare hoppas undvika mardrömsscenario

Om den offentliga tandvården för vuxna läggs ner blir Jens Smeds mardröm verklighet. Det finns enligt honom inte resurser inom den privata tandvården att ta hand om allas tänder. Smeds, tandläkare på den privata tandläkarstationen Tidens Tand i Vasa, har varit orolig för en nedläggning och vilka konsekvenser det skulle ha för den privata tandvården och finländarnas tänder överlag.

YLE - 03 jun 14 kl. 05:00

Låt läkaren välja!

Skräddarsy läkartjänsterna för att locka flera läkare till hälsocentralen i Raseborg! Det receptet ger överläkare Åsa A Westerlund, som också vill ha tid för mera administrativt arbete för att hinna rekrytera läkare till regionen. Det är två saker som hela tiden dyker upp när man pratar om utmaningarna på hälsocentralen.

YLE - 04 feb 16 kl. 05:50

Patientmängden på samjouren i Vasa har ökat

Sedan årsskiftet har Vasa minskat antalet akutläkartider på hälsostationerna. Det har märkbart ökat belastningen på samjouren som under januari månad hade 700 fler patienter än förra året. - Vi räknar att vi haft över 20 besök mera per dag än i januari förra året.

YLE - 06 apr 16 kl. 05:37

Alkoholen äter upp våra jourresurser - ingen systematisk kontroll av promillehalt

Varannan patient som kommer in till traumajouren under veckoslutet är alkoholpåverkad, det säger både THL och jourerna i Helsingfors. Några absoluta siffror på alkoholrelaterade olyckor går inte att få, eftersom det inte är möjligt att systematiskt kolla alla patienters promillehalt. Men det har gjorts försök att blåstesta alla, så sent som 2012 i Esbo.

YLE - 27 apr 17 kl. 13:17

Lojo bb välkomnar fler föderskor

Lojo bb tar gärna emot fler föderskor när Barnmorskeinstututet stängs och trycket på förlossningssjukhusen ökar. I fjol föddes drygt 1 100 bebisar på Lojo sjukhus. Antalet kunde stiga till 1 200 med de resurser förlossningsavdelningen har i dag.

YLE - 21 feb 17 kl. 04:45

Sjuka Vasabor väntar i krånglande telefonkö

På de flesta andra håll i Österbotten har man redan länge haft ett system med återuppringning vid hälsocentralernas tidsbeställning. I Vasa måste man fortfarande köa i telefon. Problemet är att hälsovården i Vasa är kopplad till Vasa stads gamla växel som inte går att uppdatera.

YLE - 29 mar 16 kl. 06:25

Läkarundersökningar av friska studerande förlänger köer i primärhälsovården

Samtliga andra stadiets studerande skall numera läkarundersökas när de inleder sina studier. Det här enligt lagen om elev- och studerandevård som trädde i kraft i augusti 2014. Det har hittills räckt med en hälsogranskning som utförs av hälsovårdare och vid behov slussas studerande vidare till läkare.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Protester när kyrkan vill sälja församlingshemmet

"Jag tycker det ska vara kvar, det är ett bra ställe att samlas på".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Han är ny pingstpastor i Degerfors

Thomas Arvidsson: "Jag vill att människor ska känna sig sedda och bekräftade".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Intressant maktskifte

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elev hotade över nätet

En minderårig elev i Karlskoga har blivit hotad på sociala medier. Händelsen är polisanmäld..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Misstänkt narkotikabrott

Polisen stoppade en man misstänkt för narkotikabrott..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Pigg och rask 50-åring

Hon har genomgått omfattande skönhetsoperationer, ett ansiktslyft här, lite utfyllnad där. Vi pratar inte om att sminka över skönhetsfel utan vi snackar stora ingrepp. Men resultatet är en ovanligt pigg och fräsch 50-åring..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Metoo har fått fart på jämställdhetsarbetet

"Helt plötsligt hamnade frågan under lupp".

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ännu oavgjort i Årjängs kommun

Det är fortfarande inte klart vilka som skall styra i Årjängs kommun de kommande fyra åren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Hur används skattepengarna?

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Unga Västanå sätter upp Paradisfågeln

I början av nästa år, närmare bestämt söndagen den sjätte januari, har Unga Västanå premiär på ”Paradisfågeln”.Premiären äger rum i Västanå Teaters lokaler på Brårud i Sunne.Och skådespelarna är ett tiotal teaterelever från Unga Västanå..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.